Denne ukens søndagskupong består av sju kamper fra PostNord-ligaen og fem kamper fra VM-kvaliken. Bonuspotten er oppe i ca. 850.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Det er ca. 45 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. Eidsvold Turn - Asker
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Etter en fin periode med fem seire på sju kamper kom det en liten nedtur sist når Eidsvold Turn bare klarte 1-1 borte mot Senja. Likevel er formen meget fin, og de ligger nå fint plassert på 5.plass med 25 poeng. Særlig på eget gress sitter spillet godt, der femten poeng på fem hjemmekamper er fine tall. Det ble seier 3-1 mot Bærum i den siste hjemmekampen, og selv om resultatene har variert litt var feks 4-0 over Alta meget sterkt.

Asker ligger målforskjellen over på sin 4.plass, og akkurat som hjemmelaget hadde de også en flott periode med fire strake seire før de kom skikkelig ned på jorda med tap 1-2 borte mot bunnlaget Florø sist. Det var faktisk Askers første poengtap på bortebane denne sesongen, for de sto med fire strake borteseire før turen til Florø. Disse to lagene møttes til motsatt oppgjør for under to uker siden, og da vant Asker 4-2 på hjemmebane.

Denne er meget vrien mellom to lag som er gode på hhv hjemme og bortebane. Vi ender på HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Kvik Halden - Hødd
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Kvik Halden fikk seg en kjempesmell tidligere denne uken når de tapte hele 2-6 borte mot Bærum, og 2-1-3 på de seks siste nå er nok ikke helt godkjent for laget som ligger midt på tabellen på sin 7.plass. På eget gress spiller de dog en del bedre, for der har de 5-1-1 på sine sju kamper inkludert en seier over serieleder Kongsvinger (3-2). Nå kommer de senest fra en poengdeling 0-0 mot Alta.

Hødd ligger fortsatt å puster Kongsvinger i nakken på toppen av tabellen, selv om de nå ligger fire poeng bak med en kamp mer spilt. Andreplass gir playoff, og de har fått en god luke ned til Alta på 3.plass akkurat nå. Hjemme er de seriens beste lag, men borte sliter de bittelitt mer med sine tretten poeng på sju spilte kamper. Det ble en grei seier 3-0 for Hødd i det motsatte oppgjøret, men Kvik Halden er mye bedre hjemme enn borte og de to siste sesongene har Kvik Halden vunnet denne kampen.

Tøff kamp i vente her, og vi må helgardere. HUB.

3. Moss - Fløya
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
Med elendig form og 0-3-6 på ni kamper var det nok meget befriende for Moss når de endelig vant igjen sist med seier 1-0 over Brattvåg på hjemmebane. Det tok de over streken, og nå ligger de på 11.plassen to poeng foran Florø. De har hatt et tøft program de siste kampene, men nå får de to viktige hjemmekamper mot Fløya og Tromsdalen som kan bety mye for plasseringen foran den siste delen av sesongen. Hjemme har Moss slitt hittil i år med bare fire poeng på sju kamper, men forhåpentligvis var seieren sist en katalysator for resten av seriespillet for kråkene.

Fløya har ikke gjort det stort bedre, og ligger under streken med åtte poeng på tolv kamper. Det betyr 13.plass, men man skal huske på at de har tre-fire kamper til gode på lagene rundt seg på tabellen. I så måte blir denne kampen meget viktig for begge lag. Fløya tok også en meget viktig og sterk seier sist når de slo Bærum 2-1 på bortebane, og dermed fikk de kommet seg bort fra bunnplassen i avdelingen selv om det fortsatt er fem poeng opp til dagens motstander Moss som ligger over streken.

Fløya tok sesongens første seier sist, og skal ikke undervurderes. Likevel bør Moss klare å følge opp sin hjemmeseier over Brattvåg sist og får tipset her. H.

4. Kjelsås - Nardo
Denne kampen er utsatt og vil derfor avgjøres via såkalt tendenstrekning. Anbefaler å se på folkerekka for % før valg av tippetegn. Vi ender opp med H.

5. Levanger - Arendal
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Levanger har som regel betydd underholdning denne sesongen med sine 40 scorede mål på femten kamper, men sist ble det en sjelden 0-0 forestilling borte mot Fram Larvik. Formen er fin med 4-2-1 på de sju siste, og med 26 poeng er de fortsatt med i toppkampen i en meget jevn avdeling. De ligger på 4.plass, men det skiller kun fire poeng opp til ledende Skeid. På hjemmebane er det derimot mer skral poengsanking (tolv poeng på sju kamper) selv om de har scoret haugevis av mål (27 scoringer).

På plassen over på tabellen finner vi Arendal som til tider har vært ujevne denne sesongen. Likevel er de i aller høyeste grad fortsatt med i opprykkskampen i en tett avdeling da de med sine 29 poeng kun ligger poenget bak ledende Skeid. De kommer nå fra fem kamper uten tap med 2-3-0 der de sist vant 4-1 over Sotra på hjemmebane, mens de kommer fra to strake poengdelinger på bortebane mot Kjelsås (2-2) og Flekkerøy (2-2). Det motsatte oppgjøret mellom disse to endte 1-1 for tre uker siden, mens Arendal vant 2-0 her forrige sesong.

Nok en vrien kamp dette, og Arendal er avdelingens beste bortelag så langt. Men de har ikke vunnet på de fire siste på reise og dermed blir det HU på 96-rekkeren, selv om vi dekker helt opp med HUB på 432-rekkeren.

6. Flekkerøy - Notodden
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
Flekkerøy har fortsatt å spille jevne kamper denne sesongen, og de er alltid med i kampene selv om det blir langt mellom seirene. Nå har de 1-2-2 siste fem, og seieren kom i bortekampen mot dagens motstander Notodden når de vant 1-0 for to uker siden. De klarte 2-2 hjemme mot Arendal nest sist, mens de tapte 0-2 borte mot Skeid tidligere denne uken. De ligger utsatt til på tabellen, for med sine ti poeng er det sju poeng opp til trygg grunn og denne kampen blir meget viktig i kampen om å beholde plassen.

Notodden ligger litt mer trygt til på 9.plass og 17 poeng, men det er kun to poeng ned til Nardo som er under streken med sine femten poeng. De sliter litt for øyeblikket, og fire kamper uten seier og 1-2-3 siste seks er svakt. Særlig urovekkende er det at de har sluppet inn hele ni mål på de to siste kampene etter 1-6 borte mot Odd 2 og 3-3 hjemme mot Kjelsås. De tok imot Flekkerøy til hjemmekamp for kun to uker siden, og da dro Flekkerøy hjem igjen med 1-0 og tre poeng i sekken.

Synes Flekkerøy har spilt bedre enn det tabellen viser, og mot et Notodden som lekker som en sil bakover for øyeblikket får de et lite utgangstips. Det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. Øygarden - Skeid
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Øygarden har en meget spesiell statistikk denne sesongen, for her på hjemmebane er de meget sterke med 6-2-0 på åtte kamper. Borte er de helt usle med 0-2-4, og den forskjellen er viktig å ta med seg i analysen foran denne kampen. Øygarden står nå med 4-3-1 på sine åtte siste kamper, og tapet kom i bortekampen mot dagens motstander Skeid. Øygarden ligger på 6.plass med 22 poeng, og er nok ute av kampen om opprykk/playoff, men her hjemme er de fullt på høyde med absolutt alle.

Skeid på sin side ligger akkurat nå helt i toppen av tabellen med 30 poeng, men det er uhyre jevnt og det skiller kun ett poeng mellom de tre øverste lagene (Skeid 30p, Egersund 29p, Arendal 29p). Skeid hadde en liten downperiode for en liten måned siden når de tapte to kamper på rad mot Odd 2 (0-1) og Egersund (2-3), men nå har de kommet seg godt tilbake med tre strake seire over Vard Haugesund x 2 og Flekkerøy. Borte er Skeid veldig tighte, og de står med 4-0-2 og 7-3 i målforskjell. En liten bekymring er det at tapene har kommet mot såpass svake lag som Sotra og Odd 2, men tre baklengs på seks bortekamper er likevel sterke tall totalt sett.

Øygarden er meget sterke hjemme, men det kan hende de er fornøyde med en poengdeling her. Skeid er ikke svake borte de heller, og de trenger alle poengene de kan få i jakten på opprykk. U blir utgangstipset, men vi dobler opp med UB.

8. Hviterussland - Wales
Denne kampen spilles på nøytral bane i Kazan, Russland
. Hviterussland har ikke fått noe kjempestart her i VM-kvaliken etter at de kun har hentet tre av ni mulige poeng. Det var dog riktignok ganske forventet siden de har møt både Belgia (0-8) og Tsjekkia (0-1) i tillegg til Estland som de slo 4-2 på hjemmebane i sin første kamp.

Wales har begynt en smule bedre med tre poeng på to kamper etter at de først tapte 1-3 borte mot Belgia før de slo til å vant 1-0 hjemme over Tsjekkia. Etter den tid har det vært mer fokus på EM for Wales som faktisk tok seg helt til åttendedelsfinale etter at de klarte å ta fire poeng i gruppespillet. De tapte dog stort i åttendedelsfinalen mot Danmark som tilslutt vant hele 4-0. Siden det har de kun spilt en treningskamp mot Finland som endte 0-0.

Her på nøytral bane bør Wales ha muligheter mot et ganske svakt Hviterussland. Likevel er ikke Wales et lag som scorer særlig mye mål, så vi dobler opp med UB.

9. Island - Nord-Makedonia
Island gikk på et tøft tap hjemme mot Romania når de tapte 0-2, og dermed kan det se tungt ut for et nytt mesterskap for Island som nå ligger nede på 5.plass i gruppen med kun tre poeng etter fire kamper. De har nå 1-0-3 etter at har slått bunnproppen Liechtenstein og tapt for Tyskland, Armenia og Romania. Om dette ikke skal være helt kjørt allerede må de slå Nord-Makedonia her på hjemmebane, og det bør de ha kvaliteter til selv om formen er langt fra bra.

Nord-Makedonia har gjort seg bemerket det siste året, for ikke bare kom de seg til sommerens EM (endte med tre strake tap), men de har også klart noen formidable resultater i VM-kvaliken. Da tenker man særlig på at de klarte å slå Tyskland 2-1 på bortebane i tillegg til at de slo Liechtenstein hele 5-0 hjemme. Sist ble det litt skuffende 0-0 hjemme mot Armenia, og dermed ligger de nede på 3.plass med sine sju poeng etter fire spilte kamper.

Island strever etter å finne formen, og tapet sist mot Romania var skuffende. Nå møter de Nord-Makedonia som også er ujevne, men glimter til med noen enorme seire. (Slo blant annet Tyskland borte). Følelsen sier likevel at Island endelig får en seier, og vi gambler litt med en H her.

10. Albania - Ungarn
Gruppe I er en ganske jevn batalje etter at Albania har vunnet to av sine fire spilte kamper. Nå har de dog møtt relativt svake lag som Andorra (1-0) og San Marino (2-0) på bortebane, men det gjør iallfall at der fortsatt er med i leken med sine seks poeng. Sin hittil eneste hjemmekamp har de hatt mot England, og der hadde de ingen mulighet og tapte til slutt klart 0-2. Sist var de ute en en ny bortekamp mot Polen, og det endte hele 4-1 til Polen. Likevel er det jevnt, og Albania ligger kun et poeng bak Polen som innehar 2.plassen med sine sju poeng.

Ungarn er også med i gryten, for de ligger mellom Polen og Albania på 3.plass der også de har sju poeng. De fikk en fin start på kvaliken i vår når de startet med 3-3 hjemme mot Polen før de vant to strake bortekamper mot San Marino og Andorra. Deretter dro de til EM, der de bare var minutter unna å gå videre på bekostning av Tyskland, men til slutt ble det reisepass etter at de klarte uavgjort mot både Frankrike (1-1) og Tyskland (2-2). I sin første kamp etter EM klarte de å holde England til 0-0 lenge, men etter at det først sprakk opp så rant det inn og dermed endte det til slutt hele 0-4.

To lag litt ute av form, og som heller ikke vinner særlig ofte. Det kan bli målfattig, og vi ender opp med UB i en ganske åpen kamp.

11. Sveits - Italia
Sveits har bare spilt to kamper hittil i VM-kvaliken, men de har vunnet begge to med 3-1 over Bulgaria og 1-0 over Litauen tilbake i mars. Siden de røk ut av EM i kvartfinalen mot Spania (1-2 etter straffer) så har de kun spilt en treningskamp not Hellas, og den vant de knepent 2-1. Likevel viste de i EM at de kan spille jevnt med de aller beste lagene, og her på hjemmebane har de en fin statistikk de siste årene. Litt spesielt er det at sju av de ni siste kampene hjemme mot Italia har endt med uavgjort, men det er over tjue år siden disse lagene har møttes her i EM/VM-kvalik. (Sist foran EM 2000).

Italia har bare radet opp gode resultater, og nå står de med vanvittige 35 kamper på rad uten tap. Til og med EM gikk de igjennom uten tap når de til slutt tok hjem pokalen etter seier over England i finalen. I VM-kvaliken startet de helt prikkfritt med seire i sine tre første kamper over Nord-Irland, Bulgaria og Litauen, men i sin første kamp etter EM fikk de en liten en på trynet når det kun ble 1-1 hjemme mot Bulgaria. Likevel ligger de trygt plassert på tabellen med ti poeng på fire kamper, og 7-1 i målforskjell viser en meget god defensiv. Italia møtte Sveits senest i gruppespillet i EM, og da tok Italia til slutt en grei seier med 3-0.

Italia har vært utrolig sterke over lang tid nå, og kanskje fikk de en nødvendig vekker sist mot Bulgaria. Selv om Sveits er gode hjemme tror vi at de blå slår tilbake her og spiller B.

12. Belgia - Tsjekkia
Belgia var en av favorittene foran EM, og de imponerte til tider stort med sitt fine offensive spill. Likevel sa det stopp mot Italia i kvartfinalen med 1-2, og dermed må belgierne satse på at VM kan gi den gyldne årgangen deres edle medaljer. De har iallfall startet kvaliken bra med ti av tolv mulige poeng. Seire over Wales, Hviterussland og senest Estland har kun blitt avbrutt av en poengdeling borte mot Tsjekkia tilbake i mars.

Tsjekkia har heller ikke startet så verst, men de tapte 0-1 borte mot Wales i en kamp som kan bli skjebnesvanger til slutt når poengene skal telles opp. De står med 2-1-1 på sine fire kamper, og tok en knepen hjemmeseier 1-0 over Hviterussland tidligere denne uken. Dermed ligger de på en 2.plass med fire poeng ned til Wales, men Wales har to kamper mindre spilt enn tsjekkerne slik at ingenting er avgjort i kampen om playoff.

Belgia har et meget sterkt mannskap, og det er vanskelig å se hvordan Tsjekkia skal klare å stå imot her. En av kupongens klareste. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Eidsvold Turn - Asker HB

2. Kvik Halden - Hødd HUB

3. Moss - Fløya H

4. Kjelsås - Nardo H

5. Levanger - Arendal HU

6. Flekkerøy - Notodden H

7. Øygarden - Skeid UB

8. Hviterussland - Wales UB

9. Island - Nord-Makedonia H

10. Albania - Ungarn UB

11. Sveits - Italia B

12. Belgia - Tsjekkia H

Sportspills 432-rekker:
1. Eidsvold Turn - Asker HUB

2. Kvik Halden - Hødd HUB

3. Moss - Fløya H

4. Kjelsås - Nardo H

5. Levanger - Arendal HUB

6. Flekkerøy - Notodden HU

7. Øygarden - Skeid UB

8. Hviterussland - Wales UB

9. Island - Nord-Makedonia H

10. Albania - Ungarn UB

11. Sveits - Italia B

12. Belgia - Tsjekkia H