*Nettavisen* Sportspill.

Kan Stabæk reise seg?

SKUFFET: Adama Diomande sitter skuffet igjen etter Stabæks 0-0-kamp mot Sarpsborg 08 sist. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Haugesund tar imot Stabæk på det som er en favorittpreget tippekupong.

25.07.15 00:29

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1: Haugesund må skjerpe seg
Oddstips 2: Vålerengas overmenn er i form

På lørdagens langoddsprogram er det tettpakket med kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

1,3 millioner kroner venter i bonuspotten til en eventuell alenevinner.

1, Haugesund — Stabæk
Det blir spennende å se hvordan Haugesund følger opp seieren de tok over Molde for to uker siden. Jostein Grindhaug vet at sitt lag har slitt med å skape noe som helst form for stabilitet denne sesongen.

I tillegg er de fortsatt i nedrykkssumpen, i år som i fjor. Det betyr at de er avhengige av spesielt hjemmepoeng denne høsten også.

2-3-3 er ikke mer enn en godkjent hjemmestatistikk.

Stabæk tok ferie med 0-0 mot Sarpsborg, et skuffende resultat. 4-2-2 på bortebane er imidlertid langt over forventning - som sesongen deres for øvrig.

Ferien kom nok på et godt tidspunkt for bæringene. De tok bare ett poeng de to siste kampene.

I denne kampen kan egentlig alt skje. HUB.

2, Alta — Raufoss
Alt har vist prov på god form denne sesongen, og spesielt hjemme er de fryktinngytende gode. Borte taper de så å si alt, inkludert forrige runde mot Fram Larvik.

Raufoss vinner på sin side alt som er å vinne, og slo Notodden i toppoppgjøret forrige runde. De siste syv kampene har de 5-2-0 og det må sies å være respektabelt. HB.

3, FK Gjøvik-Lyn — Lørenskog
Gjøvik-Lyn er inne i en veldig god periode og har notert seg for tretten poeng de siste fem kampene. Også forrige runde vant de, mot jumbo Drammen FK.

3-1-2 er også en svært godkjent hjemmestatistikk for Gjøvik-laget.

Lørenskog er på sin side mer ustabile og har 2-1-4 de siste syv kampene. Forrige runde fikk de imidlertid en opptur med 5-0 hjemme over Strømsgodsets andrelag.

Lørenskog har 2-1-3 på bortebane, som må sies å være godkjente tall.

Her går vi imidlertid for hjemmeseieren.

4, Nybergsund IL-Trysil — Fram Larvik
Borte bra, hjemme best gjelder også til de grader for dagens vertskap. De vinner nesten alt hjemme (3-2-0) og taper nesten alt borte.

Også Fram Larvik er best hjemme, men har en bedre statistikk på reisefot - 2-2-2. Denne er åpen - HUB.

5, Egersund — Odda
Egersund er i sitt livs form og har kapret seks trepoengere på rad. Sist vant de nokså overbevisende 6-0 borte mot Donn.

Odda har på sin side bare én trepoenger de siste syv kampene og er i en begredelig form. Det er topp mot bunn og alt annet enn H sjokkerer oss i dag.

6, Eidsvold Turn — Arendal
Eidsvold Turn overrasket litt da de tok en sterk borteseier over Fana forrige helg. De har vært velsignet med lange reiseveier til hver eneste kamp denne sesongen. De er imidlertid ikke særlig hjemmesterk heller - 0-3-3.

Arendal har 2-1-4 de siste syv kampene og er ikke i sin beste form. Forrige runde var de stor favoritt mot Vidar, men kampen endte med poengdeling. 2-1-3 er bortetallene.

Eidsvold vil nok se sitt snit til å kapre en ny trepoenger her. HU.

7, Sola — Fløy
Sola har kjempet seg opp fra nedrykksplass til midt på tabellen, men er nok for langt unna til å kjempe om opprykk. De har to seiere på rad, som garantert gir selvtillit. 3-1-2 er en godkjent hjemmestatistikk.

Fløy har på sin side to uavgjortkamper på rad og har falt fra pallplass til en femteplass. 2-2-2 borte. Denne er vanskelig - HB.

8, Ullensaker/Kisa — Fana
«Kisa» mistet sin førsteplass forrige runde og det til tross for en 2-0-seier over Odds andrelag. Har 4-2-1 de siste syv kampene. Hjemmelaget har 4-2-0 på hjemmegress.

Fana sliter litt borte og har 2-3-1. De siste kampene har de også sett uinspirerte ut og endte med bare én seier de siste syv. H.

9, Vidar — Donn
3-3-0 er den solide hjemmestatistikken til Vidar. Men de har slitt med å vinne fotballkamper i det siste, med tre uavgjort på rad. Ingen tap de siste syv er imidlertid solid!

Donn sliter borte og har bare to poeng fra fem kamper. Bør være fornøyde om de unngår nedrykk. H.

10, Häcken — Kalmar FF
Hjemmelaget var uhyre nære å slå Hammarby forrige runde, men mistet tomålsledelsen sin i andre omgang. Der føler de seg nok urettferdig behandlet.

Toppscoreren Samuel Gustafsson står med bare tre mål og det er lett å se hvor de har noe å gå på. 2-3-3 er hjemmetallene.

Kalmar vant forrige kamp forventet mot Falkenberg, men har slitt i perioden før det - fem kamper uten seier ble endelig avsluttet forrige helg. 1-1-5 er en begredelig bortestatistikk. Men vi stoler ikke helt på hjemmelaget. HU.

11, Malmö FF — GIF Sundsvall
Åge Hareide og kompani har slitt denne sesongen. De ligger på femteplass og har ikke ordentlig kommet inn i flyten. Heldigvis tok de seg videre i Mesterligaen denne uken.

De svenske mesterne har 4-3-1 på hjemmegress denne sesongen.

Sundsvall har 3-1-4 borte, som må sies å være solid. Solid er imidlertid ikke formen, som viser mye rødt og null seiere de siste syv. Nå har de hodet så vidt over vann. Uansett: H.

12, Åtvidaberg — Helsingborg IF
1-4-3 er en hjemmestatistikk som ikke skremmer noen. Det er heller ikke den seneste formen, som sier 0-4-3. Superettan virker å være neste destinasjon.

Helsingborg har 1-2-5 på reisefot og det er heller ikke særlig fryktinngytende. Men forrige helg dundret Jordan Larsson inn to perler og sikret en solid seier over AIK - som sendte Helsingborg opp til 7. plass. HUB i denne.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag