*Nettavisen* Sportspill.

Kampen Solskjær må vinne

Hver kamp er en cupfinale for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Sang Tan (Ap)

Mange tipper Cardiff på nedrykk, men Solskjærs menn kan ta et steg i riktig retning med seier på lørdag. Vi gir deg tippekupongen.

Sportspills øvrige lørdagsprogram:
V75 Sørlandet: Superjackpot og sterke hopper
V75 Sørlandet: Vill jakt på V75-jackpoten
Oddsen: Patriotisk langskudd på Ole Gunnar
Oddsen: Strålende odds på Atalanta
Oddsen: Englands nye gullgutter

Kampene blir dekket i Nettavisens nye livesystem. La oss lose deg gjennom fotballdagen!

Lørdagens tippekupong er en fin blanding av kamper fra Premier League og Championship. Det begynner å tetne seg til i begge divisjonene, og vi gir deg dagens heteste tippetips.

1, Arsenal – Manchester City

Luften virker å ha gått litt ut av Arsenal-ballongen den siste tiden, og ligatittelen ser nok en gang ut til å glippe for Wengers menn. 0-1 ble snudd til 2-1 på under to minutter mot Swansea sist, men et ulykksalig selvmål av Flamini på overtid sørget for poengdeling.

Ligger for øyeblikket på en fjerdeplass – men pustes hardt i ryggen av høytflygende Everton. Nå blir det mest sannsynlig den siste Champions League-plassen som må sikres for hjemmelaget, som har mindre gode 2-2-3 på de siste sju i ligaen.

Har fortsatt en ganske tung skadeliste, med Mesut Øzil, Aaron Ramsey og Jack Wilshere som de verste fraværene. I tillegg er også viktige Laurent Koscielny utilgjengelig i denne med en lårskade.

City-maskineriet toger videre i kjent stil, og har nå en svært imponerende seiersrekke å vise til. De siste fire kampene har gitt full pott og 12-0 i målforskjell. I midtuken ble naborival United maltraktert 3-0 på Old Trafford.

Sergio Aguero ser ikke ut til å bli klar til denne heller, men slik de andre spissene gjør jobben om dagen, har savnet av den argentinske superspissen vært minimal.

Det er vanskelig å se noen andre vinnere enn Manchester City i denne, og uten Koscielny tilgjengelig blir det enda tøffere for The Gunners. Arsenal har likevel nok kvalitet til å få med seg noe. UB

2, Crystal Palace – Chelsea

Etter en all right start i sjefsstolen har Tony Pulis og laget hans bare virket tyngre og tyngre de siste kampene. Offensivt er det lite som stemmer, det til tross for at hjemmelaget i januar fikk inn kreative Tom Ince på lån fra Blackpool, og den fotrappe Yannick Bolasie tilbake fra skade. Slipper fortsatt inn lite mål, men scorer svært lite selv også.

1-0 tapet sist, kom fire minutter på overtid borte mot Newcastle. Befinner seg utsatt til på en 17 plass, og får ikke Pulis sving på det offensive snart, kan det fort bære ned en divisjon. Har 28 poeng, noe som er tre poeng mer enn Sunderland på nedrykk.

Chelsea imponerte stort sist på Stamford Bridge da Arsene Wengers gutter ble sendt hjem som slakt. Etter det overraskende tapet borte mot Aston Villa i kampen før var dette den ultimate revansjen for Mourinho og hans disipler.

Laget topper fortsatt ligaen, ett poeng foran Liverpool, og tre poeng foran Manchester City. Har hatt litt for uvane å avgi poeng mot antatt svakere lag på bortebane i år, noe 7-4-4 totalt viser. Skal likevel være såpass mye bedre enn sine motstandere at alt annet enn tre poeng vil være en skuffelse.

Ashley Cole og Samuel Eto`o er definitivt ute, mens Ramires fortsatt soner karantene.

Ingen bombe om kynismen til Pulis redder poeng for hjemmelaget. UB

3, Southampton - Newcastle

Southampton gikk på en solid blemme forrige helg da 0-2 ble snudd til 3-2 borte mot Tottenham. Viste dermed at laget ikke er stabilt nok til å hevde seg helt i toppen, og må ta til takke med en plass midt på tabellen denne sesongen. Litt skuffende kanskje med tanke på den friske starten til Pochettinos menn. Har 3-0-3 på de siste seks.

Nathaniel Clyne, Victor Wanyama og Morgan Schneiderlin er usikre for hjemmelaget.

Newcastle har samme utvikling som hjemmelaget og befinner seg før denne ett poeng foran dagens motstander. Ble knust sist på St. James´ Park mot et strålende Evertonlag, og må riste av seg skuffelsen fort skal det bli poeng i denne.

Mathieu Debuchu og Loic Remy er fortsatt ute, mens Davide Santon og Sammy Ameobi meldes usikre til kampstart.

Southampton bør være knepne favoritter, men en gardering i sentrum bør absolutt med. HU

4, Stoke – Hull

Stoke er i støtet om dagen, og seieren borte mot Aston Villa sist var bare deres andre borteseier denne sesongen. Det var det vanskelig å se etter nitti minutter på Villa Park sist. Der reiste Stoke hjem med 4-1 bagasjen.

Ligger for øyeblikket flott plassert på en tiende plass, med god avstand ned til bunnlagene. 4-3-1 på de siste åtte er intet mindre enn imponerende fra Mark Hughes og hans gutter. Laget spiller for øvrig ganske god fotball om dagen også.

Den solid venstrebacken Erik Pieters er usikker til kampstart etter smellen han fikk mot Villa, men laget får tilbake Jonathan Walters fra suspensjon.

Hull gikk på et tungt tap borte mot tabellnabo West Ham sist, etter at lagets keeper fikk sitt andre røde kort for sesongen. Dermed måtte laget spille med ti mann i godt over en time. Fremstod likevel meget bra, og reduserte faktisk til 1-1 tidlig i andre omgang selv om det tilslutt ikke holdt helt inn.

Formen er variabel, men de plukker jevnt og trutt med poeng. Spesielt på bortebane. Befinner seg for øyeblikket på en 13. plass, åtte poeng over streken.

Forsvarskjempen Davies og målscorer Shane Long må testes før kampstart. Keeper McGregor må sone.

Vi tror Stoke fortsetter sin imponerende form, og tar en ny hjemmeseier på stormfulle Britannia. H

5, Swansea – Norwich

Swansea er inne i en tung periode, og Gary Monk sitter forholdvis løst i managerstolen. Har ikke seiret siden 3-0 seieren hjemme mot erkerivalen Cardiff 8. februar, og nedrykksstreken nærmer seg faretruende for waliserne. Sunderland på den siste nedrykksplassen er kun fem poeng bak, med to kamper til gode. Det tetner seg med andre ord kraftig til i nedrykksstriden.

De to siste kampene har dog vært oppløftende for waliserne, og uavgjort på Emirates trenger man ikke skamme seg over. Ble for øvrig muligens også frarøvet alle poengene da dommer Anthony Taylor blåste av kampen da en Swanseaspiller var på vei gjennom like før slutt. Det knepne 3-2 tapet borte for Everton forrige helg var også en fin forestilling fra waliserne, og nå virker det som om Michu nærmer seg kampform også.

Norwich tok en viktig hjemmeseier sist da Sunderland ble hakkemat på Carrow Road. Kampen huskes kanskje best for drømmetreffet til Alexander Tettey i første omgang. Før pause virker hjemmelaget særdeles livlige, og kanarifuglene bør fortsette den gode hjemmeformen skal ny PL-kontrakt sikres. Er ligaens nest dårligste bortelag med svake 2-2-11.

Michael Turner og Leroy Fer fortsatt ute.

Tar ikke Swansea en seier i denne er det vanskelig å skjønne hvor de skal gjøre det i år. Det tror vi Gary Monks gutter er fullt klar over, og hjemmeseier blir vårt tips på lørdagskupongen. H.

6, West Bromwich - Cardiff

Lørdagens viktigste bunnoppgjør finner vi på The Hawthorns. West Bromwich hadde en tung februar og innledning på mars, før de tok en etterlengtet seier borte mot Swansea for to uker siden. Forrige helg var de likevel tilbake til gamle synder, da Hull ble for sterke på KC Stadium.

Pepe Mel har slitt med å få noe fasong på laget sitt, og Bromwich har kun en seier på de siste ti kampene. Fortsetter den trenden blir laget å finne i Championship neste år. Har en lang skadeliste, og flere viktige spillere er ute. De to nye på sykestuen er forsvarsklippen Gareth McAuley og kraftsenteret Victor Anichebe.

Cardiff har med sine 25 poeng en blytung vei opp til sikker plass. Etter det sure tapet borte mot Everton for to uker siden, fikk de bank av Liverpool på eget gress sist. Selv om laget opptrådde svært positivt i deler av kampen. Ledet blant annet 1-0 og 2-1.

Denne kampen er også objekt for vårt ambisiøse og patriotiske langskudd. Med 4,25 i odds er det noe du definitivt burde sjekke ut.

Hver kamp fremover blir som en Cupfinale og regne for Solskjærs gutter, og dagens kamp er en ypperlig anledning til å få med seg sårt tiltrengte poeng. WB er likevel på papiret knepne favoritter, men helgardering bør vurderes. HUB

7, Sheffield Wednesday – Watford

Ligaens to soleklare middelhavsfarere dette, som ikke har all verden å spille om de 8-9 kampene som gjenstår av sesongen. Watford lenge med i playoff-diskusjonen, men har underprestert kraftig den siste tiden. Lagene på henholdsvis 13 og 12 før denne, men av disse er det hjemmelaget som har prestert over forventning denne sesongen.

Wednesday med fire strake hjemmeseire, mens Watford står med tre strake bortetap. Har svake 3-9-6 på bortebane denne sesongen. Laget har fått på plass den tidligere Liverpool-spilleren Albert Riera på lån ut sesongen, men usikkert om han blir klar til denne.

Få skadeproblemer på begge lag.

Hjemmeformen til Wednesday taler for H.

8, Bolton – Wigan

For Bolton har det endelig begynt å løsne. Lå en periode faretruende nær nedrykksstreken, men laget har virkelig vist karakter den siste tiden. Ligger nå tolv poeng fra nedtrykk, og kontrakten virker i det minste å være sikret for den tidligere Premier League-klubben. 3-0-2 er brukbar hjemmeform.

Wigan gikk på sitt første tap på ni kamper da QPR ble for sterke sist. Tapet lå kanskje litt i kortene etter en tøff periode med mange kamper for Uwe Röslers mannskap. Ligger solid plassert på en femteplass, og laget virker mer enn gode nok til å ta en av de seks playoff-plassene. Har utenom tapet tirsdag, fire strake borteseire.

Ingen nye skader på noen av lagene, men Wigan må unnvære Jean Beasuejour som står over grunnet suspensjon.

Wigan ser i utgangspunktet ut som det sterkeste laget her, men hvis tapet sist var mer enn et feilskjær, kan et Boltonlag med senkede skuldre komme ut av det med en ny hjemmeseier. HB

9, Ipswich – Nottingham Forest

To lag med ulik formutvikling. Hjemmelaget har med 4-0-2 på de siste seks kommet opp på 57 poeng, og ligger dermed likt med Forest, to poeng bak den gjeve sjetteplassen. Er med andre ord en svært viktig kamp for begge lag.

Nottingham Forest har ingen grunn til å juble om dagen, og har selv med playoff-plassen fortsatt innen rekkevidde, klundret det voldsomt til for seg selv i det siste. Åtte kamper på rad uten seier er rett og slett ikke godt nok for den gamle storheten. Manager Billy Sharpe fikk av den grunn sparken før forrige kamp, og laget leter fortsatt etter en ny sjef.

David Vaughan og Henri Lansbury er blant de uaktuelle for bortelaget. Ipswich kan stille en tilnærmet skadefri tropp.

Ipswich er naturlige favoritter på hjemmebane. H

10, Leeds - Doncaster

Leeds har det tungt om dagen, både på og utenfor banen. Eiersituasjonen er fortsatt uklar, og spillerne kan umulig klare å ha fullt fokus på kampene med alt rotet som foregår bak i kulissene. Det siste nå er visst at spillerne ikke får den lønnen de har krav på.

Gikk på et stygt 4-1 tap borte mot Bournemouth sist, og 1-2-5 på de siste åtte er urovekkende tall for den gamle storheten. Heldigvis for Leeds synes nedrykksstreken å være for langt unna til at det kan bli noe tema. 47 poeng holder til en 14. plass.

Doncaster kan etter fin form i det siste, puste litt lettere ut. Laget ligger fortsatt utsatt til, men nå er det åtte poeng ned til Yeovil på 22. plass. Bortestatistikken er derimot begredelig, og laget har kun plukket ni poeng på utebane denne sesongen. 1-6-12.

Doncaster bør kunne få med seg noe her. HU

11, Millwall - Blackburn

Millwall helt sist i Championship, og laget må naturlig nok snart begynne å plukke mer poeng. Spesielt på hjemmebanen The Den. 0-3-3 på de siste seks holder ikke skal kontrakten fornyes i Englands nest øverste divisjon.

Blackburn på sin side har skuffet den siste tiden med kun en seier på de siste seks. Ikke minst er det skuffende fordi laget desperat prøver å tette luken opp til den sise playoff-plassen. Per dags dato er det åtte poeng opp. Har dermed ikke råd til veldig mange flere feilskjær denne sesongen.

Viktige Danny Shitty ryktes å være ferdigspilt for sesongen for vertene, mens Blackburn må klare seg uten Jason Lowe og Adam Henley.

Begge lag er avhengig av seier, men ingen av lagene virker å ha nok kvalitet til å stikke av med tre poeng om dagen. På oddsen føles U nærmest, men tippekupongen bør helgarderes. HUB

12, Queens Park Rangers – Blackpool

QPR er tilbake på vinnersporet etter en tung periode senvinters. Plukker nå jevnt og trutt med trepoengere, men direkte opprykk synes vanskelig for forhåndsfavoritten. Er ti poeng bak Burnley på andreplass. Har sterke 13-4-2 hjemme totalt.

Hjemmelaget har fortsatt en del skader i troppen, men stallen er kanskje ligaens sterkeste, så stiller uansett et meget sterkt lag i denne. Yossi Benayoun ute med karantene.

Blackpool har fortsatt ikke sikret kontrakt neste sesong, men har fått et lite pusterom ned til de andre med to seiere på de fire siste. Borteformen er imidlertid langt under pari, og siste seier borte kom 2. november i fjor(!)

For Blackpool handler det om å ha nedrykksspøkelse på trygg avstand, men her skal de få det tøft. H

96-rekker

1, Arsenal – Manchester City UB

2, Crystal Palace – Chelsea B

3, Southampton – Newcastle HU

4, Stoke – Hull H

5, Swansea – Norwich H

6, West Bromwich – Cardiff HUB

7, Sheffield Wednesday – Watford H

8, Bolton – Wigan HB

9, Ipswich – Nottingham Forest H

10, Leeds United – Doncaster HU

11, Millwall – Blackburn UB

12, Queens Park Rangers – Blackpool H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker

1, Arsenal – Manchester City UB

2, Crystal Palace – Chelsea UB

3, Southampton – Newcastle HU

4, Stoke – Hull H

5, Swansea – Norwich H

6, West Bromwich – Cardiff HUB

7, Sheffield Wednesday – Watford H

8, Bolton – Wigan HUB

9, Ipswich – Nottingham Forest H

10, Leeds United – Doncaster HU

11, Millwall – Blackburn HUB

12, Queens Park Rangers – Blackpool H

Klikk her for å levere denne rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.