Lørdag er det endelig klart for «Slaget om Tønsberg». Klokken 13 starter byderbyet som mange har gått å ventet på i to år.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Få ting som slår fotballkamper mellom naboklubber og erkerivaler. Men lørdagens kamp mellom Eik Tønsberg og Flint er langt mer enn et vanlig lokaloppgjør.

Det er også en kamp mellom to tidligere landslagsspillere som var rivaler i Premier League.

Se FK Eik Tønsberg - Flint fra lørdag kl. 13.00 på Direktesport

Ronny Johnsen spilte 150 kamper for Manchester United under storhetstiden til Alex Ferguson, mens John Arne Riise spilte 234 kamper for Liverpool. Nå møtes de på nytt, som trenere for hvert sitt Tønsberg-lag.

Rivaliseringen mellom Manchester United og Liverpool regnes som et av de største fotballderbyene i verden. Men de to tidligere Premier League-stjernene merker at det er fotballfeber i Tønsberg.

FK Eik Tønsberg - Flint

Odds: Uavgjort til pause - 2,70

Kampstart lørdag 23. oktober kl 13.00

Spillestopp kl 12.59 Live odds etter kampstart

Tønsberg Gressbane

Kampen kan sees på Direktesport

Vi tror det står uavgjort til pause i Tønsberg-derbyet. Spill på det her til 2,70 i odds

Når det er to kamper igjen av sesongen, barker de to Tønsberg-lagene FK Eik Tønsberg og Flint sammen på Tønsberg gressbane.

Se FK Eik Tønsberg - Flint fra lørdag kl. 13.00 på Direktesport

Lørdagens kamp vil ikke bare gi svaret på hvem som er det beste laget i Tønsberg. Denne kampen er også uhyre viktig for FK Eik Tønsbergs kamp om opprykk.

John Arne Riise og Flint kan ikke rykke opp, men de kan ødelegge for den tidligere Manchester United-spilleren Ronny Johnsens Eik Tønsberg.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Med to kamper igjen av sesongen er det bare tre poeng som skiller Hønefoss på fjerdeplass og Eik Tønsberg på førsteplass i 3. divisjon avdeling 2.

Ørn-Horten slo Eik Tønsberg for to uker siden og klatret til topps på tabellen, men snublet i forrige serierunde hjemme mot Oppsal. Den svake hjemmeformen fortsetter for Ørn som tapte 0-2. Dermed har de kun vunnet én av fem hjemmekamper denne sesongen.

Flint får tilbake midtstopper

Eik Tønsberg rotet det også til for seg selv. De lå under 0-2 mot Fredrikstad 2 etter første omgang, men kom tilbake i de siste 45 minuttene og reddet 2-2. Nå ligger Ronny Johnsens menn ett poeng foran opprykksrival Ørn før lørdagens kamper. Med seier i de to siste kampene vil de være klare for PostNord-ligaen neste sesong, men det er enklere sagt enn gjort.

Lørdag møter de Flint til et duraberlig byderby, og i siste serierunde spiller de mot opprykksrival Hønefoss på bortebane.

Etter tre seire på rad, tapte John Arne Riises Flint 1-3 mot Pors sist helg. Laget til den tidligere Liverpool-spilleren tok ledelsen tidlig i kampen, og laget hans hadde god kontroll i første omgang, men da Pors utlignet elleve minutter ut i andre omgang raknet det for Flint-laget.

Eik må fortsatt klare seg uten lynhurtige Markus Brændsrød. 26-åringen, som har spilt på de to øverste nivåene siden 2014, er ute med skade.

Her er hele lørdagens oddsprogram!

Flint mister arbeidsjernet og målsniken Haakon Bratteli. Han soner karantene for fem gule, men midtstopper Lars Arnesen er tilbake fra skade. Han satt ubrukt på benken sist helg, men var i startelleveren før han ble skadet. Han kan være tilbake i midtforsvaret hos Flint lørdag.

Både Eik og Flint har vist svakhetstegn i de siste kampene. I lokaloppgjør smeller det gjerne litt mer enn vanlig, og slike kamper lever ofte sine egne liv. Eik-spillerne har vært preget av opprykksalvoret i de siste kampene, og har kun vunnet én av de fire siste. Flint kan smadre byrivalens opprykksdrøm. Det er en motivasjonsfaktor som ikke skal undervurderes.

Se FK Eik Tønsberg - Flint fra lørdag kl. 13.00 på Direktesport

Flint har gått til pause med ledelse i de tre siste kampene, mens Eik har ligget under etter de første 45 minuttene i tre av de fire siste kampene. Dette ligger an til å bli et bikkjeslagsmål, og vi tror det vil bli en tett og jevnspilt første omgang. Det kan resultere i at det står uavgjort til pause. 2,70 i odds på at det står uavgjort til pause er ok.

Vi tror det står uavgjort til pause i Tønsberg-derbyet. Spill på det her til 2,70 i odds