*Nettavisen* Sportspill.

Jager sin tolvte hjemmeseier

Foto: VINCENT KESSLER (Reuters)

Hjemmesterke Sochaux har topp sjanse hjemme mot St. Etienne. Sjekk vårt oddstips.

21.05.11 17:56

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Vi spiller Osasuna igjen

Tippetips: Norge rundt på Tippekupongen

V75 Jarlsberg: Eirik Høitomt for alle penga

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Jarlsberg: Kristian Valen jakter sju rette

Langoddsprogrammet lørdag det første dette året der den engelske klubbfotballen glimrer med sitt fravær. Men med siste serierunde i Spania, nest siste serierunde i Frankrike og masse norsk 2 og 3.divisjonsfotball på menyen er det mok å gripe fatt i.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Det er nest siste serierunde i Frankrike lørdag kveld, der det er svært sannsynlig at Lille tar seriegullet (har seks poengs forsprang til Marseille på andreplass). I bunnen er det allerede klart at Arles Avignon og Lens rykker ned, mens åtte lag faktisk kan havne tredje sist.

Vi retter imidlertid blikket mot et lag som ikke er involvert i dette og tenker på Sochaux som tar imot St. Etienne hjemme på Stade Bonal. Hjemmesterke Sochaux står med 11-4-3 på eget gress denne sesongen og kun de tre topplagene Lille, Marseille og Paris St. Germain har vært mer effektive på hjemmebane. Ligger på en flott sjetteplass på tabellen, og med seier i kveld blir det spill i Europa League neste sesong.

For meget variable St. Etienne har sesongen vært skuffende, når to serierunder gjenstår. Ligger på niendeplass, men kan verken oppnå europacup eller nedrykk og har således lite å spille for. På mannskapsfronten må de faktisk unnvære fire av de spillerne som tapte i hjemmemøtet med Rennes sist helg. Det er keeperen Janot (36 kamper), samt Ebondo (forsvar, 29 kamper), Monsoreau (forsvar 31 kamper) og nest-toppscorer E. Riviere (35 kamper og 8 mål).

Borte står St. Etienne med 5-6-7.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Sochaux har ingen nye fravær siden sist. De har et par-tre fravær fra før. Vi kan ikke skjønne annet enn at dette må være en meget bra mulighet for hjemmeseier og 1,80 synes helt greit betalt på dette stadiet av sesongen, der motivasjon er så avgjørende. Kampen kan ikke spilles som singel, og vi må kombinere.

Har funnet formen
Det gjør vi med Auxerre som tar imot Brest. Fjorårets bronsevinner har hatt en meget skuffende sesong og har lenge lagt anstrengt til på tabellen, og eventyret i Champions League holdt på å koste dyrt. Nå er imidlertid formen strålende med 4-5-0 på de ni siste seriekampene og hjemme er de to siste vunnet mot Montpellier (1-0) og Lyon (4-0). Kan fortsatt rykke ned dersom de skulle tape sine to siste kamper, men da må absolutt alle andre resultater gå imot.

Brest ligger kun to poeng over streken, men har også to lag mellom seg og streken. Var grisheldige som fikk med seg ett poeng hjemme mot Lyon sist mandag. Har hjemmekamp mot ferdigspilte Toulouse i siste serierunde og har en bra sjanse til å overleve.

U-faren er som alltid høy i Frankrike, men med 2,15 i odds på Auxerre blir vi fristet av å spille hjemmelaget og at Auxerre tar sin tredje strake hjemmeseier mot et bortesvakt Brest (4-4-10).

Vi får dermed en godt betalt dobbel i Frankrike til 3,87 i totalodds, og vår innsats er 100 kroner

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 20.55):
Kamp 78 Sochaux - Saint-Etienne 1,80 3,05 3,40
Kamp 84 Auxerre - Brest 2,15 2,75 2,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag