Foto: Joe Giddens / Pa Photos

John Arne Riise og Fulham innfrir

Vi tror på en flott start for hjemmesterke Fulham i ettermiddag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Vi garderer Liverpool
Oddstips 1: Tar sin første seier på femten år
V75 Drammen: 38 millioner kroner er i spill

Premier League: Les våre analyser av samtlige lag

Lesertips: Sjekk lesernes oddstips

Lørdag er det endelig klart for sesongåpning i Premier League, og lørdagens langoddsprogram inneholder dessuten full runde i Championship, to høyinteressante kvartfinaler fra den norske cupen. I tillegg er det Bundesliga, fransk Ligue 1 og diverse annet fra fotball-Europa. Stabæk møter Strømsgodset i en hengekamp i Tippeligaen, og det finnes kamper fra Toppserien for kvinner og Fair Play-ligaen på et svært interessant program.

Under dagens spilleforslag vil vi også kommentere andre aktuelle spill denne lørdagen, da utvalget er så stort og det finnes flere fine objekter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
58. Wigan - Norwich
Vi ser på dette som en rimelig jevn kamp i utgangspunktet, men likevel har Norsk Tipping satt oddsen på Wigan til svært magre 1,85. Charles N'Zogbia er solgt til Aston Villa, og ingen nye kanoner er hentet inn. Wigan er som kjent ustabile som bergensværet og nyopprykkede Norwich som har alt å vinne og ingenting å tape, er mer enn kapable til å ta alle tre poengene i denne kampen. Slik oddsen er satt i denne kampen, er 3,45 for Norwich-seier det eneste tenkbare alternativet.

81. Newcastle - Arsenal
Det endte 4-4 sist sesong mellom disse to lagene i det tilsvarende oppgjøret i en vanvittig fotballkamp. Den gang ledet Arsenal 4-0, men klarte på uforklarlig vis å rote vekk ledelsen og det endte 4-4. Sommeren har vært preget av endeløse spekulasjoner rundt Fabregas og Nasri, og førstnevnte forsvinner altså til Barcelona, mens Nasri er på vei til City. Legg så til at meget gode Jack Wilshere ikke rekker kampen på grunn av skade og at Abou Diaby også er skadet. Midtbanen til Arsenal ser klart svekket ut før kveldens kamp og et Newcastle-lag som er vanskelig å plassere, skal ha alle muligheter her. 3,75 på at Newcastle vinner skal og bør testes under slike forutsetninger.

Dagens avslag
50. Liverpool - Sunderland
Sorry Liverpool-fans, men det er umulig å anbefale et Liverpool-lag med tildels skyhøye forventninger til 1,35 hjemme på Anfield i en sesongpremiere mot et klart forsterket Sunderland. Tilsvarende kamp i fjor endte 2-2 og denne kampen er det lett å styre unna, selv om undertegnede i likhet med mange andre tror på en bra sesong for Liverpool denne sesongen.

42. Schalke 04 - Köln
Hjemmelaget hadde ikke bedre enn 7-3-7 hjemme i Gelsenkirchen sist sesong og er altså priset til 1,50 i ettermiddag i den andre serierunden. Og startet altså årets sesong med et stygt 0-3 tap for Stuttgart borte. Inntil vi ser en viss bedring hos Raul og hans lagkamerater har vi ingen planer om å sette mye penger på dette Schalke-laget som til tross for suksess i Champions League hadde en elendig sesong i Bundesliga i fjor og endte helt nede på fjortende plass. Greit nok at det ble en marerittstart for Ståle Solbakken og hans Köln, men 1,50 på hjemmeseier her er det veldig lett å styre unna.

Dagens spill
Fulham - Aston Villa

Martin Jol er ny manager for Fulham som endte på en strålende åttendeplass i fjor, ikke minst grunnet sterke 8-7-4 hjemme på Craven Cottage. Jol har tilnærmet fullt mannskap til rådighet, kun Bjørn Helge Riise og Simon Davies er uaktuelle. Bobby Zamora var mye borte grunnet skader i fjorårssesongen, men er friskmeldt til sesongpremieren. John Arne Riise og Pajtim Kasami (Palermo) eneste nykommere av betydning, mens ingen sentrale spillere er forsvunnet.

Da er det litt verre stilt for Aston Villa som har mistet både Ashley Young, Stewart Downing og Brad Friedel. Charles N'Zogbia og Shay Given er faktisk de eneste nykommerne. Og så skal vi ikke glemme at Alex McLeish er ny manager til Villa-fansens store irritasjon. Han har et tilnærmet fullt lag til disposisjon.

Hadde Fulham hatt Bobby Zamora til rådighet gjennom hele sesongen kunne Fulham faktisk gjort det enda bedre sist sesong. Fulham har allerede spilt fire kamper i Europa League-kvalifiseringen og skal således ha matchformen inne allerede. Hjemme på Craven Cottage har de alltid vært svært solide og mannskapet ser ikke svekket ut, snarere tvertimot.

Mange eksperter er skeptiske til Aston Villa denne sesongen, men det er ingen tvil om at det er bra med kvalitet i mannskapet fortsatt. Uansett så tror vi laget får det tøft i ettermiddag og mot et harmonisk og tilnærmet skadefritt Fulham, synes vi Fulham ser ut som et av lørdagens mer interessante spill. Oddsen for Fulham-seier er 2,00 og vi nøyer oss med et singelspill. Vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag:
Kamp 52 Fulham - Aston Villa 2,00 3,05 3,10
Klikk her får å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Andre objekter lørdag:
- Det finnes to interessante hjemmelag i Frankrike til kvelds. Sochaux gjorde en sterk kamp borte mot Marseilles sist lørdag og fikk med seg ett poeng. Hjemme er de normalt veldig stødige og 12-4-3 var blant de beste hjemmestatistikkene i fjor. I kveld tar de imot Caen som vant 1-0 hjemme mot Valenciennes sist helg, dog uten å overbevise. Det står faktisk 8-3-0 i de elleve siste tilsvarende og 1,85 på Sochaux hører nok hjemme på kveldskupongen lørdag.

- Lorient tok en svært overraskende seier borte mot hardtsatsende Paris Saint Germain og så ikke ut til å savne goalgetter Kevin Gameiro stort (han er solgt). Hjemme på kunstgresset sitt er Lorient normalt svært solide (8-8-3 i fjor) og laget har også slått kveldens motstander Bordeaux i de to siste tilsvarende. Bordeuax har måttet selge flere av sine beste spillere og dette ser ut som en fin sjanse for Lorient til flotte 2,25 i odds

- Vi har egentlig veldig bra tro på Ipswich hjemme mot Hull. Ipswich som vi anbefalte spill på forrige lørdag borte mot Bristol City (vant 3-0), men manager Paul Jewell risikerer å være uten sine to faste midtstoppere (Ivar Ingimarsson skadet seg på trening mandag og er helt sikkert ute, mens midtstopperkollega Damien Delaney kjemper mot klokken for å bli frisk). Jewell endret laget på ni plasser foran ukens Carling Cup-kamp mot Northampton så det tapet legger vi liten vekt på. Hull har skuffet i innledningen og mon tro om ikke Michael Chopra og hans lagkamerater i Ipswich tar en ny trepoenger. Odds 1,90

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus