Kasper Skaanes reddet et sent poeng for Brann sist.
Kasper Skaanes reddet et sent poeng for Brann sist. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Jakter tolv rette igjen

Etter vi fikk tolv rette på lørdagens tippekupong, jakter vi på ny suksess søndag. Vi gir deg tipsene til en meget spennende tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
Dagens singel 1: Haugesund må vinne igjen
Dagens singel 2: Nå kommer Brann-seieren
Dagens dobbel: Skarsfjord har snudd trenden
Dagens langskudd: Odd er gjerrige som få

Det er full rulle i Tippeligaen søndag, som sammen med 1. divisjon og resten av norden utgjør et meget spennende langoddsprogram.

I går, lørdag, ble det litt stang ut, spesielt i den første kampen med Aalesund - Lillestrøm. Heldigvis gikk dagens dobbel rett inn, og med tolv rette på tippekupongen ble det en festlig aften til slutt.

Hvis du aldri vil gå glipp av en odds-dag, anbefaler vi å like vår Facebook-side. Her legger vi ut utvalgte tips hver dag og snakker gjerne med dere lesere. I tillegg er det mulig å følge dagens oddsekspert på Twitter.

1. Brann — Viking
Det har ikke vært lett å bli klok på Brann denne sesongen. Akkurat når det virket som om de hadde noe på gang, spilte de utrolig tafatt og var nær å tape mot Stabæk forrige runde.

Hjemme, der Brann har tradisjoner for å være så gode, har det blitt tre poeng mot Lillestrøm. Seriens dårligste hjemmelag. Er nok optimistiske foran denne kampen, med tanke på at de slo Viking 2-0 for bare tre uker siden.

Har litt forsvarssproblemer, med Demidov, Jonsson og Mosjov skadet, mens Leciejewski er suspendert.

Viking har ikke vært seg selv i sommer og har nå kun en ligaseier de siste ti rundene. Mangler en klar målscorer som kan dra nytte av det gode vingspillet - blant annet.

Har nå spilt to målløse kamper på rad mot Sogndal og Lillestrøm. Er imidlertid meget gode borte med 3-4-1 som statistikk. Reiser også til Brann med fulltallig mannskap.

Brann har hatt noe på gang en stund nå, og burde absolutt ikke avskrives mot et Viking som sliter å finne tilbake rytmen de hadde i sesonginnledningen.

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08
1-1-5 de siste syv og seks kamper uten seier har virkelig begynt å svi for Bodø/Glimt. I midtuken røyk de også ut av cupen med et 0-2-tap hjemme for Stabæk.

Spilte mot Sarpsborg for bare noen runder siden, og greide ikke å holde ledelsen de fikk i den kampen. Endte med å tape i sluttminuttene.

Er tradisjonelt sett gode hjemme, men har nå spilt to hjemmekamper uten å score mål. I tillegg til langtidsskadde Valentin, er viktige Imingen suspendert.

Sarpsborg har en fin formperiode med 4-2-1 de siste syv kampene. Vant 3-2 mot Aalesund, som vi spådde, forrige runde, selv om de var nær å miste sin 3-0-ledelse i den kampen.

På bortebane har det imidlertid ikke gått veldig bra for Brian Deanes menn. 0-3-5 gjør dem til ligaens nest dårligste bortelag. Nitten baklengsmål på åtte kamper er meget generøst.

Berthod er skadet.

Bodø/Glimt har fått dårlig betalt et par kamper, vært for dårlige i noen andre, og må finne veien ut av den dårlige formen. Dagens motstander bør imidlertid ikke avskrives.

3. Molde — Rosenborg
Maskineriet Molde maler videre og tok seg greit videre til tredje kvalifiseringsrunde av Europa League med 5-2 sammenlagt mot Gorica. Har 5-2-0 de siste syv kampene, noe som er veldig solid.

Ledelsen deres i Tippeligaen er nå oppe i ni poeng og det ser ikke ut til at noen kan stoppe dem fra å gjenerobre den norske tronen. 7-1-0 på hjemmebane har hjulpet godt til for å sikre denne plassen.

Gulbrandsen og Bugge er begge ute med skade, uten at det gir Skullerud for mye hodebry. Bredden i Molde er det mange som bør misunne.

Også Rosenborg gikk videre i Europa League med en sterk 3-1-seier mot Slingo Rovers, etter å ha tapt den første kampen. Dermed fikk Kåre Ingebrigtsen en ideell start på sin RBK-karriere.

Seieren som kom før sparkingen av Per Joar Hansen var meget omdiskutert, etter at Mike Jensen så ut til å filme. Men poengene ble sikret, og 5-1-1 de siste syv er faktisk ikke så ille.

Svensson og Helland er tvilsomme til dagens kamp.

Vært veldig vanskelige å slå på bortebane denne sesongen, med 3-5-0 og kun ti innslupne. Tapte imidlertid ganske greit mot Molde i sin hjemmekamp, og får det tøft også i dag. H.

4. Sogndal — Odd
Sogndal er inne i en tøff periode og har nå fire kamper uten seier, men det skal nevnes at de har spilt mot gode lag i form av Viking, Rosenborg og Molde. 2-2-3 er formen de siste syv kampene.

Har imidlertid slitt litt i sommervarmen og har nå gått over 270 minutter uten scoring. De har fortsatt en god klaring til nedrykksstreken, men bør ikke bli for komfortable, siden lagene bak har vist tegn til mobilisering.

Har en solid hjemmestatistikk med 4-2-2. Tapene har kommet mot Strømsgodset og Rosenborg i begynnelsen av sesongen.

Ulrik Flo virker å være eneste skadefravær for Sogndal.

Odd er stabilt solide og 4-3-0 de siste syv kampene er god form. Sviktet litt mot Haugesund forrige helg, da de aldri fikk hull på byllen og endte målløse. Målløst er det også andre veien, med null baklengs de siste to kampene.

Har samme bortestatistikk som Sogndal har hjemme, med 4-2-2. Merkverdig nok har de også kun tapt mot Strømsgodset og Rosenborg.

Fagermo kan stille med skadefritt mannskap til dagens kamp.

Lukter kraftig uavgjort av denne, men begge kan avgjøre i sin favør.

5. Alta — Tromsdalen
Alta gjorde det meget godt i sesongåpningen, men har nå fire kamper uten seier. 2-3-2 på de siste syv vitner om sviktende form den siste tiden.

I midtuken fikk de tillit til å klare uavgjort mot Strømmen fra vår side, uten å innfri. Fryktelig svake i den kampen de helst ikke skulle tape. Er for øyeblikket tre poeng over streken og har 4-3-1 på hjemmebane, og er på papiret det beste av disse lagene.

Tromsdalen er i en enda verre formkurve, og har ett poeng de siste fem kampene. Spilte en meget sterk uavgjortkamp mot Fredrikstad sist de var på reisefot, men det kan ha virket som et blaff. Tapte 3-2 for Hødd forrige runde.

Er to poeng under streken og grunnen kan vi finne i bortestatistikken. 0-2-6 og med poeng bare mot Hødd og nevnte Fredrikstad er for lite for å overleve.

Jevn kamp, men Tromsdalen får ikke tillit. HU.

6. Bærum — Bryne
Bærum kom som et friskt pust inn til 1. divisjon i år, men har virkelig sluknet etter en sterk vårsesong. 2-0-5 de siste syv kampene vitner om det. Forrige runde tapte de, som forutsett, klart mot Kristiansund, uten noen sinne å ha en ordentlig sjanse til å ta med seg noe fra den kampen.

5-0-3 på hjemmebane. Tapene har kommet mot Alta, Hødd og Mjøndalen. Scorer mye mål og er veldig underholdende på Sandvika Stadion.

Bryne har 3-1-3 de siste syv kampene, og virker meget ustabile. Gikk fra en utrolig seier i Tromsø til et mer trolig hjemmetap for Fredrikstad forrige runde.

3-2-3 på bortebane gjør dem til divisjonens femte beste.

Bærum har sluknet litt, og Bryne er veldig uforutsigbare. Her må det nok krysses mer.

7. HamKam — Ranheim
HamKam har erklært seg som 2. divisjonslag fra 2015 av og viste tydelig at de mente alvor da de tapte 5-0 mot Ull/Kisa sist. 0-1-6 i form gir ikke grunn til optimisme.

Har kun tatt fem poeng på hjemmebane denne sesongen, med seier over Bærum og uavgjort mot Kristiansund og Strømmen.

Ranheim har hatt litt sviktende resultater i det siste og har nå tre kamper uten seier. I første kamp etter ferien endte det 1-1 mot Sandefjord. Men i dag har de en utmerket sjanse til å slå tilbake.

3-1-3 på bortebane er godkjent etter de slet voldsomt i sesongåpningen. Det at de får 1.20 i odds på å seire i dag sier alt om styrkeforholdene. Krystallklar B.

8. Hødd — Mjøndalen
Det har endelig begynt å løsne for et Hødd som har vandret litt i blinde i vårsesongen, spesielt på hjemmebane. De avsluttet vårsesongen med å slå Ull/Kisa 4-0 på Høddvoll, og fulgte opp med et meget sterkt 3-2-resultat i Tromsdalen.

Nå er de på vei mot kvalifiseringsplassene og må bedre seg hjemme for å gjøre alvor av disse planene. 2-3-3 er dårligere statistikk hjemme enn de har borte.

Mjøndalen er et høstlag og også de er nok interesserte i å hevde seg etter en svak avslutning på vårsesongen. 2-3-3 er resultatene de siste syv kampene. Røk ut av cupen med 4-1 mot Molde for en snau måned siden.

Har fått nesten en hel måned med ferie og har 4-3-1 på bortebane. Kan absolutt bli å regne med i en jevn kamp på Høddvoll.

9. Hønefoss BK — Ullensaker/Kisa
Rune Skarsfjord har fått nær umiddelbar suksess med Hønefoss etter han tok over. Han har trent laget i fire kamper og vunnet tre, sist mot Nest-Sotra borte.

Det betyr at de nærmer seg trygg grunn med stormskritt. Mye av æren for det skal Rope Riski ha, en goalgetter som har scoret uvurderlige mål både før og under Skarsfjord.

3-1-4 på hjemmebane er godkjent statistikk, men de vil nok bedre den enda mer. Brukte mye av vårsesongen på regelrett tull, men har endelig funnet fasongen. Kommer til å få en strålende høst.

Ull/Kisa er nok i skyene etter de slo HamKam 5-0 forrige runde. Likevel kan det fort hende at det var mer grunnet HamKams udyktighet enn Ull/Kisas dyktighet.

Tapte 4-0 mot Hødd forrige gang de var på reisefot. Har generelt slitt borte, og 1-2-5 er statistikken. Seks av deres tolv poeng totalt denne sesongen har kommet mot HamKam, som de nå ikke har flere kamper mot. Varsellampene burde virkelig lyse på Ullensaker.

I denne kampen sier følelsen og logikken at Hønefoss stikker av med alle tre poengene. H.

10. Tromsø — Strømmen
Tromsø har rotet litt i det siste og sjokktapet mot Vikingur i Europa Leaguekampen torsdag ville gitt 10 i odds. Står nå med to hjemmetap de tre siste kampene på Alfheim, og har litt av hvert å hevne i dag.

Likevel har Gutan et godt grep om direkte opprykk, og de har vist deres kvaliteter gjennom hele vårsesongen. Nå er de ute av Europa League, noe mange mente dømte dem til nedrykk i fjor, og er klare til å fokusere fullt og helt på opprykk.

4-3-1 hjemme sier litt om hvor solide de er på Alfheim. De har tapt mot Bryne i forrige seriekamp på hjemmebane, men det var nok bare en glipp.

Strømmen har 3-1-3 de syv siste, noe som er godkjent poengfangst. Hadde få problemer med å slå Alta 3-1 forrige runde, og har med det syv poeng de tre siste kampene.

Marius Amundsen har de imidlertid solgt tilbake til Lillestrøm, og han blir vanskelig å erstatte for Akershusklubben.

På bortebane har d 2-2-4 som statistikk, og slått Alta og Bryne.

Gutan må tilbake til sitt gamle nivå for ikke å miste opprykksplassen til nærmeste konkurrent, og har gode muligheter til det i dag. H.

11. Jönköpings Södra — GIF Sundsvall
Meget jevn kamp i Superettan. Begge lag har 4-0-3 som formutvikling de siste syv kampene og kjemper på øvre halvdel av tabellen.

Hjemmelaget overbeviste stort med en 4-0-seier over Assyriska forrige runde. Har slått alle lagene under seg den siste tiden, men sliter litt mot lag av likt eller bedre kaliber. Nærmer seg playoff med den siste formen.

4-1-3 på hjemmebane er absolutt godkjent for Jönköpings.

Sundsvall er også med i toppen, men har falt litt i det siste. Forrige runde ble det 3-1-tap mot Östersund. Kan imidlertid trøste seg med at de slo dagens motstander 1-0 i forrige oppgjør i april.

4-0-4 på bortebane vitner om et meget ustabilt gjestelag.

Dette er en meget jevn kamp som bør krysses mer på.

12. Esbjerg — Sønderjyske
Hjemmelaget har hatt en ujevn sesongåpning, men kommet seg videre i Europa League. Tidligere har de vist at de ikke er spesielt dyktige til å sjonglere flere turneringer. Tapet i sesongåpningen kan ha vært prov på det.

I fjor kom de på en sterk femteplass, og var det sjette beste hjemmelaget.

Skadeproblemene vil dog ingen ende ta for Esbjerg og nå har de hele seks A-lagsspillere utilgjengelige. Da blir det fort tøft å fokusere på to turneringer.

Sønderjyske åpnet sesongen med et sterkt uavgjortresultat mot fjorårets mester, og er nok ute etter å kopiere den prestasjonen i dagens kamp.

Det var en fortsettelse av deres imponerende sesongavslutningen i forrige sesong, som førte dem trygt på plass med seks poeng ned til nedrykk. Likevel var de ligaens svakeste borte i den kampen.

U kan absolutt skje i denne kampen, og det kommer med på større rekker.

96-rekker

1. Brann — Viking HU

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08 H

3. Molde — Rosenborg H

4. Sogndal — Odd HB

5. Alta — Tromsdalen HU

6. Bærum — Bryne HB

7. HamKam — Ranheim B

8. Hødd — Mjøndalen HB

9. Hønefoss BK — Ullensaker/Kisa H

10. Tromsø — Strømmen H

11. Jönköpings Södra — GIF Sundsvall HUB

12. Esbjerg — Sønderjyske H

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker

1. Brann — Viking HUN

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08 H

3. Molde — Rosenborg H

4. Sogndal — Odd HUB

5. Alta — Tromsdalen HU

6. Bærum — Bryne HB

7. HamKam — Ranheim B

8. Hødd — Mjøndalen HB

9. Hønefoss BK — Ullensaker/Kisa H

10. Tromsø — Strømmen H

11. Jönköpings Södra — GIF Sundsvall HUB

12. Esbjerg — Sønderjyske HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus