Foto: Tor Erik Schrøder/ Scanpix

Kan Bergen få to lag i Tippeligaen?

Da må Bodø/Glimt slås i kveld.

Kommersielt

En flott meny på Langoddsen denne søndagen i motsetning til sist søndag og med full Tippeligarunde og full Adeccolligarunde,samt drøssevis med internasjonal klubbfotball er det nok å ta tak i.
Sportspill har hatt en flott tipshelg, med kanonobjektet Fjøra som vant 3-2 fredag mot topplaget Stryn til 2,80 i odds (se tipset her ), og også lørdagen ga våre lesere pluss da vi traff på et av våre to spilleforslag og helbom på det andre, da undertegnedes favorittlag Brann slo til med en høyst overraskende 3-0 seier i Tromsø. Og fra en svært spesiell lørdag registrerer vi også at Barcelona røk 0-2 hjemme for nyopprykkede Hercules. En påminnelse om at fotballen fortsatt er rund.

Les også:
Tipping søndag: Dobbel jackpot på søndagskupongen
Oddstips søndag: Liverpool vinner ikke
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
Oddsen søndag: Lesernes oddstips
Travtips søndag: Tjomsland for alle penga

Formen er glitrende
Det er faktisk ikke utenkelig at Bergen kan få to Tippeligalag neste sesong, all den tid Løv-Ham viser fryktinngytende form og i øyeblikket kun er ett poeng fra kvalikplassen i Adeccoligaen og har fem poeng opp til direkte opprykk når åtte serierunder gjenstår. Formen er strålende for Arne Sandstøs lag med solide 6-2-1 på sine ni siste seriekamper, og i det eneste tapet i disse ni kampene som kom borte mot Sarpsborg hadde løvene minst fortjent ett poeng. Spissen Sindre Marøy er i knallform (14 mål til nå) og det unge supertalentet Fredrik Haugen (går til Brann etter sesongen) har vært briljant i sin offensive midtbanerolle. Løv-Ham har riktignok ikke bedre enn 4-3-3 på hjemmebane, men har slått Bodø/Glimt 3-2 (2006) og 4-0 (2007) i de to siste tilsvarende kampene hjemme i Bergen. Og formkurven er altså strålende.

Bodø/Glimt har kanskje ikke uventet opplevd en trøblete sesong etter nedrykket. Økonomien i Bodø-klubben er dårlig og spesielt på bortebane har Glimt slitt i år (1-5-4) og labre 8-11 i målforskjell. Tok endelig sin første borteseier i en jevn batalje mot Alta i sin siste bortekamp (1-0), men formen viser ikke bedre enn 2-2-2 på de siste seks seriekampene. Ingen spesielle mannskapsproblemer for Kåre Ingebrigtsens mannskap.

Uansett tror vi på en topp mulighet for Løv-Ham hjemme i Bergen søndag kveld og 2,00 for hjemmeseier spilles som singel.

Kamp 56 Løv-Ham - Bodø/Glimt 2,00 3,20 2,75
Klikk her for å spille denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Øvrige vurderinger søndag:
- Et kraftig svekket Fiorentina skal ut i en vanskelig bortekamp mot nyopprykkede Lecce. Lecce fikk juling av Milan i sesongpremieren (0-4), men det er selvsagt på hjemmebane lag som Lecce må ta poengene. Og lørdag kveld slo altså nyopprykkede Cesena opphaussede Milan 2-0 hjemme til brakodds. Fiorentina må unnvære Jovetic, Gamberini, Santana, Mutu og Vargas og det frister med H til 2,95 i odds
- Meget hjemmesterke Catania har en god sjanse mot tilsvarende bortesvake Parma. 2,15 på H var nært spill.
- Et normalt hjemmesterkt Genoa som åpnet med en sterk borteseier mot Udinese sees med god sjanse hjemme mot Chievo, men dessverre er hjemmeoddsen labre 1,60 og derved uniteressant for spill.
- Arne Erlandsen har fått fantastisk sving på Ull-Kisa med fem strake seiere, og et Ull/Kisa som så fortapt ut er nå fire poeng over nedrykkstreken. Sju serierunder gjenstår og Erlandsens menn går naturligvis etter den sjette strake seieren mot et formsterkt Harstad. Ull/Kisa frister til 1,85. Se tabellen her
- Real Zaragoza og Villareal skal begge ha brukbare muligheter til tre poeng i sine respektive hjemmekamper i Spania
- Lillestrøm ligner en vinner hjemme mot et Start uten Bolanos, men viktige Nosa soner karantene

Dagens advarsel:
- Juventus var svært skuffende i sesongpremieren mot Bari og 1,70 synes altfor dårlig betalt mot gode Sampdoria.
- Odd mangler svært viktige spillere (Kovacs, Bentley og Brenne) og 1,75 droppes heltsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus