*Nettavisen* Sportspill.

Jackpot og 3 mill. i bonuspotten på tippekupongen

TOR-MONSTER: Pierre-Emerick Aubameyang er i glitrende form for tiden. Hans Dortmund møter Augsburg til dyst. Foto: Martin Meissner (Ap)

Det store potter i spill denne tippeonsdagen, og som alenevinner kan du stikke av med nesten 3,5 millioner kroner. Sjekk tipsene!

16.12.15 14:52

Det er et rikelig utvalg på onsdagens langoddsprogram. Cupkamper spilles over hele Europa, samt flere kamper i håndball-VM - som Norge mot Montenegro.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Vinneren her møter Everton
Oddstips 2: Ny opptur for Adama Diomande
Oddslangskudd: Marco Reus er skadet igjen

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper

V4: Nytt snadder til lunsj

Det er jackpot også denne onsdagen, og det er nesten 250 000 kroner ekstra i potten for tolv rette! I tillegg er det siste sjanse for bonuspotten, som står i tre millioner og skal deles ut på lørdag.

Midtukens kupong er i stor grad preget av cupkamper.

For å vinne bonuspotten i dag, er du nødt til å være eneste med tolv rette. Derfor gjelder det å finne de store overraskelsene - og håpe at ingen andre gjør det samme. Vi har uansett satt opp forslag til enten 192-rekker eller 384-rekker, samt analyser for alle kampene.

Klikk her for å sette opp din helt egne kupong!

1. Hull City — Reading FC, Championship
Hull var virkelig ille ute og hadde fire kamper på rad uten seier, før de i helgen slo tilbake mot jumbo Bolton og tok sin første trepoenger siden 7. november. De har likevel holdt seg godt inne i opprykkskampen og ligger på tredjeplass før denne runden.

Hjemmeformen deres har vært upåklagelig denne sesongen, selv om de tapte 0-2 for Derby noen uker tilbake. 7-2-1 hjemme er ellers en bra statistikk.

Readin har på sin side virkelig havarert, og har tre poeng de siste fem ligakampene. Det var etter en 2-1-seier hjemme mot nevnte jumbo Bolton. I helgen ble det 1-0-tap for Preston, og formen er virkelig ikke til stede. 3-2-5 borte er helt grei statistikk. H.

2. VfB Stuttgart — Eintracht Braunschweig, Tysk cup
Stuttgart sjangler videre i hjemlig liga og står med to poeng de siste fem kampene. Motstanden har dog vært bra, og de to siste kampene har de spitle uavgjort, hjemme mot Bremen og borte mot Mainz.

Braunschweig er på sin side langt mer ustabile, og har tre seire og to tap de siste fem kampene. Spiller på nivået under dagens motstander, men Stuttgart har så store problemer at U inkluderes. HU.

3. 1. FC Nürnberg — Hertha Berlin, Tysk cup
Nürnberg er i rett og slett glitrende form for tiden, og har en rekke på fire seire på rad, mot svært kvalifisert motstand. Står også uten tap de siste syv. Stinne av selvtillit og ute etter å bevise hva de er gode form mot Hertha er de nok også.

Gjestene er også i knallbra form. De har fire seire de siste fem ligakampene og tapet kom borte for Bayern München. Heller ikke da ble de utspilt. 0-4-seieren over Darmstadt i helgen forteller litt om nivået de er på denne sesongen.

Selv om Hertha er det beste laget, kan et formsterkt hjemmelag fort true Skjelbred og co. Vi skal ikke utelukke at gjestene undervurderer, heller. UB.

4. Augsburg — Borussia Dortmund, Tysk cup
Hjemmelaget Augsburg er klart forbedret i det siste, og har nå tre seire på rad i alle turneringer. I helgen ble det en knepen seier over Schalke på hjemmebane, men de har fått ny selvtillit etter en svært treg sesongstart.

Spillemessig har de sett langt bedre ut en god stund nå, men resultatene har virkelig begynt å følge etter i det siste. 4-1-1 de siste seks kampene vitner om det.

Dortmund har tre tap de siste syv kampene, men to av dem kom i Europa League. I ligaen er de i grei form, og slo bortesvake Eintracht Frankfurt med 4-1 hjemme i helgen.

Under Thomas Tuchel virker Dortmunds prioriteringer å være knallharde, og de virker fullstendig avskrudde i enkelte tilfeller - som Europa League-kampene. Vi mener ikke at cupen er et slikt tilfelle, likevel tror vi at vi får se et litt mer avskrudd Dortmund i kveld.

Mot Augsburg på hjemmebane kan de fleste lag slite og her ser vi skrellpotensial. Hjemmeoddsen gjør at vi kjører langskuddet på Augsburg, her tar vi med UB. Merk at hele 77 % av folket har krysset B, som gir enda større grunn til å jakte en skrell. HUB.

5. TSV 1860 München — VfL Bochum, Tysk cup
Hjemmelaget kommer til kampen etter to rake hjemmetap, for Heidenheim og FSV Frankfurt, ikke de sterkeste av motstandere. HAdde før det en svært bra formperiode.

Bochum har på sin side kommet seg etter sin noe svake periode og har nå fire poeng de siste to kampene. HB.

6. Napoli — Hellas Verona, Italiensk cup
Etter en glitrende periode, står hjemmelaget plutselig med bare ett poeng de siste to kampene, etter 0-0 hjemme mot Roma sist. En forholdsvis kjedelig kamp og vertene dominerte på ingen måte kampen.

Maurizio Sarris menn har vist i Europa League at de prioriterer forskjellige turneringer høyt, og at andrerekka inneholder en del bunnsolide spillere.

Hellas Verona tok riktig nok poeng borte mot formsvake Milan i helgen, men de er i enorm poengnød i ligaen og bryr seg neppe mye om cupen akkurat nå. Sassuolo-kampen de har til helgen blir svært viktig. Napoli kommer tilbake på vinnersporet. H.

7. Juventus — Torino, Italiensk cup
Juventus er i glitrende form hjemme i Italia, og snudde 0-1 til 3-1 hjemme mot Fiorentina på søndag. De leverte svært bra etter hvert i den kampen og vant mot dagens motstander 2-1 i høstens ligaoppgjør.

Torino spilte på sin side uavgjort for ti dager siden mot Roma, og kampen mot Sassuolo på søndag ble avlyst grunnet tåke. Har tre seire og den nevnte uavgjort i de siste fire kamper, formen er altså tilbake. HU.

8. Getafe — Rayo Vallecano, Spansk cup
Denne og den neste er returoppgjøret fra spansk cup, der det spilles to kamper.

Rayo Vallecano vant den første kampen 2-0. Hjemmelaget må da score minst to mål, eller tre hvis Rayo skulle finne på å score. De kan uansett angripe kampen uten noe å tape, som for så vidt er en luksus i enkelte tilfeller.

Getafe har en bra hjemmestatistikk i ligaen på 4-2-2. Forrige fredag ble det poengdeling hjemme mot Real Sociedad. Møter Valencia på bortebane til helgen.

Rayo Vallecano har enorm problemer i ligaen for tiden, og har bare ett poeng de fire siste ligakamper, med null poeng fra de siste tre. Tradisjonelt langt bedre på hjemmebane, men tapte også hjemme i helgen, 1-2 for Malaga - som frem til da ikke hadde scoret mål på bortebane.

Kort sagt: Rayo er i virkelig formtrøbbel. Mot Getafe har de også råd til tap, og vi tror det blir nettopp det på langoddsen. Slenger med U her. HU.

9. Real Sociedad — Las Palmas, Spansk cup
Samme situasjon for Real Sociedad, som tapte 1-2 for dagens motstander i den første kampen. Må vinne kampen, helst med to mål om Las Palmas skulle finne på å score.

Hjemme pleier Sociedad å levere, og de har også vunnet begge hjemmekamper post David Moyes.

Las Palmas har levert bra i La Liga, de. Har 3-1-3 de siste syv i alle turneringer, og slo Betis hjemme i helgens ligakamp. Her backer vi hjemmelaget, dog. H.

10. Lyon — Tours, Fransk ligacup
Selv om de slo Valencia på bortebane i Champions League, ble de fire nummer for små borte mot PSG i helgen. Til slutt ble det 1-5-tap. Formen de siste syv er helt katastrofal, 1-1-5 er de sørgelige tallene. Krisen er til de grader pågående.

Tours er fra nivået under og ligger på nedre halvdel av tabellen der. 3-2-2 er statistikken de siste syv kampene. Frister alltid med Lyon-tap slik som de spiller for tiden, spesielt når folkerekka i skrivende stund har 72 % på H. Vi tar med B på 384-rekkeren. H(B).

11. Paris Saint-Germain — Saint-Etienne, Fransk ligacup
Hjemmelaget har to baklengsmål de siste fem kampene, 6-1-0 i statistikk de siste syv og en generelt utilnærmelig status i Frankrike for tiden. Saint-Etienne svikter veldig om dagen og har bare én seier de siste syv kampene. H.

12. Heracles Almelo — PSV Eindhoven, Nederlandsk cup
Heracles er langt fra den gode formen fra en måned tilbake, og de har ikke vunnet i løpet av sine seks siste kamper. Forrige seier kom i oktober.

PSV Eindhoven viste svakhet/slitenhet da de tapte poeng for Roda hjemme i helgens 1-1-kamp, men stiller nok mer skjerpet her. 4-3-0 er tallene deres de siste syv kampene. Vi slenger med uavgjort, UB.

384-rekker:

1. Hull City — Reading FC H

2. VfB Stuttgart — Eintracht Braunschweig HU

3. 1. FC Nürnberg — Hertha Berlin UB

4. Augsburg — Borussia Dortmund HUB

5. TSV 1860 München — VfL Bochum HB

6. Napoli — Hellas Verona H

7. Juventus — Torino HU

8. Getafe — Rayo Vallecano HU

9. Real Sociedad — Las Palmas H

10. Lyon — Tours HB

11. Paris Saint-Germain — Saint-Etienne H

12. Heracles Almelo — PSV Eindhoven UB

192-rekker:

1. Hull City — Reading FC H

2. VfB Stuttgart — Eintracht Braunschweig HU

3. 1. FC Nürnberg — Hertha Berlin UB

4. Augsburg — Borussia Dortmund HUB

5. TSV 1860 München — VfL Bochum HB

6. Napoli — Hellas Verona H

7. Juventus — Torino HU

8. Getafe — Rayo Vallecano HU

9. Real Sociedad — Las Palmas H

10. Lyon — Tours H

11. Paris Saint-Germain — Saint-Etienne H

12. Heracles Almelo — PSV Eindhoven UB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag