Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V75 Bjerke: Gulljackpot og V75-finaler på Bjerke
V65 Harstad: V65-jackpot med godbiter på menyen
Tippetips: Kan Rosenborg spilles alene på lørdagskupongen?
Oddssingel Norge: Eks-Brann-spiller skal hjelpe Fyllingsdalen
Oddssingel Eliteserien: Nå kommer Rosenborg
Oddssingel England: Lampard på vei mot comeback i Premier League
Oddsingel England: Villa tar første skrittet mot Premier League

En ny lørdagskupong står for tur. Denne lørdagen er alle de 12 kampene viet vår egen fotball her på berget. Vi har en kamp fra toppdivisjonen, fem oppgjør fra nivå tre i Post Nord-ligaen, før vi avslutter med seks kamper fra Norsk Tipping-liga på nivå fire. Noen favoritter finnes, men det er en vrien kupong vi skal gi oss i kast med. Det lukter fine penger til de som lykkes i sin jakt på de tre premiegruppene denne gangen.

NB! Førstepremiepotten i Lotto er på 14 millioner kroner lørdag. Lever kupongen her!

1. Lillestrøm – Rosenborg
I kupongens første og eneste kamp fra den norske toppdivisjonen, kommer Rosenborg på besøk til Åråsen og kamp mot Lillestrøm. Begge lag i bunnsjiktet av tabellen. Det hadde gitt skyhøye odds før sesongen sparket i gang.

Lillestrøm har tre lag bak seg på tabellen så langt i sesongen. Kanarifuglene har spilt tre hjemmekamper i sesonginnledningen. To snaue seire mot Ranheim og Haugesund, i tillegg til et 0-2-tap mot Molde. Trener Jørgen Lennartsson og hans Lillestrøm går nok ingen stor sesong i møte, og ny kontrakt er nok det overordnede målet. Det bør dog gå bra. Lillestrøm tapte 0-4 borte mot Bodø/Glimt sist og var meget svake ved den anledningen. Her kunne det faktisk blitt mer enn fire, og Lillestrøm virket meget svake. Alt annet enn godt utgangspunkt til dagens kamp.

Det har vært en del skader for gultrøyene den siste tiden, men det virker som det går mot bedre tider nå. Gode Arnór Smárason trente fullt på torsdag. Dette var en god stund siden, og rapportene går utpå at han er i troppen til dagens kamp. Daniel Pedersen fikk en skulderskade mot Haugesund, men også han er tilbake og trener med laget. Han er og trolig med i troppen mot RBK. Tobias Salquist soner karantene for et direkte rødt kort.

Rosenborg er en stor gåte. Ankommer Åråsen nest sist på tabellen, og to poeng etter Lillestrøm. Mye intern uro helt tilbake til den omdiskuterte sparkingen av Ingebretsen/ Hoftun har ikke gjort klubben godt. Trener Eirik Horneland har tatt på seg litt av en oppgave. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola, når de to forannevnte ble sparket etter tre strake seriemesterskap.

Det var dog fremgang i siste kamp da årets første seier ble et faktum. Sarpsborg ble sendt hjem fra Lerkendal med et 0-1 tap. Dette var en meget viktig seier for de hvitkledde. Det som var gledelig var at Rosenborg spilte bedre fotball i kampen mot Sarp. Dette RBK-laget er jo det beste laget i Eliteserien. Det er gode spillere over hele linja. Normalt sett tar de en hel del trepoengere fremover. På bortebane har trønderne tapt alle de tre spilte så langt. Bodø/ Glimt, Stabæk og Molde har alle sendt Rosenborg hjem uten poeng. På Åråsen taper nesten ikke Rosenborg. Trønderne har ikke gjort det på over ti år! Hele utrolig statistikk. På de siste ti kampene, mellom disse lagene på Åråsen, er statistikken 0-2-8. Sist Lillestrøm slo RBK på hjemmebane var tilbake i 2008.

Vi tror Rosenborg er litt på rett vei etter seieren mot Sarpsborg. Det er masse kvalitet i bortelaget. Hjemmelaget virker svake for tiden, og fikk hele fire i sekken sist kamp. Vi åpner kupongen med UB.

2. Arendal – Moss
Moss tar turen fra Østfold ned til Sørlandet og kamp mot Arendal. Gjestene på en flott andre plass så langt. Arendal i bunnstriden etter fire spilte.

Arendal har fått en meget tung start på sesongen. Et enslig poeng er spilt inn av de første 12 mulige. Det lukter en tung sesong for klubben ut ifra innledningen. Hjemme har sørlandsklubben tapt hele 0-4 for Stjørdals/Blink og spilt 1-1 mot Hødd. Arendal må opp i tauene for ikke å sakke akterut allerede i sesonginnledningen. Siste kamp ble tapt med 3-5 borte mot Fredrikstad.

Moss har i motsetning til hjemmelaget fått en kjempestart på sesongen. Andre plass på tabellen, et poeng etter ledende Stjørdals/Blink. Det skal bli spennende å se om østfoldklubben kan følge opp den fine starten. Borte har det blitt to seire av to mulige. Egersund og Levanger er begge slått med henholdsvis 1-0 og 2-0. Siste kamp endte med 2-0 hjemme på Melløs mot Sola.

Vi tror Moss følger opp den fine innledningen, og tar poengene med seg tilbake til Østfold. B

3. Asker – Grorud
Lagene møtes på Føyka i Asker. Hjemmelaget med en litt treg start med fire poeng. Grorud noe bedre med sine sju etter fire spilte.

Asker har startet sesongen i Post Nord-ligaen noe svakere enn forventet. Laget er bra, men fire poeng på de første fire er nok noe man ikke er helt tilfredse med på Føyka. Hjemme har Asker tapt 1-3 for serieleder Kjelsås, samt slått reservene til Odd 2-0. Siste kamp endte med et 0-1 nederlag borte mot Florø. Merk også at Asker ikke har vunnet noen av de siste tre mot dagens motstander.

Grorud var bra sist sesong, og har igjen startet tilfredsstillende. Sju poeng etter fire kamper gjør at laget har heng på tabelltoppen. Det skiller tre opp til Kjelsås som foreløpig topper. I sine to bortekamper så langt har Grorud slått Sotra 1-0 i serieåpningen, samt spilt 1-1 mot Fram Larvik. Siste kamp var også bra, med en 2-1 seier hjemme mot Bærum. Vi tror Grorud med litt flyt fort kan henge med i det øverste sjiktet i denne avdelingen.

Trolig jevnt. Vi heller ørlite mot gjestene fra Grorud, men dekker fult ut på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet)

4. Kjelsås – Bærum
Bærum tar den korte turen til Grefsen Stadion og møtet med serieleder Kjelsås i kamp fire på kupongen. Gjestene med en betydelig svakere start enn hjemmelaget.

Kjelsås har startet sesongen på en meget tiltalende måte. Etter fire serieomganger topper laget denne avdelingen. !0 av 12 poeng er innspilt, og noe positivt er på gang på Grefsen stadion. Laget har vunnet begge sine hjemmekamper så langt. Først 2-1 mot Åsane, deretter 2-0 mot Alta. Dette var også Kjelsås sin siste kamp så langt.

Bærum har startet svakere enn hjemmelaget. Fire poeng på de første fire spilte er ikke veldig bra. Det er dog et tynt grunnlag å dømme etter med bare fire kamper spilt. På fremmed gress har Bærum notert en meget fin 2-1 seier på Elverum. I tillegg har laget tapt 1-2 mot Grorud.

Vi tror ikke tabellen lyver her. Kjelsås er nok det beste laget av disse to. Vi spiller bare et tegn. H

5. Oppsal – Fram Larvik
Fram tar turen fra Larvik, inn til hovedstaden og møtet med nyopprykkede Oppsal. Kampen spilles på KFUM Arena da Oppsal sin hjemmebane får nytt kunstgress. Bortelaget med klart bedre start enn vertene.

Oppsal rykket opp fra Norsk Tipping-liga sist sesong som suverene avdelingsvinnere. Livet en etasje opp, har nok vært tøft for det lovende men meget unge Oppsal laget. Laget har ikke vunnet på de første fire kampene, og bare spilt inn to poeng så langt. Det betyr at bare Elverum er bak på tabellen. De to første hjemmekampene har gitt to uavgjorte. Først 2-2 mot Florø, deretter sterke 1-1 mot serieleder Kjelsås. Det siste resultatet viser nok potensiale i dette unge laget. Vi tror trener Gisle Olsen sine gutter tar nok poeng utover i sesongen til å klare ny kontrakt til høsten. Siste kamp endte med et knepent 2-3 tap borte mot reservene til Odd.

Fram ankommer fra Larvik med sju poeng på de første fire. Laget har bare spilt en kamp på utebane så langt. Det endte med et stygt 0-3 tap mot reservene til Odd i Skien. Sju poeng på tre hjemmekamper i starten gjør dog innledningen meget positiv. Siste kamp endte med 3-1 seier hjemme mot Sotra.

Fram har tapt sin eneste borte så langt. Er dog gode, og vi tror laget henter minst et poeng hjem fra Oslobesøket. UB

6. Åsane – Florø
Myrdal Stadion er arena i kamp seks. Florø tar turen til møtet med Åsane. Hjemmelaget med en meget fin start på sesongen, gjestene noe svakere etter fire spilte.

Åsane har innledet strålende i årets sesong. Med sine ni poeng etter fire kamper ligger laget nærmest serieleder Kjelsås på tabellen. Åsane er meget sterke på eget gress, hjemme på Myrdal. To kamper har gitt like mange seire og 8-0 i målforskjell. Senja og Elverum har blitt sendt hjem med henholdsvis 0-6 og 0-2 i kofferten. Om Åsane klarer å prestere noenlunde på utebane, kan lage henge med høyt på tabellen. Siste kamp endte med en sterk 5-1 seier mot Mjølner i Narvik. 14 scorede mål er desidert mest i avdelingen.

Florø ankommer fire poeng bak hjemmelaget etter fire spilte. Begge de to bortekampene har endt med poengdeling så langt. Først 2-2 mot Oppsal i Oslo i serieåpningen, dernest målløst 0-0 mot Bærum i Sandvika. Siste kamp endte i en fin 1-0 seier hjemme mot Asker. Florø sine kamper er ofte målfattige, og laget er godt organisert.

Åsane er meget gode hjemme. Vi tror laget tar alle poengene. H

7. Sunndal – Træff
Vi beveger oss over på nivå fire og Norsk Tipping-liga i kamp nummer sju på kupongen. Bunnlaget Sunndal tar imot Træff. Bortelaget med fem poeng på de første fire spilte.

Sunndal har startet meget svakt. Fire kamper har gitt like mange tap, og spørsmålet er om laget i det hele tatt holder nivået for denne serien. Fire kamper er dog lite, og vi vi gjerne se noen flere opptredener før vi dømmer laget nedenom og hjem. Hjemme på Sande Stadion har det blitt 0-2 mot Eidsvoll og 1-3 mot Lørenskog. Merk dog at disse to motstanderne er trolig to av de sterkeste i avdelingen. Siste kamp endte 0-2 borte mot reservene til Sarpsborg 08.

Træff har kommet bedre i gang enn hjemmelaget. De fire første kampene har gitt fem poeng. Laget har dog trolig møtt betydelig svakere motstand enn hjemmelaget i de fire første. De to første bortekampene har gitt like mange poengdelinger. Først 0-0 mot Rommen i Oslo, deretter 2-2 mot Herd. Siste kamp endte med sesongens hittil eneste seier, da Årvoll ble sendt hjem til Oslo med et 1-3 tap.

Vi heller mot bortelaget. Sunndal må vise oss mer. B (UB på 432 rekker spillet)

8. FK Tønsberg – Ullern
Ullern tar turen fra Oslos vestkant til Tønsberg. Et hjemmelag som av mange regnes som favoritt i denne avdelingen. Laget har startet bra og ligger likt med reservene til Vålerenga på tabelltopp. Ullern med fem poeng på de første fire.

FK Tønsberg har målsetning om direkte opprykk, og har startet bra. 10 poeng av de første 12 mulige er bokført på konto. Laget startet med tre strake seire, men måtte nøye seg med poengdeling i den fjerde kampen borte mot Lokomotiv Oslo. Hjemme har det blitt 2-1 over Lyn og 4-1 over Halsen. Trolig vil FK Tønsberg kjempe om opprykk utover i sesongen.

Ullern ankommer fra Oslo med fem poeng mindre enn vertskapet til denne kampen. Laget tapte sin første bortekamp med 1-2 for Halsen, og spilte 1-1 mot Lyn i den andre på fremmed gress. Trolig er en plass i midtsjiktet maks for Ullernlaget.

Avdelingsfavoritt Tønsberg bør ta dette. H

9. Os – FK Fyllingsdalen
Os tar imot Fyllingsdalen på Kuventræ stadion rett utenfor Bergen i kamp ni. Lagene har spilt inn henholdsvis seks og tre poeng på de første fire.

Os har hatt en merkelig start på sesongen. To hjemmetap uten nettkjenning, samt to borteseire med hele 12 mål scoret på disse to. Hjemme har det blitt 0-1 tap mot Stord og 0-2 tap mot Lysekloster. Siste kamp endte med seier 7-3! Borte mot Vestfossen. Litt vanskelig å vurdere Os etter en noe merkelig innledning på sesongen.

Fyllingsdalen har startet med tre tap og en seier. Borte har laget tapt begge de to spilte så langt. Først 1-2 mot Djerv, deretter 0-3 mot reservene til Strømsgodset. Siste kamp ga et 1-3 tap hjemme mot reservene til Sogndal. Fyllingsdalen kan nok fort få en tøff sesong i denne avdelingen av Norsk Tipping-liga.

Vi tror poengene blir igjen hos hjemmelaget. H

10. Djerv 1919 – Vard Haugesund
Kamp 10 gir oss en toppkamp i Norsk Tipping-liga. Vard tar turen fra Haugesund til møtet med Djerv 1919. Begge lagene har notert fire strake seire i sesonginnledningen.

Djerv har startet strålende. Fire kamper har gitt like mange seire. Fyllingsdalen, Lysekloster, Stord og Fjøra har blitt slått på rekke og rad. Det skal bli spennende å følge laget fremover i denne avdelingen som nok ikke er den sterkeste av de seks i Norsk Tipping-liga.

Vard ankommer som serieledere i denne avdelingen. Bare målforskjell skiller de to lagene i denne toppkampen. Vard har slått reservene til Strømsgodset, Brann og Sogndal og i tillegg notert 1-0 hjemme over Fana. Vi holder som mange andre Vard som favoritter i denne avdelingen. Det blir dog en meget tøff kamp laget her går i møte.

Jevnt og tøft i denne tidlige seriefinalen. Vi dekker fult ut. HUB

11. Strindheim – Melhus
Melhus tar reisen til bortekamp mot Strindheim i kamp nummer 11 på kupongen. Begge lag har startet med to seire og to tap på de fire første spilte.

Strindheim startet bra med seier i de to første seriekampene. To tap i de to påfølgende oppgjørene, lager dog en middels start. På eget gress har laget slått Brumunddal 2-0 i serieåpningen, samt tapt 3-4 for reservene til Ranheim. Siste kamp endte med et 1-3 tap borte mot Kolstad. Trolig blir Strindheim å finne rundt midtsjiktet på tabellen denne sesongen.

Melhus har åpnet med samme antall poeng som hjemmelaget. Seks av de første 12 mulige er på konto. Lagets to bortekamper så langt har endt med et 1-2 tap mot reservene til Kongsvinger, samt en seier 3-2 mot Verdal. Siste opptreden var ikke bra. Det ble et klart1-4 tap mot reservene til Rosenborg.

To jevne lag. Vi heller mot at Strindheim får poeng, men dekker fult ut på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

12. Skjetten – Gjelleråsen.
Vi avslutter kupongen i Akershus, like nord for Oslo. Bunnlaget Skjetten tar imot Gjelleråsen. Gjelleråsen med fire poeng innspilt på de fire første kampene.

Skjetten har kommet skjevt ut. Laget har bare spilt tre kamper, men venter fortsatt på at poengfangsten skal starte. 10 baklengs på disse tre er også svake tall. Vi må se laget i noen flere kamper, men at Skjetten får en kamp for å overleve virker mer enn sannsynlig. Hjemme på Skjetten stadion har laget bare hatt en opptreden. Det endte i et 0-1-tap mot Skjervøy. Siste kamp for Skjetten sin del endte med stygge sifre borte i Bodø. Glimt sine reserver sendte Skjetten hjem til Sørlandet med 2-5 i kofferten.

Gjelleråsen har startet brukbart, men heller ikke mer. Fire poeng på de første fire kampene må forbedres, om en nedrykkskamp skal unngås. Borte har laget hatt to opptredener. Først en fin 2-1-seier mot Melbo i serieåpningen, deretter et 1-3 tap mot Junkeren. Siste kamp endte 2-2 hjemme mot Fløya.

Vi heller mot gjestene i siste kamp på kupongen, og spiller UB.

96-rekkeren:
1.
Lillestrøm - Rosenborg UB
2. Arendal - Moss B
3. Asker – Grorud UB
4. Kjelsås - Bærum H
5. Oppsal – Fram Larvik UB
6.
Åsane - Florø H
7. Sunndal – Træff B
8. Tønsberg - Ullern H
9. Os – FK Fyllingsdalen H
10. Djerv 1919 – Vard Haugesund HUB
11.
Strindheim - Melus HU
12. Skjetten - Gjelleråsen UB


432-rekkeren:
1. Lillestrøm - Rosenborg UB
2. Arendal - Moss B
3. Asker – Grorud HUB
4. Kjelsås - Bærum H
5. Oppsal – Fram Larvik UB
6. Åsane - Florø H
7. Sunndal – Træff UB
8. Tønsberg - Ullern H
9. Os – FK Fyllingsdalen H
10. Djerv 1919 – Vard Haugesund HUB
11. Strindheim - Melus HUB
12. Skjetten - Gjelleråsen UB