TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
8. plass: KFUM

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Jørgen Isnes?

- Jeg tror vi havner i topp-seks. Det er såpass marginalt i OBOS-ligaen at det er lite som skiller, men det er målsetningen vår - og det er fordi vi tror på det. Vi røyk den siste matchen mot Raufoss, men jeg føler vi har en tropp hvor alle kan gå inn å hente poeng i OBOS-ligaen, og jeg føler kanskje at troppen er litt mer spissa enn i fjor. Vi håper at kontinuitet er viktig, og at det vil gi oss poeng.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Philip Romsaas er nok en som har overbevist de siste ukene. Det er en kul historie, for han var jo i KFUM da vi var i OBOS sist. Han har også vært innom Nordstrand på lavere nivå, og han har trent seg til en kraftpakke. Han har en hel del x-faktor, og er nok en mange ikke er klar over. Han kommer jo fra breddefotballen, og det blir spennende å se om han kan fortsette på dette nivået.

- Hvem tror du vinner OBOS i år?

- Jeg synes Aalesund ser veldig sterke ut. Nå har jo Lars Arne Nilsen fått bygge fra avslutningen av forrige sesong, og det skal også være det laget med best ressurser og best stall, kanskje sammen med Start. De er helt klart mine favoritter.

LES OGSÅ: Da idolet Joshua King var hjemme under koronakrisen fikk Raufoss-profilen en unik mulighet: - Tenkte «kødder du, eller?»

- Hvem rykker ned?

- Det er alltid et litt kjedelig spørsmål å svare på, men det er klart man har troa på noen, og man skjønner at noen vil få det tøffere. Jeg kjenner lagene rundt Oslo best, men jeg tror Bryne blir tøffe å slå på Jæren, men at de vil få det tøft blant de nyopprykkede lagene.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Det er fort å velge noen fra storklubbene, men jeg synes Ranheim har henta mye klokt. Det blir spennende å se om Markus Mehnert klarer å være den toppscoreren han skal være i Ranheim. Kanskje Isak Dybvik Määttä på Aalesund, han er spennende. I tillegg er han på et av de beste lagene i OBOS-ligaen, og han har sett god ut så langt.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien/OBOS har du størst sans for?

- Jeg lar meg imponere av Christian Johnsen i Raufoss, og det han får til år etter år der, det er litt av noen maskiner de lager der ute. Den biten imponerer meg, jeg tenker at det er veldig sterkt gjort på et sted som ikke har alt for mange innbyggere. De klarer alltid å sette sammen et lag som gjør det bra. Så må jeg si at fotballen Åsane spilte i fjor og året før, den fotballen der varmer! Det går fort i angrep og det blir mye mål. Det er litt sånn jeg er anlagt.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Vi har noen spennende unggutter på vei frem, og det er kanskje naturlig å nevne Sivert Mannsverk. Jeg synes det er kult å se hva Grorud produserer, og de har en utrolig spennende, kreativ spiller i Omar Bully Drammeh, han har en ekstrem x-faktor. Jeg synes det er artig at det er så mange spennende spillere, men den mest spennende er nok Mannsverk. Han forsvinner nok, skal du se. Jeg er også begeistra for Vetle Skjærvik i Ham Kam som har vært linka til Eliteserien, han er en veldig god stopper som også kan bekle midtbanen.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Det er jo fristende å si at jeg er på Ekeberg med et flunkende nytt anlegg som er det fineste i sitt format. Det er jo drømmen, men hvis ikke så har nok KFUM blitt lei meg, og jeg er trener på dette nivået eller høyere. Jeg har ambisjoner, men det er på vegne av det jeg jobber med akkurat nå. Hvis det ikke går, så må man se om det er noe annet man burde gjøre.

- Hvilken bortebane liker du best?

- Det å komme til Sør Arena, selv om det er folketomt nå, det er en utrolig deilig opplevelse. Den er lukka og intim. De har det veldig fint i Ålesund også, det er noen stadioner som gir deg litt ekstra motivasjon i hverdagen. Vi må ikke glemme Fredrikstad heller! Så er det magisk at vi skal spille på Intility i år, Oslos storstue. Så håper vi at vår egen ministue er klar snart.

LES OGSÅ: Avram Glazer ble stoppet på gata av TV-team. Nektet å svare United-fansen

- Hvordan ligger dere an i prosessen der?

- Alt er godkjent rent politisk, men pandemien har satt noen begrensinger på oppstarten. Det vil alltid være noen som har noe å si på planene, som igjen gir utsettelser, men vi håper å komme i gang i løpet om noen måneder.

- Hva er status på Daniel Fredheim Holm før seriestart?

- Daniel har trent ålreit i vinter, men så fikk han seg en kjenning på en trening. Jeg fleiper med han, jeg minner han på at det alltid er sånn med rutinerte spillere før seriestart. Han blir med som spiller han, og vi bruker han så fremt han er god nok. Jeg tror vi glemmer hvor heldige vi er som har Daniel. Når han snakker, så lytter folk. Det gjelder ikke bare i spillergruppa, men i klubben generelt. Han betyr mye for KFUM på mange måter.

- Kan han bli en sentral brikke for dere denne sesongen?

- Da må han holde seg skadefri, og det er den største utfordringen. Får han trent godt nok over tid, så ser han bra ut. Da lurer jeg ikke et sekund på om han skal brukes. Det skal sies at det er gode spillere vi har sentralt nå, med spillere som er i bedre form nå enn det de var forrige sesong. Det er mange å velge mellom, med ulke ferdigheter, men trenger du rutinen, erfaringen og tryggheten, så dytter vi Daniel inn på banen - det er ikke noe å lure på!

- Store skadeutfordringer før sesongstart, er dere i rute til serieåpningen?

- KFUM-stallen er satt, og det er dobbel dekning i alle posisjoner. Vi hadde vel elleve mann ute mot Ull/Kisa første treningskamp, og vi klarte å stille et slagkraftig lag. Jeg tror bredden vår i troppen vil være en fordel i år.

Overganger:

INN:
Aaron Kiil Olsen (Bærum)
Jesper Taaje (HamKam)
Philip Eng Romsaas (Nordstrand)

UT:
Olav Øby (Fredrikstad)
Tobias Collett (Arendal)
Emmanuel Troudart (Moss)
Yannis Maxitas Moula (Nardo)
Abdul-Basit Ouro Agouda (utgått kontrakt)
Haakon Aalmen (lagt opp)
Lasse Sigurdsen (Fløy)
Mansour Gueye (Sogndal)
Fisnik Kastrati (Asker)

KFUMs treningskamper:

24. april: Ull/Kisa - KFUM 0-0
1. mai: Grorud - KFUM 1-3
8. mai: Strømmen - KFUM 1-2

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021