*Nettavisen* Sportspill.

Kan Stabæk true Molde?

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Stabæk står med ett fattig poeng hittil og må snart ha poeng. Sjekk våre tippetips.

12.05.12 12:42

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Vraker Barcelona til fordel for Brumunddal
Oddstips 2: Vi tror på mer Dortmund-suksess
V75: Milliondryss på Bjerke

Lørdagens tippekupong består av to kamper fra Tippeligaen og ti kamper fra Oddsenligaen. Det er ingen lettløst kupong og det kan ligge flotte kroner i luften. Bonuspotten ble som kjent utbetalt sist lørdag. Den er i ettermiddag på ca 800 000 kroner og gjelder som kjent kun ved fulltid. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55

1. Tromsø - Vålerenga
Etter en bunnsolid førtesomgang borte mot Odd søndag og 2-0 ledelse til pause, var det skuffende av Tromsø å rote bort seieren i Skien. 2-2 endte kampen tilslutt og dermed har Tromsø falt til sjetteplass på tabellen. Det er forsatt hjemme på Alfheim Tromsø er til å stole på (3-1-0 hittil), borte er det kun blitt to poeng på tre forsøk (0-2-1). Hjemmelaget kan stille helt skadefritt.

Vålerenga fikk en pangstart i hjemmemøtet med Fredrisktad søndag og ledet 3-0 før kvarteret var spilt. Holdt likevel på å rote vekk ledelsen, men vant 3-2 tilslutt. 2-1 borte mot Brann i kampen før, mildt sagt ufortjent. Spillemessig er det fortsatt svært mye å gå på for Martin Andresens mannskap. Veigar Pall Gunnarson var tilbake i cupkampen mot Skeid. Andre Muri er fortsatt ute, det samme gjelder for Kristoffer Hæstad.

Fem strake hjemmeseire i de fem siste tilsvarende, og vi har bra tro hjemmelaget også denne gangen. H.

2. Stabæk - Molde
Tabelljumbo Stabæk holdt lenge stand resultatmessig borte mot Rosenborg sist lørdag, men tre Rosenborg-mål på ti minutter avgjorde den kampen mitdveis i andre omgang. Det er ikke vanskelig å at dette Stabæk-laget mangler selvtilit. Måtte ha ekstraomganger borte mot Fana i cupen onsdag og har altså kun tatt ett poeng på sesongens sju første seriekamper. Det poenget kom hjemme mot Aalesund i seriepremieren,. ergo er de seks siste seriekampene tapt. Tor marius Gromstad (f) er nye på skadelisten. Torstein Andersen Aase (a) er som tidligere skadet.

Molde vant slaget på Nordvestlandet med 2-1 hjemme mot Aalesund søndag, enda engang uten å imponere. Alle de tre bortekampene er tapt og det er langt fra fjorårsstandard over Molde om dagen. Måtte ha ekstraomganger borte mot Verdal i midtuken. Emmanuel Ekpo (m) kan bli ute i opptil to måneder. Børre Steenslid er tilbake i trening, men fortsatt ikke aktuell for troppen.

4-1-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene, men styrkeforholdet er noe endret på lagene nå. Før eller siden vinner Stabæk en seriekamp og bortesvake Molde har vi ingen planer om å stole på. HUB.

3. Brumunddal - Gjøvik FF
Marginene har ikke vært på brumunddølingenes side i det siste. De fem siste kampene har gitt tre ettmålstap og to uavgjorte. hang godt med i bortemøtet med Valdres sist helg, men måtte reise hjem med 0-1 tap. Fire seriekamper har gitt 0-1-1 både hjemme og borte.

Variable Gjøvik slo gode Tønsberg 4-0 hjemme nest sist, men måtte tåle 0-4 i lokalderbyet mot Raufoss sist helg. Har i tillegg spilt cup (ekstraomganger mot Nesodden i første runde) og onsdag møtte laget Strømsgodset i andre runde hjemme (tap 0-29. Tøft kampprogram den siste tiden altså.

Hjemmelaget venter fortsatt på sesongens første seier. Vi tror hjemmelaget har bra sjanse til å få den lørdag mot et Gjøvik som kan være slitent nå etter tøff matching den siste tiden. H.

Det er 46 millioner i potten i V75 på Bjerke lørdag. Kjøp et av våre eksperttips

HTML EMBED

4. Fram Larvik - Fk Tønsberg
Toppkamp i avdeling 1. Fram Larvik står med ti poeng etter fire serierunder, og en gryende fotballinteresse er på gang i den fordums fotballbyen Larvik. Meget sterk 3-1 seier borte mot Lillehammer sist helg der Boniventure Maruti scoret hattrick i andre omgang. Albert Kryeziu er fortsatt ute med skade, men Thomas Ohnstad er tilbake.

FK Tønsberg reiste seg umiddelbart etter det forsmedelige 0-3 tapet borte for Gjøvik nest sist og via en straffesparkscoring bled et 1-0 seier hjemme mot sterke Nybergsund sist helg. Tre seire og ett tap dermed på de fire første seriekampene.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende, dette ser tett og jevnt. Men hjemmebanefordel teller normalt en god del i slike oppgjør. HU.

5. Nybergsund - Raufoss
Nybergsund måtte tåle sesongens første nederlag i bortemøtet med FK Tønsberg sist lørdag i en jevnspilt affære der en straffescoring til hjemmelaget avgjorde kampen. Over 2000 mennesker hadde møtt opp til cupmøtet mot Hønefoss onsdag, og til tross for 1-4 tap gjorde Nybergsund en bra kamp.

Variable 1-2-1 på de fire første seriekampene for Raufoss, som kun har tatt ett poeng på sesongens to første bortekamper. Er videre til tredje runde i cupen etter at Strømmen ble slått 2-0 hjemme på raufoss onsdag.

Hjemmelaget er normalt vrien å hanskes med hjemme i Trysil, men ting tyder på at Raufoss har funnet formen. Vi tror minst på poengdeling. HB.

6. Ørn-Horten - Elverum
Til tross for oppløftende spill har det blitt dårlig poengmessig uttelling for hjemmelaget. Fire poeng på de fire første seriekampene er skuffende, men årets første seier kom ihvertfall sist helg da Grorud ble slått 2-1 i Oslo. Hjemme er det blitt 2-2 mot Brumunddal og et ufjortjent 1-2 tap mot Valdres. i cupen ble det exit etter ekstraomganger mot Kvik Halden for halvannen uke siden.

Elverum står uten tap på sine fire første seriekamper, men tre av disse har endt med poengdeling. 5-0 borte mot Strømsgodset sitt andrelag og ellers er to kamper endt 0-0. Ikke lett å vite hvor bra dette Elverum-laget er foreløpig.

Vi tror hjemmelaget endelig får uttelling på hjemmebane og spiller ugardert H i kamp nummer seks. H.

7. Valdres FK - Grorud
Serieleder valdres står med full pott og tolv poeng etter fire serierunder. Begge hjemmekampene er vunnet med 1-0 og borte er det blitt 2-0 og 2-1 seire. Valdres har åpenbart evnen til å vippe kamper i sin favør. Onsdag ble det 1-5 borte mot HamKam i cupen og dermed var det eventyret over.

Nyopprykkede Grorud står med fire poeng etter fire serierunder. Ledet 1-0 hjemme mot Ørn-Horten sist lørdag, men endte opp med å tape 1-2. Den eneste trepoengeren foreløpig kom mot tabelljumbo Strømsgodset 2.

Valdres har et par mann ute med skader, men ser seige hjemme i Fagernes. Inntil videre garderer vi ikke hjemmelaget i slike oppgjør. H.

8. FK Fyllingsdalen - Kjelsås
Nyopprettede FK Fyllingsdalen (sammenslåing av Fyllingen og LøvHam) har fått en litt skuffende sesongstart og var svært uheldige som mistet seieren på overtid i bortemøtet med Skeid sist helg (endte 2-2). Fire poeng etter fire serierunder er under forventet for det ambisiøse bydelslaget fra Bergen. Seieren kom hjemme mot tabelljumbo Buvik.

Kjelsås har åpnet med to hjemmeseire og to bortetap. Onsdag ble det exit i cupen etter en jevnspilt affære mot Notodden (3-4). Begge bortetapene er kommet i Trondheim (mot Rosenborg 2 og Byåsen).

Hjemmelaget har fortsatt et par sentrale fravær, men viste klar fremgang sist helg. Kjelsås trives åpenbart best hjemme i Oslo. Vi tror poengene blir igjen hjemme i Fyllingsdalen. H.

9. Egersund - Vidar
Toppkamp i avdeling 3 som er en reprise av onsdagens cupmøte. Der stod 2-2 etter nitt minutter og 3-3 etter ekstraomganger. Egersund avanserte tilslutt til tredje runde etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen. Egersund har ikke mer enn sju poeng etter fire spilte seriekamper, men er likefullt nummer to i det som kan se ut som en svært jevn avdeling. Hjemme er Brann 2 slått 4-0, mens det ble 1-1 hjemme mot Mandalskameratene.

Vidar har ett poeng med (åtte), men er faktisk serieleder. Etter 1-0 borte mot Åsane i seriepremieren ble Flekkerøy slått 3-2 hjemme i Stavanger. De to siste seriekampene har begge endt med poengdeling.

Lagene stod like langt etter 120 minutter i cupen onsdag og dette blir garantert jevnt igjen. HU.

10. Pors Grenland - Vindbjart
Pors hang godt med i hjemmemøtet i cupens 2.runde mot Sandefjord onsdag, men det endte med 0-2 tap. Kun fire poeng etter fire spilte seriekamper, men dette blir trolig en svært jevn avdeling (Vidar leser altså med kun åtte poeng). Trepoengeren kom hjemme mot Nest Sotra i seriepremieren.

Vindbjart vant sjansestatistikken 18-2 i hjemmemøtet med Ålgård sist helg, men kampen endte 2-2 og marginene var overhodet ikke med sørlendingene. Fem poeng er fasit etter sesongens fire første serierunder.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende. HUB.

11. Finnsnes - Senja
Så er det over til avdeling 4 og et skikkelig lokaloppgjørr. Nyopprykkede Finnsnes har ikke fått noen god sesong og ligger sist etter fire serierunder. Tre kamper er tapt, men i siste hjemmekamp ble det en flott 1-0 seier mot gode Kvik Halden. Sist helg mente trener Bjørn Johansen at laget hadde fortjent poeng i bortemøtet med Nesodden (tap 0-1).

Senaj har ett poeng mer etter fire serierunder etter rekken 1-1-2. Borte er det blitt 0-3 mot Lørenskog og 1-3 mot Moss: Hjemme er Follo slått med 1-0 og sist helg ble det poengdeling mot Asker (1-1).

Hjemmelaget har tapt fem av de seks siste tilsvarende oppgjørene. Vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

12. Frigg - Nesodden
Ustabil sesongåpning av Frigg som står med 1-0-1 både hjemme og borte. To strake seire ble etterfulgt av 0-1 tap borte mot Kvik Halden sist helg.

Etter en tung start på sesongen med ett poeng på de tre første seriekamper, kom sesongens første trepoenger hjemme mot tabbeljumbo Finnsnes sist helg for Nesodden. Dog uten å imponere og rapportene forteller om at bortelaget hadde fortjent poeng.

Det står 1-3-1 på de fem siste innbyrdes oppgjørene. Nå tyder det meste på at Frigg har den største kapasiteten, men poengdeling er neppe langt unna denne gangen heller. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 12.05.2012 15:55
1. Tromsø - Vålerenga H
2. Stabæk - Molde H U B
3. Brumunddal - Gjøvik FF H
4. Fram Larvik - FK Tønsberg H
5. Nybergsund IL-T - Raufoss H B
6. Ørn Horten - Elverum H
7. Valdres FK - Grorud H
8. FK Fyllingsdale - Kjelsås H
9. Egersund - Vidar H U
10. Pors Grenland - Vindbjart H U
11. Finnsnes - FK Senja U B
12. Frigg - Nesodden H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 12.05.2012 15:55
1. Tromsø - Vålerenga H
2. Stabæk - Molde H U B
3. Brumunddal - Gjøvik FF H
4. Fram Larvik - FK Tønsberg H U
5. Nybergsund IL-T - Raufoss H B
6. Ørn Horten - Elverum H
7. Valdres FK - Grorud H
8. FK Fyllingsdale - Kjelsås H
9. Egersund - Vidar H U
10. Pors Grenland - Vindbjart H U B
11. Finnsnes - FK Senja H U B
12. Frigg - Nesodden H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.