Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: EM-kvalik i fokus på søndagskupongen
V75 Sverige: Untersteiner har V75-bankeren på Axevalla
Oddstips Em-kvalik: Nederland spilles til akseptabel odds
V65 Klosterskogen: Internasjonal V65-omgang med spennende objekter
Oddstips Get-Ligaen: Vi tror Storhamar fortsetter veien mot bøtten
V4 Odense: Herlig V4-omgang fra Danmark

En ny deilig søndag venter. I går var det ytterst nære på at Norge tok skalpen og fikk med seg poeng hjem fra Spania. Vi fryktet det som skjedde, og Spania vant til slutt kampen 2-1. Uansett, en godt forsøk av våre menn var det. Høydepunktet i dag er Nederland - Tyskland 20:45. Ved siden av dette spilles det også hele ni EM-kvalik kamper. Her skal både Belgia og Kroatia, i hver sin kamp, i aksjon. Vi skal heller ikke glemme at det er duket for enda mer sluttspill i Get-ligaen. Vi vil ha et eller to tips til dette i tillegg. Toppserien for kvinner ruller også videre søndag.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på 42 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

Wales - Slovakia H - 1,90 (Spillestopp 14:55)

Wales var ute i en vennskapskamp sist onsdag, og vant ved den anledningen 1-0 hjemme mot Trinidad og Tobago. I denne kampen hvilte Giggs mange av sine vanlige menn. Dagens oppstilling kommer til å bli adskillig sterkere. Dessverre vil trolig ikke Aaron Ramsey spille dagens kamp. Dette er et stor savn, men Wales skal klare seg greit mot dagens motstander til tross for det. Superstjernen Gareth Bale er inne i elleveren og må prestere. Nest sist ble det tap med 0-1 borte mot Albania.

Det skal bli spennende å se hva den tidligere Manchester United legenden Ryan Giggs kan utrette som manager for Wales, men laget vil få det hardt i denne gruppen, hvor Kroatia er favoritter. Men dette gjør bare dagens kamp viktigere. Mot et av gruppens dårligste motstander, Slovakia, må laget ta tre poeng. Wales er egentlig et ganske hyggelig hjemmelag. Hvis vi regner med alle turneringer, også privatlandskamper så har Wales vunnet syv av de siste 14 hjemmekampene sine. Siste møte mellom disse to var helt tilbake i 2016. Da vant Wales 2-1 på hjemmebane. Vi tror på en lignende resultat i dagens kamp.

Slovakia startet sin kvalik sist torsdag, med en meget fin 2-0 seier hjemme mot Ungarn. Nest sist ble det tap 0-1 borte mot Tsjekkia. I likhet med sin motstander var Slovakia ikke kvalifisert for sist sommers VM-sluttspill. Laget har ikke vunnet noen av sine seks siste kamper på fremmed gress, og er meget begrenset på utebane.

Begrunnelse H: Slovakia er svake på bortebane. Wales hvilte mange spillere i sin siste privatlandskamp. Normalt sett skal waliserne vinne dette oppgjøret. Vi får 1,90 og det må prøves.


Ungarn - Kroatia B - 1,68 (Spillestopp 17:55)
Ungarn var ikke med i sist sommers VM-sluttspill, og har heller ikke startet bra i denne kvaliken. Den første kampen sist torsdag endte med et 0-2 tap borte mot Slovakia. Denne andre kvalikkampen, mot gruppefavoritten Kroatia, blir derfor viktig for ungarerne. Ungarn skal slite mot stjernen fra Kroatia. Ungarn har tapt mot Finland, Australia og Hellas på sine syv siste landskamper. Sist lagene møttes tilbake i 2016 ble det uavgjort 1-1 i Ungarn. Ungarn har tre strake seire å vise til på hjemmebane, dog mot noe begrenset motstand (Finland, Estland og Hellas).

Kroatia er den store favoritten i denne gruppen. Laget er meget bra, og spilte seg helt frem til finalen i sist sommers VM, der laget tapte 2-4 for Frankrike. Denne kvaliken startet også bra resultatmessig. Sist torsdag ble det seier 2-1 hjemme mot svake Aserbajdsjan. Noe snaut, men dog tre poeng. Laget kunne fint vunnet mer, for de var overlegne. Det jobbes bra i Kroatia, og manager Dalic Zlatko gjør en fin jobb.

Normalt sett skal spillere som Rakitic, Modric og Perisic holde mot dagens motstander.

Begrunnelse B: Kroatia er kanskje ikke laget som bøtter inn mål, men de har en veldig fin mentalitet i laget. Ungarn er svake, og denne kampen bør Kroatia vinne. 1,68 kjøper vi på borteseier. I kombinasjon med Wales så får vi en fin totalodds på 3,19.