DORTMUND (Nettavisen): Spissen har blitt et hett samtaleemne i Tyskland etter debuten mot Augsburg, og i forkant av fredagens kamp mot Köln måtte også Köln-trener Markus Gisdol tåle å svare på spørsmål om den 19 år gamle jærbuen.

Ifølge den tyske storavisen Bild skal Gisdol ha irritert seg over flere spørsmål om Haaland, men han valgte et humoristisk svar da han ble spurt om hvordan han planlegger å stoppe nordmannen.

- Vi har en veldig stor lagbuss som vi kjører med. Kanskje kan vi ganske enkelt sette den i straffeområdet, eventuelt tre busser etter hverandre, svarte Köln-treneren.

Les også: Haalands oppførsel vekker oppsikt i Tyskland: –⁠ Det er spesielt

Uttalelsen ble raskt plukket opp av Bild, mens også også svenske Fotbollskanalen, det nederlandske fotballmagasinet Voetbal International og den offisielle hjemmesiden for Bundesliga har omtalt svaret.

Også Köln selv så humoren i Gisdols uttalelse, og la nylig ut følgende melding på Twitter:

Les også: Tysk journalist imponert over Halaands selvtillit: - Han er virkelig trygg på seg selv

- En lang rekke strålende spillere

Gisdol var imidlertid nøye på å påpeke at Borussia Dortmund handler om mer enn Erling Braut Haaland, til tross for 19-åringens eventyrlige start i Bundesliga.

- Dortmund har en rekke strålende spillere, uavhengig om det er Reus, Götze, Hazard eller Sancho. Uansett hvem som spiller, er det alltid topp kvalitet. Med Erling Haaland har de kanskje fått en ny komponent, for de har ikke hatt den typen spiller tidligere. Kanskje kan vi stoppe han, kanskje ikke. Men vi ville gjort en kjempefeil hvis vi kun fokuserte på han, sier Gisdol mer seriøst.

Les også: Ser klar Haaland-endring: - Kommer ikke til å vare evig

Hans lag ligger på 13.-plass i den tyske serien etter 18 serierunder. Med 20 poeng er det kun tre poeng ned til Werder Bremen på kvalifiseringsplass, og fredag venter en knalltøff oppgave på Signal Iduna park.

Gisdols mannskap avsluttet imidlertid første halvdel av sesongen knallsterkt, og gikk inn i vinterpausen med tre strake trepoengere i bagasjen.

Lørdag fulgte laget i tillegg opp med 3-1-seier hjemme mot Wolfsburg, og kommer følgelig fulle av selvtillit til Dortmund.

Favre skryter av Köln

Dortmund-trener Lucien Favre unnlot onsdag ikke overraskende å svare på om Haaland vil starte fredagens kamp.

Sveitseren fortalte til Nettavisen og andre norske medier at han fortsatt ikke har bestemt seg for om nordmannen er klar til å starte oppgjøret, men vet at han møter et Köln-lag som kommer til oppgjøret med fire strake seire.

- Köln har stabilisert seg veldig bra. De tapte en kamp mot Union, men klarte deretter å vinne fire kamper. de er virkelige solide og spiller med unge spillere, en miks som fungerer veldig bra, sa han på onsdagens pressekonferanse.

Haalands nye klubb ligger på fjerdeplass i Bundesliga med 33 poeng, sju færre enn serieleder RB Leipzig.

Laget er imidlertid svært vanskelige å slå hjemme på Signal Iduna Park, og fasiten etter åtte hjemmekamper denne sesongen er fem seire, tre uavgjort og null tap.

Gisdol og hans Köln-lag vil ha rundt 8000 tilreisende supportere i ryggen fredag, men de gjestene supporterne får en svært vanskelig jobb med å overdøve rundt 72.000 hjemmefans som står klare til å ønske Haaland og resten av BVB-laget velkommen tilbake etter vinterpausen.

- Jeg er stor fan av å forberede laget på detaljene for neste kamp. Guttene vokste opp som fotballsupportere og ved å se på fotballkamper, og setter over tid pris på at det er arenaer som har noe helt spesielt, sier Gisdol før bortemøtet.

Fått med deg disse Haaland-sakene?

Les også: Innrømmer at han ble overrasket over Haaland: –⁠ Så på det som vanskelig

Les også: Fjørtoft dekket Haaland-bragden på nært hold. Han mener det er to ord som går igjen i Tyskland

Les også: Mener dette bildet illustrerer Haalands vinnerskalle: - Vært sånn fra dag én

Les også: Hummels til Nettavisen etter gjentatte Haaland-spørsmål: - Nok

Les også: Haaland scoret hat trick på under 30 minutter i Bundesliga-debuten

Les også: Haaland scoret hat trick i debuten. Nå hagler reaksjonene på Twitter