Italias Cristiana Girelli (t.v) scoret tre av målene for Italia i 5-0 seieren mot Jamaica. Her gratuleres hun av Barbara Bonansea (som scoret begge målene i 2-1 seiere mot Australia).
Italias Cristiana Girelli (t.v) scoret tre av målene for Italia i 5-0 seieren mot Jamaica. Her gratuleres hun av Barbara Bonansea (som scoret begge målene i 2-1 seiere mot Australia). Foto: Francisco Seco (AP)

Italia sørger for europeisk storeslem

Dersom Italia og Nederland vinner sine åttedelsfinaler i kveld i fotball-VM, er sju av åtte kvartfinalister fra Europa.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel VM: Historien gjentar seg for Nederland
Oddssingel Gold Cup: 50 år siden fotballkrigen
Oddsdobbel: Favorittdobbel i Afrikamesterskapet
V64 Solvalla:
Ny deilig jackpot med 876 612 SEK ekstra
V65 Forus:
Buer med feite vinnersjanser på Forus
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019
Copa America: Alt du trenger å vite om Copa America
Fotball-VM kvinner
: Her er sendeplanen for fotball-VM på TV

Det var ingen norske kamper på mandagens oddsprogram, og det er heller ingen på tirsdagens spillmeny. Det er likevel flere spennende objekter. Allsvenskan ruller igang igjen etter pausen og en innledes med toppkamp i mellom AIK og IFK Norrköping, det spilles to åttendedelsfinaler i fotball-VM for kvinner og to kamper i Afrikamesterskapet, hvor regjerende mester Kamerun skal i aksjon mot Guinea-Bissau. Ellers spilles det fem kamper i den finske toppdivisjonen og det spilles også to forkvalifiseringskamper til Champions League-kvaliken. Natt til onsdag tar Copa America en pause, men Gold Cup ruller videre.

NB! Onsdag er det ca 55 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Italia - Kina pause/fulltid U/H - 4,35 (spillestopp kl 17.55)

I kveld skal de to siste kvartfinalistene avgjøres i fotball-VM, etter at Sverige og USA ble klare mandag. Vinneren av denne kampen møter vinneren i Nederland-Japan.

Italia imponerte med å vende 0-1 til 2-1 seier i sin åpningskamp og fulgte opp med en komfortabel 5-0 seier mot Jamaica i den andre gruppespillkampen. Til tross for 0-1 tap mot Brasil den siste, vant likevel Italia sin gruppe. Pussig nok er det bra tre spillere som har scoret mål for Italia til tross for at de scoret sju mål i gruppespillet. Barbare Bonansea scoret begge målene mot Australia, mens Cristiana Girelli scoret tre og Aurora Galli de to siste i 5-0 seieren mot Jamaica.

Kina "nøyde" seg med å score ett mål i gruppespillet og i likhet med Sør-Korea har de ikke vist seg som veldig målfarlige. Hang likevel bra med Tyskland i åpningskampen og holdt 0-0 lenge der, men Giulia Gwinn sørget for en meget fortjent tysk 1-0 seier med sin nettkjenning 24 minutter før slutt. Li Ying sørget så for kampens eneste (og Kinas eneste) mål hittil da hun sørget for 1-0 seier mot svake Sør-Afrika. Kina klarte deretter 0-0 mot Spania i den siste gruppespillkampen, til tross for massivt spansk press.

Det kommer neppe til å hagle med mål i denne kampen, og Italia er gjort til forholdsvis klare favoritter. To av Kinas tre gruppespillkampen stod uavgjort til pause og det var i begge kampene mot antatt bedre motstand. Det er litt samme type motstand i kveld. 1,85 på italiensk seier, er vel sånn måtelig odds. Vi tror på U til pause og at Italia avgjør i andre omgang. Pause/fulltid-varianten med U/H betales med flotte 4,25 i odds og blir vårt utvalgte spill.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør