Skiskyting normaldistanse menn

20 km - tirsdag 29. november kl 13:15 norsk tid.

Konkurransen ser du på TV 2

All oddsen på herrenes normaldistanse finner du her Spillstopp tirsdag 13:15

Kontiolahti

Det er duket for noen spennende dager i finske Kontiolahti denne uken. Vi har fått se de norske herrene i sesongåpningen på Sjusjøen, men det er først på tirsdag at utøverne får konkurranse av verdenseliten.

Følgende skiskytterne er tatt ut for å konkurrere i Kontiolahti 29. november til 4. desember:

Menn
Filip Fjeld Andersen, Geilo IL
Erlend Bjøntegaard, IL Beveren
Johannes Thingnes Bø, Markane IL
Tarjei Bø, Markane IL
Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL
Sturla Holm Lægreid, Bærums Skiklubb
Johannes Dale, Fet Skiklubb

Norges kvote i den første verdenscuphelgen er på syv menn. Årsaken er en personlig plass til Erlend Bjøntegaard som ble sammenlagtvinner av IBU-cupen totalt sist sesong.

Oddsfavoritt i Kontiolahti

Det er svært høyt nivå på de norske løperne nå, og det er flere som vil kjempe i toppen denne sesongen. Dog så har oddsen en klar favoritt før sesongens første verdenscup-renn. Johannes Thingnes Bø endte på en 13. plass-sammenlagt i verdencupen 2021/22-sesongen, men sto over flere verdenscuprenn mot slutten av sesongen for å være sammen med kona og sønnen. Nå vil Thingnes Bø tilbake på toppen av pallen og vise at han er best gjennom hele sesongen.

Thingnes Bø har allerede rukket å imponere i sesongåpningen på Sjusjøen da han på lørdagen gikk inn til en 4. plass, og på søndagen tok en soleklar seier. Uken før knuste han de norske konkurrentene i sprint på testløpet på Beitostølen. I tillegg til gode resultater hadde Thingnes Bø en treffprosent på 84 forrige sesong, og har gjennom sommeren jobbet med å perfeksjonere våpenet. Ser vi på statistikken så er det også Thingnes Bø som har tatt flest seire i Kontiolahti (6).

Du får 2.75 i odds på at Johannes Thingnes Bø tar seieren i tirsdagens 20 km

De norske herrenes store utfordrer denne sesongen vil som i fjor være franske Quentin Fillon Maillet. Fillon Maillet tok sammenlagt-seieren i 2021/22-sesongen, og hadde en helt suveren treffprosent på hele 89. Med 10 seiere og 16 ganger på pallen (individuelt) var han klart best, men sesongåpningen på Idre Fjäll ble ikke en like stor suksess. Det ble en 5. og 7. plass i sprint og kortdistanse på franskmannen.

Topp 3

Et annet interessant spill å vurdere er Vetle Sjåstad Christiansen inn til topp 3. Christiansen har vist at han er i kanonform, og i løpet av en kortere periode sist sesong bommet han bare på 6 av 120 skudd. Det er en utrolig statistikk. Vi skal heller ikke se bort fra Sturla Holm Lægreid som er en meget stabil skytter og en distanseekspert.

Du får 3.60 i odds på at Vetle Sjåstad Christiansen blir topp 3 i Kontiolahti