*Nettavisen* Sportspill.

Italias superjenter leverer i mix stafetten

Lisa Vittozzi (t.v) og Dorothea Wierer går de to første etappene for Italia under torsdagens mix stafett i VM i skiskyting. Foto: Marco Bertorello (AFP)

Liza Vitozzi og Dorothea Wierer har gjort en rekke sterke stafettetapper denne sesongen.

07.03.19 11:46

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
VM skiskyting mix stafett: Norge innleder med gull
VM skiskyting mix stafett: Italias superjenter leverer
Oddssingel EL: Valencia går under radaren
Oddssingel EL:
Arsenal kan ikke gå all-inn i kveld
Oddssingel EL:
Europa-eventyret fortsetter for Frankfurt
V64 Åby:
Jackpotkveld med over en million ekstra
V4/V5 Bjerke
: Bjerkelunsj med Hamre i hovedrollen
VM skiskyting: Her er programmet

Torsdag starter VM i skiskyting i Østersund og totalt skal det avvikles tolv øvelser før VM avsluttes neste søndag. I dag er det mix stafett. I tillegg byr torsdagen på åtte kamper i Europa League, og her snakker vi om første kamp i åttedelsfinalene. I tillegg er det første kamp i kvartfinalene i norsk ishockey og i Sverige er det full runde i SHL. I NHL spilles det 11 kamper natt til fredag.

NB! Fredag er det ca 389 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

VM skiskyting - H2H Tyskland - Italia B 1,90 (spillestopp kl 16.10)

VM i skiskyting innledes altså med mix stafett og Norge er ganske klare favoritter, ihvertfall om vi skal tro bookmakerne og Norsk Tipping.

For Norge går Marte Olsbu Røiseland første etappe, Tiril Eckhoff går andre etappe, Johannes Thingnes Bø går tredjeetappe, mens Vetle Sjåstad Christiansen går siste etappe. Langrennsmessig er den norske kvartetten overlegne, og det er på skytingen stafetten som vanlig blir avgjort. Frankrike med Anais Chevalier, Jean Simon, Simon Desthieux og Martin Fourcade, og Italia med Liza Vitozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer og Dominik Windisch er de klare utfordrerne på forhånd. I tillegg er det mulig å se at Tyskland og Sverige også er mulige seierskandidater.

Både Italia og Tyskland står til 4,50 i odds som gullvinnere, men likevel er Tyskland satt til favoritt i head to head-duellen mot Italia. Italia har sine to superkvinner på de to første etappene og både Lisa Vitozzi og Dorothea Wierer har levert strålende på verdenscupstafettene denne sesongen. Tyskland har Vanessa Hinz på første etappe og hun er normalt ikke helt på Liza Vitozzis nivå. Dorothea Wierer versus Laura Dahlmeier på andre etappe ser ganske jevnt ut, bortsatt fra at Wierer har vesentlig raskere skyting. Jevnt er det også mellom Lukas Hofer og Arnd Peiffer på 3. etappe, mens ustabile Dominik Windisch skal opp mot like ustabile Benedikt Doll på siste etappe.

Uansett tyder mye på at Italia har en luke ned til Tyskland etter de to første etappene og 1,90 på at Italia er foran Tyskland i mål i dagens mix stafett, er den klart mest interessante head to head-duellen og spilles.

Klikk her for å levere spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.