Gå til sidens hovedinnhold

Kan Iversen redde Crystal Palace?

Vi håper på trøndersk luftstyrke når vi skal prikke inn 12 rette i dagens tippetips.

Søndagskupongen avvikles på en mandag denne gangen. Kupongen består av 11 kamper fra The Championship og Exeter - Brighton fra League One. Denne runden avslutter det meget tette juleprogrammet, og de lagene som ikke har fått avlyst kamper spiller nå sin fjerde kamp på ti dager.

Bonuspotten er oppe i 1.360.000 for fulltidstipping og 330.000 for pausetipping. Er du alene om 12 rette, blir bonuspotten din.

MERK SPILLEFRIST KLOKKEN 15.55
Klikk her for å levere vår 96-rekker

Queens Park Rangers - Bristol City
QPR er kupongens eneste storfavoritt foreløpig, med 72 prosent på folkerekka. De holder stand som serieleder til tross for variable 2-0-3 på de fem siste. Så lenge alle lagene bak også fortsetter å tape litt her og der, holder dette til direkte opprykk. QPR har sterke 8-3-1 og målforskjell 26-7 på hjemmebane. Etter 1-3 tap for Watford vant de 4-0 over Swansea på Loftus Road. Nyttårsdag ble det tap 0-1 i Norwich, her ble Connolly utvist og han erstattes av Hall eller Orr i dag. Midtbanespiller Smith er tilgjengelig igjen, og det er gode muligheter for at tidligere Brannspiller Vaagan Moen inkluderes i troppen. Ramage, Buszaky og Cook er fortsatt ute.

Bristol City har tidvis vært meget gode i det siste, men kun hjemme på Ashton Gate. Etter tre strake hjemmeseire med 7-0 i målforskjell, har det blitt tap 0-2 i Hull og 1-4 i Reading. De to siste er spilt på hjemmebane og det har blitt 1-1 mot bunnlaget Crystal Palace og for to dager siden en overbevisende 3-0 seier over topplaget Cardiff. Midtbanespiller Skuse er ny på skadelisten, forsvarsspillerne Fontaine og McAllister er definitvit ute sammen med Maynard, toppscoreren fra i fjor.

Innbyrdes oppgjør:

26.12.2009 Queens Park Rangers - Bristol City 2 - 1
21.03.2009 Queens Park Rangers - Bristol City 2 - 1
02.02.2008 Queens Park Rangers - Bristol City 3 - 0

QPR slet seg til 1-1 i Bristol tidligere denne sesongen. Nå møter de et City som er fulle av selvtillit etter 3-0 seier mot Cardiff, samtidig som City har skader på et par sentrale spillere. Vi tror Bristol City kommer fort ned på jorda mot serielederen. De har ikke vist styrke på bortebane i det siste, og mot et sterkt hjemmelag som kommer fra tap, skal dette bli for vanskelig. H i kamp 1.

Leicester - Swansea
Det var vanskelig å si om Sven-Göran Eriksson har fått Leicester på rett kjøl, så lenge de bare tok poeng i hjemmekampene sine. På lørdag kom endelig unntaket, Leicester vant litt overraskende 1-0 i Hull og nærmer seg midten av tabellen etter den svake starten. På hjemmebane har de 6-4-2 totalt etter 3-2-0 på de fem siste. Sentrale Cunningham brakk benet mot Hull. Målvakt Kirkland er skadet og forøvrig ikke aktuell da låneavtalen med Wigan er utløpt. Eriksson endret startellever på tre plasser mot Hull og det ventes endringer også i dag. Forsvarsspiller Ben Mee er innlånt fra Manchester City og er et alternativ sammen med Berner, som er tilbake fra skade.

Swansea har to ganger 1-0 i sine to siste kamper. Barnsley og Reading er slått hjemme på Liberty Stadium. Før det hadde de to bortetap på rad. Laget er helt oppe på 2. plass på i denne relativt jevne utgaven av The Championship. De har 5-1-6 på bortebane totalt. Manager Brendan Rodgers har som de fleste andre vært nødt til å rotere på laget i det tette juleprogrammet. Nye navn på skadelisten er Orlandi og Taylor, sannsynlige erstattere er Gower og Serran. Forsvarsspiller Tate er suspendert i dag også.

De fire siste innbyrdes uansett bane har endt med hjemmeseier. Nå som det går så bra med Swansea er det på tide med et tap igjen, slik skikken er i denne ligaen. Leicester er meget sterke på hjemmebane og skal ha gode sjanser til tre nye poeng. H i kamp 2.

Portsmouth - Hull
De to svakeste lagene fra forrige sesongs Premier League har ikke overbevist på dette nivået heller. Portsmouths spillerstall tynnes stadig ut ettersom fler og fler spilleres avtaler når datoer der nye lønnskrav utløses. Klubben har ikke penger til å betale, men enn så lenge klarer de å stable 11 gode og middels gode spillere på beina, og kan slå hvem som helst på en god dag. Sist ble det som Sportspill antydet tap mot Watford. Her stilte man en innbytterbenk på kun 4 spillere, var sjanseløse og røk 0-3. Formpilen peker nedover nå som to seire er blitt avløst av to poengdelinger og nå sist tap.

Manager Steve Cotterill uttalte etter kampen sist at så lenge han klarer å stille med 11 spillere på banen skal Portsmouth prøve å vinne hver eneste kamp. Tynn stall er ingen unnskyldning, mener han. Hughes og Brown er fortsatt ute på grunn av økonomiske årsaker, trolig Kilbey også. Disse kan meget vel ha spilt sin siste kamp for Pompey. Halford er suspendert etter utvisning sist. Webber er skadet. Kitson er tilbake fra suspensjon.

Hull er i 2-2-1 form på de fem siste. De er på det jevne på bortebane med 3-5-4 totalt. De fikk spillere tilbake fra skade og stilte sterkt hjemme mot Leicester for to dager siden, men skuffet med 0-1 tap. På toppen av det hele ble Rosenior sent av banen med rødt kort, og han er følgelig suspendert i dag.

Vi sitter med en følelse av at tilfedligheter vil avgjøre denne kampen, hvis det i det hele tatt blir noen avgjørelse. Her kan alt skje. HUB i kamp 3.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Ipswich - Nottingham Forest
Ipswich Town med manager Roy Keane i spissen viste brukbare takter i sesonginnledningen, men har de rast ned til 19. plass etter 1-1-6 på de åtte siste. De spiller sjelden uavgjort denne sesongen, noe de var eksperter på tidligere, men på lørdag ble det 1-1 borte mot Coventry. På hjemmebane har de 5-1-5 totalt og sist ble det en solid 3-0 seier over Leicester. Kanskje er formen i ferd med å bedre seg for Keanes gutter. Den gode spissen Wickham er på vei tilbake fra skade. Etter to innhopp på rad kan han være aktuell fra start i dag. I forsvaret er kaptein McAuley endelig tilbake etter to måneders skadeavbrekk. Målvakt Murphy og vingen O'Connor er ute i flere uker fremover.

Forest er ubeseiret på hjemmebane, men på bortebane virker det som de er fornøyd så lenge de unngår tap. De har 2-4-4 borte totalt, og sist de var i aksjon røk de 0-1 i Leicester. De har også tapt for habile hjemmelag som Portsmouth, Barnsley og Burnley. Bertrand og McKenna var henholdsvis skadet og syk på lørdag men kan rekke dagens kamp. Manager Davies har varslet endringer i laget på grunn av tett kampprogram, og det spekuleres i om innlånte Ramsey (fra Arsenal) får sjansen fra start denne gangen.

Denne kampen virker åpen, men vi må tilbake til 2004 for å finne forrige borteseier mellom disse. Med Ipswich tegn til form i de to siste og Wickham tilbake i laget, bør det gå mot poeng til hjemmelaget enda en gang. HU i kamp 4.

Barnsley - Coventry
Barnsleys gode form har gått over, de tre siste har bare gitt ett poeng. Det kom riktignok borte mot gode Forest på lørdag. Her mistet man en 2-0 ledelse, men i følge rapportene var dette Barnsleys beste innsats i en bortekamp hittil denne sesongen, og dette skjedde etter at man gjorde et par endringer i startoppstillingen. På hjemmebane står Barnsley med 6-3-3 totalt. Vingen Hammill er ute i dag, mens spissen O'Connor er tilbake. I forsvaret er McEveley og Potter fortsatt ute.

Coventry får til lite for tiden, de sliter med å score mål og har bare 0-2-3 på de fem siste. Motstanden har vært sterkt, bortsett fra mot Ipswich sist men da klarte man da også et 1-1 resultat. 4-3-5 på bortebane totalt er ingenting å skamme seg over. Spissen King er suspendert i dag og de to neste kampene. Vingen McSheffrey er tilbake fra suspensjon og tar trolig Kings plass på topp. Det er også ventet at målscoreren fra lørdag, Eastwood, får sjansen igjen, han har spilt veldig lite hittil men slo til i julestria når det uansett måtte rokkeres i rekkene. På midtbanen er Gunnarsson tilbake etter tre kampers suspensjon. Forssvarsspiller Turner er stadig skadet.

Barnsley har meget svak statistikk mot Coventry, som har vunnet 2-0, 2-1, 4-1 og 1-0 på sine fire siste besøk på Oakwell. Det står 9-1-0 fordel Coventry på de ti siste innbyrdes uansett bane. Folkerekka viser 46-26-28 i øyeblikket, hjemmelaget er altså greie favoritter. Med tanke på eventuelle premier og at det knapt har vært en runde i The Championship uten overraskelser, frister det å gå for bortelaget her. De er i dårlig form, men det er hjemmelaget også, og med spillere tilbake fra suspensjon kan Coventry fort ta sin femte strake seier på Oakwell. B i kamp 5.

Nå kan du tippe på iPhone

Reading - Burnley
Det ble 8 kamper på rad uten tap for Reading før de røk 0-1 mot Swansea, for annen gang denne sesongen, på lørdag. Det har blitt mange poengdelinger for Reading og det holder dem foreløpig hakket bak lagene som kjemper om opprykk. Men skulle Reading komme like sterkt mot slutten i år som i fjor, skal det bli play-off. Reading har 5-5-2 på hjemmebane totalt. Spissen Hunt og Karacan ble hvilt mot Swansea, men er trolig tilbake nå. McAnuff og Leigertwood sto over med skade sist, og skal gjennom en siste sjekk en time før kampstart før de eventuelt spiller. Readings islendinger Ingimarsson og Gunnarsson er tilbake i trening, men spiller ikke denne heller.

Den midlertidige Burnley-manageren Stuart Gray fikk en god dag i vikariatet da Burnley vant 4-2 hjemme mot Sheffield United på lørdag. Før det hadde Burnley tapt to hjemmekamper på rad. I samme periode tok de også en sjelden borteseier, mot habile Barnsley, og det er ikke godt å si hva vi kan vente av Burnley i dag. De har nå 1-6-3 på bortebane totalt. Det ventes at Gray stiller samme lag i dag som på lørdag. Da var gode Eagles og Iwelumo tilbake i laget, og begge scoret. Eneste skade i laget er McCann.

Det står 4-0-1 fordel Reading på de fem siste innbyrdes på Madejski. Reading må være favoritter nå, men vi klarer ikke helt utelukke at bortelaget, med Eagles og Iwelumo på plass, får til noe i dag. Vi håper det holder med HU i kamp 6.

Derby - Millwall
Derby tapte fem på rad før det endelig ble uttelling borte mot Preston på lørdag. Manager Nigel Clough gjorde fem endringer i startoppstillingen før den kampen. Derby har 6-1-4 på hjemmebane totalt og det er 14 runder siden de sist spilte uavgjort. I dag er Moxey tilbake og laget er bortimot skadefritt, men manageren varsler endringer igjen.

Milwall har vist seg meget vanskelige å slå den siste tiden. 4-3-0 på de syv siste har tatt laget opp på 7. plass og de er bare poenget unna play-off, der blant annet de to andre opprykkerne befinner seg. På lørdag ble det 3-0 hjemme over svake Crystal Palace, etter at leiesoldaten fra Southampton, Jason Puncheon, gjorde hat-trick. I dag spiller han sin siste kamp for Millwall før låneavtalen utløper. Toppscorer Morison sto over på lørdag med influensa og er usikker i dag. Backen Dunne er suspendert, Smith tar hans plass igjen. Kaptein Robinson og Shittu ser ut til å være ute med skade også i dag, det gjelder også Batt.

Milwall har spilt 1-1, 1-1 og 0-0 i sine tre siste bortekamper. De møtte Derby tre ganger i 2010 og tok poeng ved alle anledningene. Logikken sier at Millwall skal klare minst uavgjort i dag, men dette er The Championship og her gjelder mer enn andre steder at man skal forvente det uventede, og derfor mener vi Derby kan vinne denne. Vi tar høyde for poengdeling. HU i kamp 7.

Crystal Palace - Preston
Crystal Palace-Manager George Burley fikk sparken etter 0-3 for Millwall på lørdag. Hans assistent Dougie Freedman styrer laget inntil videre. Laget er i krise etter 0-2-3 på sine fem siste, og kun svake Preston, dagens mostander, gjør at Palace ikke er jumboen i The Championship. Det er på bortebane Palace har misset fullstendig, hjemme på Selhurst Park har de ikke altfor håpløse 5-2-4 totalt. Det siste Burley gjorde før han fikk sparken var å hente Steffen Iversen fra Rosenborg. Litj-Ivers ser nå frem til å avslutte karrieren i London, og han kan være aktuell allerede i dag. Det er noe usikkerhet rundt midtbanespiller Marrow, som fikk en smell på lørdag, også Davis skal sjekkes før kampstart. Backen Wright er tilbake fra suspensjon.

Vi klarte å tipse om Preston-seier 12. desember, da de slo Ipswich 1-0 hjemme, og vi hadde muligens litt flaks da vi fikk inn den. Dette er den eneste seieren deres på over to måneder. 1-3-6 på de ti siste har gitt bunnplassering. I julen har de spilt to hjemmekamper, det ble tap 1-3 for Middlesbrough og 1-2 for Derby. Dette er lag som er ute av form og disse resultatene er veldig svake, slik vi ser det. Preston har 2-2-6 på bortebane totalt.

David Unsworth styrer Preston på midlertidig basis etter at Darren Ferguson fikk sparken nylig, og Unsworth varsler endringer i laget. Når det gjelder det offensive så har toppscorer Parkin dratt til Cardiff, så unggutten Douglas kan få spilletid igjen. I det defensive mangler man sannsynligvis Brown med skade, og unggutten McLaughlin kan danne stopperpar med St. Ledger, som er tilbake fra skade. Vi leser også at Sir Alex Ferguson nylig har tilbakekalt fire spillere som var utlånt fra Manchester United, trolig i protest mot at sønnen fikk sparken. Preston-troppen begynner å se tynn ut.

Palace har vunnet de fire siste innbyrdes på dagens bane. Slik det ser ut i dag er dette to lag i krise, det er ny, midlertidig ledelse i begge leire og det gjøres trolig en rekke endringer i begge lag. Det ser verst ut for bortelaget, synes vi. Crystal Palace har spilt noen gode hjemmekamper denne sesongen og vi gir dem all tillit. Det hadde vært moro hvis Iversen kommer innpå og avgjør dette. H i kamp 8.

Middlesbrough - Norwich
Middlesbrough trengte en sesong på seg i The Championship før det kunne bli opprykk til Premier League igjen, hørte vi mange si etter at den tidligere Premier League-klubben var et stykke unna opprykk sist. Nå går det dårligere enn noensinne og man er bare to poeng unna degradering. 5-2-4 på hjemmebane totalt er middels, men desember har ikke vært helt svart, man har klart 2-1-2 på sine fem siste og holder hodet over vannet enn så lenge. Sist ble det 1-1 i Leeds, det må være godkjent. I dag er man uten spissen McDonald, som spiller Asia-mesterskap for Australia. O'Neil var ute med sykdom sist, men kan være tilbake. Det er usikkerhet rundt Thomson, og Wheater skal spille kampen med bandasje og sting i hodebunnen. Franks, McManus, Flood, Williams og Kilgallon er fortsatt ute med skader.

Norwich fortsetter å imponere. De har vunnet fem av de seks siste og er nå det beste laget innenfor play-off, bare poenget unna en direkte opprykksplass. De har 5-4-2 på bortebane totalt og kan ta sin tredje strake borteseier i dag. Barnett og Lappin er tilbake fra suspensjon, og manager Paul Lambert har et luksusproblem i få skader og mange gode spillere som gjerne vil vise seg frem og bidra til opprykk. Da serieleder QPR ble slått 1-0 på lørdag spilte Norwich med tre spisser (Wilbraham, Martin og Holt) og dette vil de muligens fortsette med. Ward, Lansbury og Surman er forsatt ute.

Vi tenkte en stund at hjemmelaget ser ut til å være litt på gli og at de kan klare poeng i dag også. Men, lagene de har slått i det siste, Cardiff og Preston, er ute av form og egentlig ikke noen god målestokk på Middlesbroughs eventuelle form. Dessuten er det som vanlig en rekke skader i laget. Vi ender opp med at dette er en åpen affære, og siden hjemmelaget foreløpig er favoritter på folkerekka markerer vi UB for eventuelle premiers skyld i kamp 9.

Scunthorpe - Watford
Etter fem strake tap slo Scunthorpe til med sesongens sjette overraskende borteseier, mot Burnley 4. juledag. Ingen lag i The Championship har nå vunnet flere bortekamper enn bunnlaget Scunthorpe. Om de blir undervurdert eller evner å ta fram noe ekstra i annenhver bortekamp, vet vi ikke. På lørdag ble det tap igjen, 0-3 i Doncaster. Scunthorpe har nesten ufattelig svake 1-2-7 totalt og målforskjell 8-19 på hjemmebane. De er en klar nedrykkskandidat. Raynes, Canavan og McNulty er ute med skader.

Watford har scoret 13 mål på sine fire kamper i desember og vunnet alle sammen. De gjorde intet unntak for topplagene QPR og Cardiff, som fikk henholdsvis 3 og 4 mål baklengs i gave fra Watford. Nå har man lagt beslag på en play-off plass og der akter man trolig å holde seg. Watford har 5-2-4 på bortebane totalt, og i dag har de et hjemmetap fra tidligere i sesongen å hevne. Manager Malky Mackay varsler samme lag som sist, gitt at kaptein Eustace rister av seg en liten strekk i låret. Mingoia er friskmeldt men starter på benken.

Ligaens store formlag mot et hjemmelag som har vunnet én hjemmekamp hittil, skal bli borteseier. Ingen lag i denne ligaen leverer stabilt, men Watfords seiersrekke og Scunthorpes fem hjemmetap på rad nærmer seg stabilitet. At Watford tapte det omvendte oppgjøret klart, bør minske faren for undervurdering. B i kamp 10.

Sheffield United - Doncaster
Sheffield United har scoret to ganger i hver av sine tre siste kamper, men tapt alle. Formen er svak, 1-0-4 på de fem siste. Det går mot nedrykk og noe må gjøres i stålbyen. Det er forsåvidt allerede tatt grep, ved at Gary Speed har overlatt roret til Micky Adams, som skal forsøke å berge klubbens plass blant de nest beste. Adams kommer fra beryktede Port Vale. I dag leder han United for første gang foran egne fans. På hjemmebane har de 4-1-6 hittil. Forsvarsspiller Nosworthy er ute, det er en svekkelse, og det ser mørkt ut for målvakt Wright, forsvarsspillerne Calve og Lowton, og midtbanespiller Britton også. På den positive siden er Montgomery og Bartley tilbake fra suspensjon.

Doncaster er naboby til langt større Sheffield. Byens fotballag klarer seg utmerket, de har vunnet sine to siste kamper, det var hjemmekamper over bunnlagene Scunthorpe og Middlesbrough. Før det tapte de to bortekamper på rad, mot Leicester og Crystal Palace. De har 3-2-6 på bortebane totalt. Martis og kapteinen Stock må trolig stå over med mindre skader. Woods er ute med skade. I forsvaret er Hird suspendert.

Innbyrdes oppgjør:

23.10.2010 Doncaster - Sheffield United 2 - 0
20.03.2010 Doncaster - Sheffield United 1 - 1
03.10.2009 Sheffield United - Doncaster 1 - 1
27.01.2009 Sheffield United - Doncaster 0 - 1

Som historien viser har Doncaster klart seg bra i disse derbyene de seneste årene. Kampen er åpen og vi ender opp med en litt dristig uavgjort her, siden dette er et lokalderby. Hjemmelaget kan ikke tape denne, mens bortelaget trolig kan leve med ett poeng. U på Bramall Lane i kamp 11.

Exeter - Brighton
League One. Exeter City fikk juling i Southampton på lørdag da de røk 0-4. Tidligere i desember møtte de et annet topplag, Sheffield Wednesday, som de slo 5-1 hjemme på St. James Park i Exeter. Exeter har 5-3-1 på hjemmebane og 3-2-7 borte. Spissen Norwood er lånt ut til Eastbourne. Målvakt Krysiak sto over med influensa på lørdag, men kan fort bli å se i mål uansett hvordan formen er etter at hans erstatter Jones slapp inn 4 sist. Midtbanespiller Dunne sto også over med sykdom på lørdag, men kan være tilbake nå.

Brighton topper denne ligaen ganske klart, med sine imponerende 11-7-3 totalt. Før kampen 3. juledag hadde de ikke vunnet på syv strake forsøk, og selv med skadefritt mannskap ble det med 1-1 hjemme mot Charlton. På lørdag løsnet det skikkelig da Leyton Orient ble sendt hjem fra sørkysten med 0-5. På bortebane har Brighton 4-3-3 totalt. Calderon er suspendert, men ellers ser det bra ut med laget. Vingen Noone er hentet inn fra Plymouth. Man stiller trolig med Murray, som scoret hat-trick mot Leyton Orient, og Wood på topp igjen.

Brighton har møtt dagens motstander tre ganger de seneste årene og vunnet hver gang, uten å slipe inn et eneste mål. Hjemmelaget har god statistikk på St. James Park, men dette er muligens årets vanskeligste oppgave og vi tror de taper. Brighton har vunnet med store sifre mange ganger denne sesongen og nesten alltid fulgt opp med en ny seier. Men de har en høy frekvens av U den siste tiden, og vi tar høyde for en poengdeling. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen til det beløpet du ønsker, uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 03.01.2011 15:55
1. Queens Park Ran - Bristol City H
2. Leicester - Swansea H
3. Portsmouth - Hull H U B
4. Ipswich - Nottingham Fore H U
5. Barnsley - Coventry B
6. Reading - Burnley H U
7. Derby - Millwall H U
8. Crystal Palace - Preston H
9. Middlesbrough - Norwich U B
10. Scunthorpe - Watford B
11. Sheffield Unite - Doncaster U
12. Exeter - Brighton U B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 03.01.2011 15:55
1. Queens Park Ran - Bristol City H
2. Leicester - Swansea H
3. Portsmouth - Hull H U B
4. Ipswich - Nottingham Fore H U
5. Barnsley - Coventry U B
6. Reading - Burnley H U
7. Derby - Millwall H U B
8. Crystal Palace - Preston H
9. Middlesbrough - Norwich H U B
10. Scunthorpe - Watford B
11. Sheffield Unite - Doncaster U
12. Exeter - Brighton U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken