Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel England: Durabelig opprykksfight i League Two
Oddssingel Spania:
Malaga på opprykksjakt
Målscorerspill NHL:
Poengkongen leverer igjen
V65 Leangen
: Seiersmaskinen svikter ikke på Leangen
V64 Färjestad: V64-jackpot med norske sjanser

Vi er på vei inn i en landslagspause og det bærer naturlig nok mandagens langoddsprogram preg av. Det er lite fotball på menyen og ingen kamper i toppdivisjonene rundt omkring i Europa. En kamp fra 2. Bundesliga, en kamp fra Segunda i Spania, en kamp fra Ligue 2 og en meget viktig kamp i opprykksstriden fra League Two er stort sett beholdningen. I tillegg er det viktige kamper i svensk ishockey både fra SHL og Hockeyallsvenskan om retten til sluttspill og opprykkskvalifisering. Natt til tirsdag spilles det fire kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Numancia – Malaga B 2,55 (spillestopp kl 20.55)

Numancia har kun vunnet én av de siste fem kampene i ligaen, og de har bare tatt ett poeng på de to siste ligakampene mot middelhavsfarerne Sporting Gijon (1–2) og Tenerife (1-1).

Før mandagens kamp hjemme på Nuevo Estadio Los Pajaritos har de åtte poeng ned til Extremadura under nedrykksstreken, men den svake formen gjør at de er i fritt fall på tabellen. De kan havne i nedrykksgjørmen om de ikke snur den negative trenden.

På bortebane har de slitt med å avgjøre jevne kamper. Laget fra forstaden til Madrid har kun vunnet én bortekamp, men ni av 15 bortekamper har endt uavgjort.

De har tatt over dobbelt så mange poeng hjemme som borte. Foran egne fans har de 7-2-5 og 21–15 i målforskjell. Det er en tidligere kjenning fra Eliteserien i den spanske Segunda Division-klubben.

Pape M. Diamanka, som fikk ni kamper for Vålerenga i 2012, er toppscorer i Numancia med åtte scoringer så langt denne sesongen. Senegaleseren spiller sin andre sesong i Numancia, men han har tidligere spilt i La Liga-klubben Leganés, da den var i Segunda Division, og han har spilt i på nest øverste nivå i Spania for Real Zaragoza og Almeria.

Hjemme på Nuevo Estadio Los Pajaritos har Diamanka scoret seks av sine åtte mål, så Malaga må holde et øye med den tidligere eliteseriespilleren. Han har scoret i de to siste hjemmekampene. Han scort blant annet i 1-1-kampen mot topplaget Osasuna.

Numancia har også hatt et godt tak på Malaga. De har vunnet de fire siste innbyrdes oppgjørene mot laget fra den spanske solkysten. Sist Malaga vant borte mot Numancia var i februar 2005.

Malaga, som rykket ned fra La Liga sist sesong, har tatt mål av seg å rykke direkte opp igjen til toppdivisjonen. Juan Ramon Lopez Muniz er mannen som har fått i moppgave å lede laget tilbake til La Liga, og han gjør n brukbar jobb.

Andalucia-laget ligger på femteplass med 50 poeng før mandagens kamp, og er syv poeng bak Granada som okkuperer den siste direkte opprykksplassen.

Boquerones har trøblet offensivt de siste ukene, og laget har kun scoret to ganger i de tre siste kampene. I forrige serierunde gikk de opp i ledelsen mot topplaget Osasuna etter 15 minutter, men serielederen slo tilbake med to scoringer i annen omgang og vant kampen 2–1. Malaga trenger tre poeng mot Numancia for å tette gapet opp til Granada. Da vil de være fire poeng bak Andalucia-rivalen med tolv kamper igjen av sesongen.

Malaga er desperate etter tre poeng i denne kampen for ikke å bli hektet av i kampen om de to direkte opprykksplassene. Numancia har ikke imponert spillemessig denne sesongen, og gjestene fra Andalucia vant hjemmekampen mot Numancia 2–0 på La Rosaleda. Malaga må vinne denne kampen. De er ubeseiret i de seks siste bortekampene, og de vet at et poengtap i denne kampen vil gjøre det vanskelig å rykke direkte opp. Denne matchen blir antakeligvis jevn, men jeg tror gjestene tar alle tre poengene. Oddsen er 2,55. Det er et fint singelspill. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere spillet