Sportspills øvrige fredagsmeny:
Ski-VM stafett: Norge taper ikke herrestafetten
Oddstips Championship: Leeds går på trynet igjen
Ski-VM hopp: Kraft fikser Østerrikes første VM-gull
V65 Jarlsberg: Strålende jackpotomgang i Tønsberg
V64 Østerund: Jackpotkveld i Sverige
Eurojackpot fredag: 283 mill kr i førstepremiepotten
Lotto lørdag
: Dobbel 1. premiepott i Lotto

Det er et meget variert langoddsprogram vi har foran oss fredag. Det er en meget spennende toppkamp fra Championship mellom Leeds og West Bromwich og i Tyskland skal Borussia Dortmund i bortekamp mot Augsburg. Ellers spilles det både Serie A og La Liga i kveld og det norske kvinnelandslaget i fotball fortsetter oppkjøringen mot sommerens fotball-VM i Algarve Cup. I ski-VM er det klart for herrestafett og hopp normal bakke. På hockeyfronten er det full serierunde i Hockeyallsvenskan og i NHL spilles det åtte kamper natt til lørdag.

NB! Fredag er det ca 283 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Holstein Kiel - Union Berlin U 2,40 (spillestopp kl 18.25)
Opprykksduell på nest øverste nivå i Tyskland. Holstein Kiel ligger før fredagens kamper på femteplass i 2. Bundesiga med 39 poeng, men de vil for alvor melde seg på i opprykkskampen med seier i fredagens kamp mot Union Berlin.

Kiel er seks poeng bak serieleder FC Kön, og de er to poeng bak fredagens motstander Union Berlin som okkuperer opprykkskvalikkplassen. De står med 5-5-1 på hjemmebane så langt denne sesongen. Laget fra Nord-Tyskland er ubeseiret i de tre siste kampene.

Holstein Kiel har scoret i alle de 16 siste kampene i 2. Bundesliga.

Etter vinterpausen har hjemmelaget fått skader på flere sentrale spillere. David Kinsombi og Kingsley Schindler er ute mot Union Berlin. Aaron Seydel er også på skadelisten, mens Dominik Schmidt er suikker før fredagens match.

Etter to bortetap på rad, vant Union Berlin 3-2 mot Duisburg for to uker siden. Bortestatistikken til larbeiderklubben fra Øst-Berlin viser 2-7-2.

Gjestene fra hovedstaden skuffet litt i forrige serierunde da de kun klarte 1-1 hjemme mot Arminia Bielefeld. Før helgens kamper ligger Union likevel på tredjeplass som gir opprykkskvalikk. De trenger tre poeng i fredagens kamp om de skal henge med i kampen om en direkte opprykksplass.

Union mangler Sebastian Polter. Spissen har scoret fem mål denne sesongen. Bare Sebastian Andersson (8) har scoret mer mål enn ham hos gjestene denne sesongen.

Union Berlin får solid støtte fra tribunen. Totalt 1300 Union-supportere har meldt sin ankomst til Holstein-Stadion. Det betyr at bortefeltet er fullt.

Det er ett som hagel i toppen av 2. Bundesliga. Fra Paderborn på syvendeplass og opp til FC Köln på førsteplass skiller det kun syv poeng. Både Union og Kiel trenger tre poeng i fredagens kamp.

Holstein Kiel har spilt uavgjort i elleve av 21 hjemmekamper i 2. Bundesliga, mens Union har delt poengene i syv av sine elleve bortekamper denne sesongen. Jeg forventer en jevnspilt kamp i havnebyen i Nord-Tyskland. Gjestene er kun sluppet inn 21 mål så langt denne sesongen. Det gjør dem til det beste defensive laget i ligaen, mens Kiel har scoret 44 ganger. Kun serieleder FC Köln har scoret flere mål enn dem denne sesongen.

Denne kampen lukter U lang vei, slik jeg ser det. Oddsen på poengdeling er brukbare 3,15. Spillestopp er klokken 1825.

Klikk her for å levere spillet