Johannes Thingnes Bø viste voldsom fart i sporet under torsdagens verdenscupåpning på 20 km i Pokljuka.
Johannes Thingnes Bø viste voldsom fart i sporet under torsdagens verdenscupåpning på 20 km i Pokljuka. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Johannes Thingnes Bø tåler en strafferunde

Johannes Thingnes Bø viste overlegen fart i sporet på torsdagens 20 km i Pokljuka. I dag er det sprint og Johannes tåler en bom for å vinne.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddsdobbel: Kampen Norge bare må vinne
Oddssingel Serie A:
Juventus behøver ikke tre poeng
Oddssingel Championship: Fredag er en skrekkdag for West Brom
V65 Jarlsberg: To V65-bankere fra Hamre-stallen
V64 Kalmar: Jackpotomgang med 1,2 mill ekstra
Eurojackpot fredag: Du kan vinne 312 millioner kroner
Lotto lørdag: Gulltrekning med 29 millioner i potten
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett

Det er et meget fint langoddsprogram vi har foran oss fredag. Den største godbiten er uten tvil Serie A-oppgjøret mellom Juventus og Inter. Men også i Championship er det storkamp når West Bromwich tar imot Aston Villa til byderby i Birmingham. Ellers er det som vanlig både Bundesliga, La Liga, og dansk superliga når det er fredag. Norge skal ut i en meget viktig kamp mot Ungarn i håndball-EM og i Pokljuka er det klart for mer verdenscup skiskyting. Fredag er det sprint for menn som står på menyen.

NB! Fredag er det 312 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Verdenscup sprint skiskyting menn Pokljuka - vinnerspill - Johannes Thingnes Bø - 2,15 (spillestopp kl 14.10)

Etter at tåke hindret åpningen av guttas verdenscupåpning i Pokljuka onsdag, ble rennet flyttet til torsdag. 20 km er ikke en distanse de norske alltid hevder seg best på. Til tross for laber fart i sporet så vant Martin Fourcade med 20 treff. Best av de norske tross tre tilleggsminutter var Johannes Thingnes Bø på 7. plass.  Han var kun 1.11.9 bak Fourcade i mål og gikk som et uvær i sporet.

I dag er det sprint og det er en øvelse som favoriserer de som er raskest i sporet. Johannes Thingnes Bø vant sprintrenn forrige sesong og to av seirene kom i verdenscupløpene før jul. I Hochfilzen vant han 0,7 sekunder foran Martin Fourcade (begge hadde en strafferunde), og i franske Annecy Le Grand skjøt han feilfritt og var hele 22,7 sekunder foran Martin Fourcade på 2. plass som også skjøt feilfritt.  Den tredje sprinten han vant var i Anterselva 19. januar. Her skjøt Johannes en bom, likevel vant løpet med 12,8 sekunder ned til Martin Fourcade på 2. plass som attpåtil skjøt feilfritt.

Bookmakerne og Norsk Tipping er skjøt enige om at dagens sprint står mellom Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade. Simon Schepp og Sebastian Samuelssom er tredjefavoritter i dag og begge belønnes med hele 18 i vinnerodds. Jeg er helt inne på at Johannes Thingnes Bø selv med en bom vinner dagens løp med tanke på den overlegne farten han per nå har i sporet. 2,25 på at Johannes Thingnes Bø vinner fredagens skiskyttersprint er god nok odds til å forsvare et spill.  Fredag formiddag ble oddsen på Bø senket til 2,15.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør