Gå til sidens hovedinnhold

Kan DiMatteo tette alle hullene?

Midtbaneesset DiMatteo har prioritert målvakter og forsvarsspillere, men er det nok?

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: WBA ble startet i 1878, og har ett seriemesterskap i England - sesongen 1919-20. De har fem FA cup-mesterskap, men deres siste seier var i 1968. Sesongen 2010-11 er klubbens femte sesong i Premier League siden 2002 etter opprykk fra Championship forrige sesong (2.plass).

Stadion: The Hawthorns (26 500)

HTML EMBED

Billetter: Nettbestilling

Manager: Roberto DiMatteo (40)
Den tidligere Lazio- og Chelsea-spilleren DiMatteo tok over WBA før sesongen 2009-10 etter ett år som manager for Milton Keynes Dons. Han vant nærmere 52 prosent av sine kamper som MK Dons-sjef, og klarte en vinnerprosent på nesten 57 prosent for WBA i Championship. Som MK Dons-manager holdt han på å få laget opp i Championship, men etter at Tore Andre Flo bommet på straffe kom ikke laget videre fra semifinalen.

Keeper:
Tidligere Liverpool-målvakt gikk til WBA i 2008 (han var dog på utlån til Charlton og Villa i store deler av sin karriere i Liverpool), og har siden overgangen vært førstevalget på målvaktsplassen hos WBA. Carson har 3 landskamper for England og er en god keeper. Skulle Carson finne på å nikke til en spiller som han gjorde i forrige sesong så kan målvaktstrener Dean Kiely steppe inn. Mannen med 11 landskamper for Irland har rukket å bli 39 år, men er fortsatt registrert som spiller for laget. Det er nok mer sannsynlig at amerikaneren med walisiske landskamper, Boaz Myhill, som er hentet fra Hull, bir mannen som kan være en nummer to, eventuelt konkurrere ut Carson (som dog er kaptein for laget).

Reservekeeper for de to er Luke Daniels, som i fjor var på utlån til Tranmere Rovers.

Forsvar:
WBA hadde ikke det beste forsvaret i Championship i fjor, men det var kun Leicester, Forest, Swansea og Newcastle som slapp inn færre mål. Kravene er noe større i Premier League til et solid forsvar og det kan bli tøffe byrder for nykommerne Gabriel Tamas (Romania, 46 landskamper), Pablo Tebar (23 landskamper for Spania) og venstreback Nicky Shorey (som kom fra Villa). Svenske Jonas Olsson har vært nære en fast landslagsplass for Sverige, men har aldri slått igjennom. Han har dog vært en god spiller for WBA siden han kom fra NEC Nimjegen i 2008. Venstrebacken Marek Cech, med 42 landskamper for Slovakia er offensivt god, og sammen chileneren Gonazalo Jara (38 landskamper for Chile) er det et greit forsvar WBA kan stille med. Den engelske U21-spilleren Joseph Mattoc kan også kjempe om en plass på venstrebacken. Tidligere Bolton-spiller Abdoulaye Méïté (48 landskamper for Elfenbenskysten) vil også være med når laget skal tas ut på midtstopperplass. DiMatteo har klokelig prioritert defensive spillere i sin oppbygning, og med den tidligere U-21-spilleren for Nederland, Gianni Zuiverloon (17 kamper for U21) så har han en god del å ta av. Spørsmålet er bare om han kan sy sammen et backfirer som fungerer når Drogba, Torres og Rooney står på motsatt banehalvdel.

Midtbane:
Den eneste nykommeren utover bakover på banen er på midtbanen. Steven Reid var på utlån til WBA sist sesong og har nå offisielt blitt en spiller for klubben. Reid har 23 landskamper for Irland, og hadde gode sesonger for Blackburn før han ble skadet i 2006-07-sesongen, skadeproblemer som kom tilbake sesongen 2008-09. Reid har vært en god spiller, så spørsmålet er om han kan komme tilbake til tidligere takter for WBA.

Ellers på midtbanen har WBA den nordirske Christpher Brunt på vingen (25 landskamper). Brunt har laget mål i omtrent hver 4.kamp for WBA, og var topscorer for klubben i deres sesong i Premier League sesongen 2008-9. Det er ingen tvil om at Brunt er en viktig mann for laget. Youssuf Mulumbu er født i Zaire, har spilt for u-lag for Frankrike - men har 8 landskamper for Kongo. Den 23 år gamle midtbanespilleren kom fra Paris St-Germain i 2009-sesongen og har vist seg som en relativt god midtbanespiller på Championshipnivå. Spørsmålet er hva han kan klare å levere på Premier League-nivå. Skotske James Morrison, som tidligere spilte for Middlesbrough, har rukket å få fem landskamper for Skottland. Han var god sist WBA var i Premier League, og kan være en viktig mann for laget. En annen skotte, Graham Dorrans (3 landskamper) er med sine 23 år et talent som har gjort ham ettertraktet i andre klubber, men han har nylig skrevet en ny kontrakt med WBA og er en spiller som også ofte lager mål.

Ellers har WBA et knippe med spillere som har vist stort potensial, men som foreløpig ikke har fått det ut. Giles Barnes laget 7 mål på 12 kamper for Englands U19-lag, men har slitt med å få slå igjennom på et høyt nok nivå på grunn av skader. Han kom til WBA i overgangsvinduet i januar, men fikk bare 8 kamper for laget etter overgangen. Jerome Thomas, som spilte sine ungdomsår for Arsenal kom til WBA før sesongen 2009-10, og viste gode takter fram til han ble skadet. 17-åringen George Thorne har 14 kamper for Englands U-17-lag (samt en for U-16), og er en mann for fremtiden.

Det er mange spillere som har vist gode takter på midten hos WBA, men spørsmålet er om totalen er nok.

Angrep: Thomas, Millar og Bednar
Den tidligere City-spilleren Ishmael Miller kom til WBA i 2008, men har slitt med skader etter overgangen. Han kom tilbake for laget i januar 2010 etter 14 måneder på sidelinjen, og håpet til DiMatteo er at han skal finne tilbake til formen som gjorde at han ble omtalt som et av Englands største spilltalenter. Tsjekkeren Roman Bednar, med 3 landskamper, har 30 mål på 80 kamper for WBA og har til tider vist at hans fysiske styrke og hodekraft kan lage mange sjanser for sine lagkamerater. Engelske Simon Cox var storscorer for Swindon før han kom til WBA før sesongen 2009-10, men han klarte bare 9 mål på 28 kamper i opprykssesongen for WBA (han hadde 35 mål på 62 kamper for Swindon).

Tidligere Villaspiss Luke Moore har vært i WBA siden 2008, men har ikke vært en spesiell målfarlig spiss. Han har kun 5 mål 47 kamper for laget. Ruben Reid var utlånt sist sesong til Peterborough, og er et relativt ubeskrevet blad til tross for totalt 7 utlånsklubber siden 2006 for Plymouth og WBA). Han har fire ligakamper for WBA. Chris Wood fra New Zealand er 18 år og har 12 kamper for U-17-laget til New Zealand. Han har også 20 ligakamper for WBA, og blir sett på som et stort talent (han spiller også ofte som offensiv midtbanemann).

Det er likevel ingen tvil om at det er tynt foran hos WBA, og i Premier League er det stort sett ikke nok med hodestyrke og fysikk. I hvert fall ikke om man ikke kan kombinere det med Drogba-teknikk. Det er vanskelig å se hvor målene skal komme fra selv om laget stod bak 89 mål i opprykkssesongen (kun Newcastle laget flere med 90). I fjor var det Graham Dorrans og Chris Brunt på midtbanen som laget flest mål for laget.

Stall: I antall spillere ser det bra ut både bakover og framover hos WBA. Laget har fem målvakter og nok forsvarsspillere, og det er ingen tvil om at manager DiMatteo har prioritert hull bak foran scoringer framover. Det er nemlig tynnere når du kommer lenger fram. Midtbanen har nok talent, men det er spillere som stort sett har vist mye potensial på høye nivåer uten å slå helt igjennom. Foran er det også nok spisser, men ingen som lager mye mål.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Nicky Shorey (Aston Villa 1,5 millioner pund), Boaz Myhill (Hull 1,5 millioner pund), Gabriel Tamas (Auxerre 800 000 pund), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Steven Reid (Blackburn)

Spillere ut: Jonathan Greening (Fulham), Joss Labadie (Tranmere), Filipe Teixeira (FC Metallurg), Robert Koren, Andwele Slory

Vurdering: DiMatteo har nok sett på oppgaven i Premier League i år som en oppgave hvor det viktigste er å tette igjen bak. Problemet er bare at man sjeldent vinner kamper ved å spille 0-0, og for WBA kan det bli et problem at de mangler en klar målmaskin. Midtbanespillerne Dorrans og Brunt kan nok komme rundt murbrekkeren Bednar, men det er også et spørsmål om det er nok i Premier League. Hvis ikke DiMatteo klarer å overbevise sine gamle venner i Chelsea om et lån eller to så kan det bli en veldig vanskelig sesong for WBA. Vi spår nedrykk.

Vi tipper: 19.plass

Offisell hjemmeside: http://www.wba.co.uk/

Norsk supporterside: http://www.baggies.no/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

HTML EMBED

Viktig for deg som tipper: Bruk alle tippetegnene i kampene mot Wolves.

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

Kommentarer til denne saken