Øvrevoll/Hosle spiller hjemmekampene sine på kunstgress på Ferd Arena Hosle, men lørdag skal de spille den avgjørende kvalikkampen på en tung gressbane. Det vil gi Avaldsnes en klar fordel når alt skal avgjøres.

Dette spillet gir 2,50 i odds på at Riise og Avaldsnes vinner mot Øvrevoll/Hosle på denne måten

Men det er flere grunner til å tro at John Arne Riises klubb redder plassen i Eliteserien.

Avaldsnes - Øvervoll/Hosle

Odds: Avaldsnes vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen - 2,50 i odds

Kampstart lørdag 19. november kl. 13.00

Spillestopp kl 12.59

Avaldsnes Idrettssenter

Slik ser du kampen: Den vises på Direktesport Det får du tilgang til her

Vi tror at Avaldsnes vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,50 i odds

Med en scoring tre og et halvt minutt på overtid mot Røa reddet 18-årige Viktoria Sørensen kvalikspill for Avaldsnes på dramatisk vis for tre uker siden.

Den første kvalikkampen mellom Avaldsnes og Øvrevoll/Hosle ble spilt for to uker siden i Bærum, og den endte 1-1.

Det er svært uvanlig at det går to uker mellom to kvalikkamper. Årsaken er at ingen av lagene har godkjent flomlys. Dermed kunne ikke kvalikkampene spilles på en ukedag. I tillegg har Avaldsnes hatt tre spillere på ulike landslag de siste ukene.

Følg nedrykksdramaet mellom John Arne Riises Avaldsnes og Øvrevoll/Hosle på Direktesport fra lørdag kl. 13.00

Men lørdag skal det hele avgjøres.

På Karmøy.

Avaldsnes ble nummer seks i sluttspillet i Toppserien. Øvrevoll/Hosle vant sluttspillet i 1. divisjon.

Avaldsnes så lenge ut til å ta første stikk i Bærum søndag ettermiddag. Foran over 1.000 entusiastiske hjemmesupportere tok de ledelsen på et selvmål etter bare åtte minutters spill.

Skal være klasseforskjell

Riises jenter burde avgjort kampen tidlig i 1. omgang. Det var ganske vanvittig at det ikke sto 0–2 bare et par minutter senere, Avaldsnes-spillerne sto i kø for å score etter et presist innlegg fra Hanna Dahl. Den påfølgende hjørnesparket endte hos Sara Pavlovic som banket ballen i undersiden av tverrliggeren.

Det hadde ikke vært noe å si på om Karmøy-laget hadde ledet både 3–0 og 4–0 allerede etter et kvarter. I den perioden viste Avaldsnes at det er stor forskjell på Toppserien og 1. divisjon, men etter å ha ridd av stormen i starten kom Øvrevoll/Hosle mer med i kampen. Avaldsnes gikk likevel til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Ledelsen holdt til det var spilt 87 minutter. Da utlignet Øvrevoll/Hosle og sørget for at det er helt åpent før returoppgjøret på Karmøy lørdag.

Stiller med samme ellever?

Mye tyder på at Riise stiller med samme startellever som i bortekampen mot ØHIL.

Det betyr at disse elleve starter skjebnekampen: Siri Ervik - Trine Øritzland, Kaja Olsen, Emma Endresen - Selma Løvås, Hanna Dahl - Sandra Østenstad, Sara Pavlovic, Evelyn Badu - Viktoria Sørensen, Ida Natvik.

Det er ingen nye skader hos Riise. Cille Nilsen og Susan Ama Duah ble skadet tidlig i sluttspillet, og det har vært klart en stund at de ble ute resten av sesongen.

Det skal uansett være klasseforskjell på et lag som havnet på nest sisteplass i grunnserien i Toppserien og på et lag som endte på tredjeplass i 1. divisjon. Nivåforskjellen skal bli større på en blytung naturgressbane, tror vi.

Avaldsnes skal være soleklare favoritter i skjebnekampen. De har spillere som Evelyn Badu og kaptein Hanna Dahl som er et hakk over de sterkeste spillerne hos Øvrevoll/Hosle, og selv om Riise har et ungt lag så har de erfaring fra spill i Toppserien. Det skal man ikke kimse av.

Øvrevoll/Hosle vant kun én av de fire bortekampene sine i sluttspillet i 1. divisjon, og de tapte de to siste, blant annet 1-5 mot bunnlaget Medkila i den siste kampen. Avaldsnes på sin side vant to av de tre siste hjemmekampene sine i kvaliken.

Fem av de syv kampene til Avaldsnes i kvaliken endte med under 3,5 mål. Det er også interessant å merke at de syv siste kampene i grunnserien endte med under 3,5 mål for Avaldsnes.

Det blir mye neglebiting på Haugalandet lørdag, men vi tror John Arne Riises klubb overlever i Toppserien.

Vi tror at Avaldsnes vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,50 i odds