Gå til sidens hovedinnhold

Kan Morten Gamst Pedersen og Alta knekke Kongsvinger?

Det er duket for toppoppgjør mellom Alta og Kongsvinger i SmartDok Arena onsdag kveld. Alta er ubeseiret på hjemmebane og Kongsvinger har et tap borte mot Kvik-Halden. Dette er en kamp ingen har råd til å tape.

Alta-Kongsvinger 2.70 - 3.75 - 2.05 U

(spillestopp onsdag kl 18.59)

Etter at Alta startet august med å feie Tromsø ut av cupen hjemme på SmartDok Arena (seier 3-1), har de vist fremragende form med tre seire, en uavgjort og et tap som fasit.

Onsdag står en ny viktig kamp på programmet når den suverene serielederen Kongsvinger kommer nordover på besøk.

Alta har vært stabile på øvre halvdel av PostNord-ligaen de siste sesongene, uten å ha hatt ordentlig heng på opprykk. Årets stall er sterkere enn på mange år, med veteranene Morten Gamst Pedersen og Hans Nordbye i spissen.

Tore Reginiussen gjorde også comeback i Alta-trøya tidligere i år, men han røk det fremre korsbåndet i bortekampen mot Kvik Halden. Med det er en lang og fantastisk karriere over.

Alta har x-faktor

Det er ingen tvil om at Gamst Pedersens venstrefot fortsatt fungerer. Det har vi sett gjentatte ganger denne sesongen.

Den er et meget farlig våpen fra distanse, og med dødballer helt i verdensklasse i kombinasjon med at Alta er tunge i boksen når de kommer, skal Kongsvinger være våkne.

Kongsvinger suveren serieleder

Kongsvinger rykket ned fra OBOS-ligaen etter en tung fjorårs-sesong. De har selvsagt ambisjoner om å gjøre oppholdet i PostNord-ligaen så kort som mulig, og foreløpig går det helt etter planen.

De leder serien suverent fire poeng foran Hødd, med en kamp til gode. På de åtte siste kampene har de syv seiere og en uavgjort, og reiser til Alta stinne av selvtillit.

En slik rekke med kamper uten tap gir laget en voldsom trygghet. Samtidig er balansegangen mellom selvtillit og selvsikkerhet ofte hårfin. Kongsvingers hovedtrener Eirik Mæland har et sterkt fokus på dette, og lysten i spillergruppen til å rykke opp er nok så stor at de tar hver kamp på det største alvor.

Veteran Adem Güven har bøttet inn mål så langt og er lagets og divisjonens toppscorer med sine 12 mål. I tospann med Martin Hoel Andersen har de stått for 20 av lagets totalt 42 scoringer, og er en meget giftig duo.

Det lukter uavgjort

På hjemmebane har Alta denne sesongen fire seiere og tre uavgjorte kamper. De er med andre ord vanskelig å slå hjemme. Ser vi to år til bakover har de kun tre tap på 26 kamper i PostNord-ligaen, og man kan nesten kalle SmartDok arena for et fort!

Kongsvinger på sin side flyr høyt om dagen og er klar for å sementere sin opprykksplass på toppen av ligaen. De har avgitt poeng i kun to kamper denne sesongen, men begge var på bortebane.

Vi tror ingen av lagene klarer å avgjøre dette til sin fordel, og kampen ender uavgjort.

Tror du på det samme som oss spiller du på det her til 3.75 i odds

Alta scorer bra med mål på hjemmebane, og Kongsvinger scorer mye mål på bortebane. Vi tror begge lag scorer også på onsdag.

Det spiller du på her til 1,42 i odds

Fotballen ser du her!