Emmanuel Adebayor og Jan Vertonghen spiller årets kanskje viktigste hjemmekamp mot Arsenal søndag. Torsdag skal Tottenham-duoen i aksjon mot Benfica i Europa League.
Emmanuel Adebayor og Jan Vertonghen spiller årets kanskje viktigste hjemmekamp mot Arsenal søndag. Torsdag skal Tottenham-duoen i aksjon mot Benfica i Europa League. Foto: Imago/bpi

Kan Tottenham prioritere denne kampen?

Tottenham møter Arsenal tre dager etter oppgjøret mot Benfica. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Øvirge tips fra Sportspill onsdag
Oddstips 1:
City-mirakel i Barcelona
Oddstips 2:Rösler er sulten på mer
V4 Mantorp:Vrien lunsjomgang
V5 Charlottenlund:Norgesvenn i sentrum

Det det er duket for en meget spennende tippekupong med kamper fra Champions League, Europa League og Championship. De fire første spilles onsdag, de siste åtte torsdag.

Bonuspotten er kommet opp i pene 3,9 millioner kroner.

1. Barcelona - Manchester City

Barcelona har et meget godt utgangspunkt før kveldens kamp etter å ha vunnet det første oppgjøret i England 2-0. City ble for feige på hjemmebane og våget ikke å legge skikkelig press på Barcelona-forsvaret. Oppgaven ble ikke lettere av at Martin Demichelis fikk rødt kort og ordnet straffe for Barca etter 53 minutter.

Barcelona fikk aldri dreis på sakene i fjorårets sesong og var ikke i nærheten av Guardiola-standard. Årets sesong har vært ytterligere et hakk ned, og spillere som Messi, Xavi og Iniesta har underprestert.

Manchester City har en knallsterk tropp, men laget leverer veldig ustabile prestasjoner, noe FA-cup-tapet for Wigan tydelig viste. På sitt beste kan de imidlertid hamle opp med hvem som helst.

Skademessig ser det bra ut for Barcelona. City stiller uten Stevan Jovetic, Matija Nastasic og Martin Demichelis.

Vi har lansert City som en mulig skrell på oddstipset i dag, og på tippekupongen garderer vi helt ut. HUB.

2. Paris Saint-Germain - Bayer Leverkusen
Denne kampen er nærmest en formalitet å regne ettersom PSG vant det første møtet hele 4-0. Franskmennene viser også strålende form i den hjemlige serien og har stø kurs mot seriegull.

Laurent Blanc har varslet at han vil rotere en del på laget for å hvile spillere i et tett program. Marco Verratti, Gregory van der Wiel, Blaise Matuidi, Hervin Ongenda og Kingsley Coman kommer ikke til å bli involvert, og det er godt mulig at vi heller ikke får se ryggplagede Zlatan Ibrahimovic. Jérémy Menez og Zoumana Camara er skadet.

Leverkusen er i elendig form, og helgens 1-1 mot Hannover er det eneste poenget laget har tatt på de siste seks kampene.

Jens Hegeler skadet seg i helgen og mister trolig resten av sesongen. Lars Bender, Stefan Reinartz og Ömer Toprak er usikre.

Det er ingen tvil om at PSG er det beste laget av disse to, og at franskmennene kommer til å gå videre i turneringen. Men når Blanc varsler at det blir en del rokeringer, minnes vi de to oppgjørene mot Anderlecht. PSG vant bortekampen 5-0, men tok det piano i Paris og nøyde seg med 1-1.

Vi tar med en U og håper på reprise fra Anderlecht-oppgjøret. HU.

3. Birmingham – Burnley
Bunn mot topp i Championship. Birmingham står med to strake tap og har stusselige 1-0-4 på de siste fem kampene. Har rast ned til 19. plass, og det skiller sju poeng ned til nedrykk. Kan glede seg over at både Yeovil og Barnsley tapte sine kamper i går.

Innlånte Albert Rusnak (Manchester City), som har vært ute en måned med skade, er meldt klar til dyst. Tyler Blackett (på lån fra Manchester United) testes før kampstart. Bcken Mitch Hancox og midtbanespilleren Brian Howard er ute med skader.

Burnley er i strålende form og har meget god kontroll på andreplassen (som gir direkte opprykk) etter pene 5-1-0 på de siste seks kampene. Manager Sean Dyche kan glede seg over en fulltallig tropp, og trolig spiller superspissene Danny Ings og Sam Vokes (44 mål til sammen) fra start.

Birmingham har ikke vunnet på hjemmebane på de siste 12 forsøkene, mens Burnley står med 13 strake uten tap. Vi garderer ikke denne. B.

4. Wigan - Sheffield Wednesday
Wigan er høyt oppe etter helgens FA-cuptriumf borte mot Manchester City. Uwe Röslers mannskap er også i flott form i serien og har meldt seg på i opprykkskampen. Laget ligger for tiden på åttendeplass, men har to til tre kamper til gode på opprykksrivalene.

Chris McCann pådro seg en smell i duell med Citys Micah Richards og må stå over i dag. Rob Kiernan, Ryan Tunnicliffe og Martyn Waghorn er imidlertid tilbake etter å ha vært ”cuptied” mot City. Gary Caldwell, Shaun Maloney og Nick Powell er tilbake i trening, men det er uvisst om de rekker oppgjøret.

Wednesday har en nedadgående formkurve og tapte 0-2 borte mot bunnlaget Yeovil forrige runde. Har falt ned til 17. plass, men har ti poeng til gode på de to beste nedrykkslagene.

Sam Hutchinson (på lån fra Chelsea) er ute med karantene, men det er gode sjanser for at førstekeeper Chris Kirkland blir klar. Joe Mattock, Kieran Lee, Jose Semedo, Reda Johnson, Martin Taylor og Kamil Zayatte er skadet.

Det finnes dem som frykter at Wigan-spillerne er slitne og kan få en reaksjon etter City-sensasjonen. Men vi tror Rösler pisker spillerne til å ta viktige poeng i opprykkskampen. H.

5 . Porto – Napoli
De siste åtte kampene er hentet fra 16. delsfinalen i Europa League.

Porto spilte uavgjort i begge møtene med Eintracht Frankfurt forrige runde, men gikk videre på bortemålsregelen. Selv om det ble 4-1 mot Arouca med den nye (og midlertidige treneren) Luis Castro ved roret i helgen, ligger man hele ni poeng bak ledende Benfica i den hjemlige ligaen.

Napoli slet lenge mot Swansea forrige runde, men en solid sluttspurt sørget for at det ble avansement med 3-1 sammenlagt. Slo sølvkonkurrent Roma 1-0 i helgen og ligger nå tre poeng bak andreplassen i Serie A.

Napoli er det beste laget av disse to, men Porto har fordelen av hjemmebane, har fått ny trener og ser trolig på Europa League som en mulighet til å redde sesongen. HU.

6. Basel – Salzburg
Spennende prestisjeoppgjør mellom de to beste lagene i nabolandene Sveits og Østerrike.

Basel tok seg enkelt videre til denne runden ved å beseire Tel Aviv 3-0-sammenlagt. Har spilt veldig mye uavgjort i den hjemlige serien i det siste, men topper fortsatt tabellen med fem poeng på nærmeste motstander.

Salzburg var en av de friskeste lagene forrige runde og ekspederte Ajax med 6-1 sammenlagt. Scorer også i bøtter og spann i den hjemlige ligaen og smått utrolige 88-23 i målforskjell. Ned til Grödig på andreplass skiller det 25 poeng etter 26 runder.

Dette kan fort bli et målrikt oppgjør, og vi velger en halvgardering. HB.

7 . Ludogorets – Valencia
Ludogorets overrasket med 1-0 borte mot Lazio i det første møtet forrige runde og slo til slutt ut den italienske storklubben på hjemmebane i en thriller av en kamp som endte 3-3. Spilte 1-1 borte mot tittelutfordrer Liteks Lovetch i helgen og leder dermed fortsatt den bulgarske ligaen med ett poeng.

Grunnet urolighetene i Ukraina ble Valencias bortekamp mot Dynamo Kiev forrige runde spilt på nøytral grunn på Kypros. Spanjolene benyttet seg av den gylne muligheten og skaffet seg et fint 2-0-utgangspunkt før hjemmematchen. 0-0 på hjemmebane i returkampen holdt i massevis til avansement.

Var inne i en god periode i La Liga, men har bare tatt ett poeng på de to siste matchene og ligger på åttendeplass.

Europa League er et eventyr for Ludogorets, og bulgarerne kommer til å gjøre alt de kan for å få et godt utgangspunkt før den vanskelige returmatchen. Valencia er imidlertid det beste laget og har brukbare vinnersjanser dersom de prioriterer dette oppgjøret. Men gjør de det? HUB.

8. Tottenham – Benfica
Tottenham var ille ute mot Dnipro forrige runde, men reddet plassen i 16. delsfinalen med tre sene mål i returmatchen. Fikk hjelp av et rødt kort til motstanderen i det oppgjøret.

Tottenham stiller uten Erik Lamela, Danny Rose, Etienne Capoue og Vlad Chiriches. Moussa Dembele og Michael Dawson er usikre. Jermaine Defoe, som er lagets toppscorer i Europa League med fem mål, har forlatt klubben.

Benfica gjorde kort prosess med PAOK forrige runde og gikk videre med 4-0 sammenlagt. Har vunnet fem på rad i den portugisiske ligaen og leder tabellen suverent.

Tottenham spiller en meget viktig hjemmekamp mot erkerivalen Arsenal tre dager etter torsdagens batalje. Med seier der er man fortsatt med i kampen om Champions League-spill. Med tap er man ille ute. Vi ser oss nødt til å dekke helt ut. HUB.

9. Sevilla - Real Betis
Selv om Sevilla vant med knappe 4-3 sammenlagt mot Maribor forrige runde, var avansementet aldri truet. Maribors redusering til 1-2 i returmatchen kom nemlig på overtid. I La Liga går det strålende om dagen, med tre strake trepoengere og sjuendeplass.

Real Betis har hatt en katastrofal sesong, men laget har fått et løft etter at Rubin Kazan ble slått ut med flotte 2-0 på bortebane forrige runde. Etter det er det blitt 1-1 borte mot Villarreal og 2-0 hjemme mot Getafe. Selv om Betis fortsatt ligger desidert sist La Liga, er det nok langt lystigere i garderoben nå enn for et par uker siden.

Et slikt lokalderby lever sitt eget liv, og vi utelukker ikke at Betis skaffer seg et ok utgangspunkt før returmatchen. HU.

10 . Juventus – Fiorentina
Juventus anstrengte seg ikke nevneverdig med å slå Trabzonspor 4-0 i forrige runde, og i serien har man stø kurs mot gull.

Fiorentina hadde 3-1 å gå på fra det første møtet med Esbjerg, og da var det ikke så farlig at det bare ble 1-1 på hjemmebane i returmatchen. Kommer fra to 0-1-tap i serien, senest borte mot Juventus, og er i praksis sjanseløs på medalje.

Juventus har den beste og bredeste troppen av disse to, og vi tror Den gamle dame har klart å opparbeide seg motivasjon for Europa League etter det skuffende sortiet i Champions League. H.

11. Lyon - Viktoria Plzen
Lyon prioriterte 32. delsfinalen mot Odessa særlig høyt og brukte 270 minutter på å score det eneste målet i oppgjøret. Det kom først etter at motstanderen hadde fått rødt kort.

Lå lenge under mot Bordeaux i helgen, men snudde kampen med to mål helt på tampen av oppgjøret. Står med 3-2-0 på de siste fem i serien og har klatret til femteplass.

Plzen gikk videre på bekostning av Shakhtar Donetsk forrige runde og imponerte med seier på bortebane. Har vært i strålende form i serien de siste ukene, men et ute av gullkampen etter å ha tapt 0-1 borte mot serieleder Sparta Praha i helgen.

Lyon har ikke satset noe særlig på Europa League så langt, men laget har kommet såpass langt at vi tror at startoppstillingen toppes mer i denne hjemmekampen. H.

12. Alkmaar - Anzhi
Alkmaar slo ut Slovan Liberec forrige runde og har tatt full pott på de siste to i serien. Har dermed hevet seg etter en tung periode og ligger på sjuendeplass i den nederlandske ligaen.

Anzhi har vært den store floppen i Russland denne sesongen, og først i helgen kom den første trepoengeren i serien. Har kun tatt 11 poeng, men det skiller bare fire opp til nedrykkskvaliken. Lagets opptur startet imidlertid ikke mot Rubin Kazan i helgen, men med 2-0-seieren mot Genk på bortebane forrige Euopa League-runde.

Selv om Anzhi er langt svakere enn de siste sesongene, har de vært vanskelige å slå i Russland også denne sesongen. Alkmaar bør derfor vinne på hjemmebane hvis de har ambisjoner om avansement. H.

96-rekker
1. Barcelona - Manchester City HUB

2. Paris Saint-Germain - Bayer Leverkusen H

3. Birmingham – Burnley B

4. Wigan - Sheffield Wednesday H

5. Porto – Napoli HU

6. Basel – Salzburg HB

7. Ludogorets – Valencia HU

8. Tottenham – Benfica UB

9. Sevilla - Real Betis HU

10. Juventus – Fiorentina H

Lyon - Viktoria Plzen H

12. Alkmaar - Anzhi H
Klikk her for å levere 96-rekken

432-rekker
1. Barcelona - Manchester City HUB

2. Paris Saint-Germain - Bayer Leverkusen HU

3. Birmingham – Burnley B

4. Wigan - Sheffield Wednesday H

5. Porto – Napoli HU

6. Basel – Salzburg HB

7. Ludogorets – Valencia HUB

8. Tottenham – Benfica HUB

9. Sevilla - Real Betis HU

10. Juventus – Fiorentina H

11. Lyon - Viktoria Plzen H

12. Alkmaar - Anzhi H

Klikk her for å levere 432-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus