Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Kan Vålerenga straffe AaFK?

Vålerenga tar imot Rekdals tidligere klubb Aalesund på lørdagskupongen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Biri: Nå sitter'n!

V65 Kalmar: Ikke glem denne - spillestopp kl 18.25
Tippeligaen: Skader og karantener

Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Sandefjord inntar toppen
Oddstips 2: Tottenham sender Wigan ned

Lørdagskupongen er satt sammen av oppgjør fra Tippeligaen, Premier League og Championship.

Bonuspotten er oppe i 3.700.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Vålerenga - Aalesund
Tippeligaen. Vålerenga hadde både Fellah og Fredheim Holm tilbake på midtbanen borte mot Start forrige runde. Det hjalp en del, men ikke nok. Vålerenga tapte mot Start også, 0-1 etter en forsvarsmiss av Leckajks, som var langt nede etter kampen. Dermed er Vålerenga fortsatt på nedrykk i Tippeligaen, og trener Rekdal ser ut til å få rett i det han sa før sesongen om at det kan ta litt tid å få dette VIF-laget opp å stå. Denne uken har han også sagt at han fryktet nedrykk da han startet treningene med Vålerenga før sesongen. I dag møter han laget han trente forrige sesong.

Sidoine Oussou er eneste fravær, og det skal ikke ha stor betydning.

Aalesund topper stadig tabellen, men etter fire strake seire måtte de nøye seg med 0-0 hjemme mot Tromsø forrige runde. Begge lag hadde sine sjanser underveis, og AaFK fortjente nok ikke mer enn ett poeng, da de gjorde en under middels 1. omgang. Aalesund har slått Sandnes Ulf og Sarpsborg 08 borte.

Daniel Arnefjord, Demar Phillips, Peter Orry Larsen og Tor Hogne Aarøy er skadet.

Kjetil Rekdal har ganske sikkert en klar oppfatning om hvordan AaFK kan slås. Spørsmålet er om laget han disponerer er gode nok til å gjøre jobben. Vålerenga tåler ikke forsvarsblemmer som den mot Start, de møter et lekent lag som spiller ballen hurtig. Vi sitter med en følelse av at Rekdal og Enga kan vinne dette, men det er ikke lett å peke på konkrete grunner for det. Uansett skal vi ha med hjemmeseier på kupongen, og ender med en HB-gardering i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Newcastle United - Liverpool
Premier League. Newcastle fikk seg en på trynet da Di Canios Sunderland slo dem 3-0 i derbyet på St. James’ Park for to ukers siden. Siden klarte Newcastle 1-1 borte mot West Bromwich, og tok et viktig poeng i bunnstriden. Newcastle er ikke direkte involvert i bunnstriden, men det er ikke mer enn 6 poeng ned til Wigan på nedrykk, som har en kamp til gode på dem. En hjemmeseier i dag vil passe utmerket for Newcastle, samtidig som Wigan gjerne må tape hjemme for Tottenham.

Tiote (m) sto over med skade sist, men er tilbake i trening og kan godt få spilletid igjen her. Cisse (a) har en ribbeinsskade, men det er ventet at han spiller likevel. Coloccini er tilbake i trening, men mangler kamptrening og spiller neppe her. Marveaux (m), Santon (f), Krul (k) og R. Taylor er ute.

Liverpool gjorde en god kamp mot Chelsea, det endte 2-2 etter mange sjanser begge veier. Suarez stjal all oppmerksomhet med bittet sitt, og nå spørs det hvor mye vi får se til ham resten av sesongen. Uansett scoret Liverpool to mål og befestet sin 7. plass, etter to frustrende 0-0-kamper mot Reading og West Ham. 5-7-5 borte totalt.

Suarez (a) fikk ti kampers suspensjon for bite-episoden, og fremtiden ser noe uviss ut for måltyven fra Uruguay. Sikkert er det hvert fall at han ikke spiller mer for Liverpool denne sesongen, og det svekker de røde. Borini (a) kan få plass i troppen igjen nå som Suarez er ute. Kelly, Allen (m) og Sterling er ute.

Newcastle har vunnet tilsvarende oppgjør 3-1 og 2-0 de to siste sesongene, og de trenger virkelig en ny, godt gjennomført kamp mot de røde og tre poeng på konto. Newcastle er habile på eget gress, og selv om formen ikke er den helt store, tror vi de vinner i dag, mot et Liverpool uten toppscoreren sin. H i kamp 2.

Se kampen live på TV 2 Sumo

3. Wigan Athletic - Tottenham
Premier League. Det begynner å haste for Wigan. Det er fire poeng opp til Aston Villa på rett side av streken, og Wigan har igjen dagens kamp, bortekamp mot West Brom, bortekamp mot Arsenal og til slutt en hjemmekamp mot Aston Villa, som kan bli veldig spennende. I tillegg har de en hengekamp hjemme mot Swansea 7. mai. Det ser ikke helt umulig ut for Wigan dette, de har vært i denne situasjonen mange ganger før, men det vi ikke ser konturene av denne gangen, er form og sluttspurt. Det har blitt 0-1 borte for Manchester City og 0-2 borte for West Ham i de to siste.

Alcaraz (f) er ute, og erstattes trolig av Beausejour. Crusat, Golobart, Miyaichi, Pollitt og Ramis er trolig også ute, mens det er noe usikkerhet rundt Fyvie og Watson.

Tottenham hadde Gareth Bale tilbake på banen da de slo Manchester City 3-1 forrige runde. Tottenham havnet tidlig under, men snudde til seier på en overbevisende måte i kampens siste kvarter. Dermed er de ett poeng bak Chelsea og to bak Arsenal, som har spilt en kamp mer, i det spennende London-racet om plass nummer 3, 4 og 5. Det er to CL-plasser og én EL-plass som står på spill. 9-2-5 på bortebane er flott, og med Bale på banen er det vel ingen lag i Premier League Tottenham ikke kan slå på en god dag. Det omvendte møtet med Wigan tapte de imidlertid 0-1 hjemme i London.

Aaron Lennon (m) er tilbake fra skade. Gareth Bale (a) og Jermain Defoe (a) kom seg helskinnet gjennom kampen mot City sist, og er klare for nye innsats. Gallas (f), Kaboul (f) og Sandro (m) er eneste fravær.

Vi kjenner til Wigans akutte behov for poeng, og vi kjenner til hvordan alltid klamrer seg fast i Premier League mot alle odds. Men vi kan rett og slett ikke se hvordan Wigan, ute av form og med skader i laget, skal ta poeng mot et Tottenham som jager Champions League med Bale, Lennon og Defoe fresende rundt på banen. B i kamp 3.

Se kampen live på TV 2 Sumo

4. Everton - Fulham
Premier League. Everton har spilt to bortekamper på rad. Med 0-0 mot Arsenal og tap 0-1 for Sunderland gikk Europa-toget, det skal veldig mye til at Everton knapper inn fem poeng på Tottenham på plassen over. Det er imidlertid gledelig for Everton at rivalen Liverpool ligger hele fem poeng bak dem, og målet for de fire siste kampene må være å forsvare dagens 6. plass. 10-6-1 totalt hjemme på Goodison Park.

Phil Jagielka, Darron Gibson og Victor Anichebe (a) er usikre og skal testes nærmere avspark. Tony Hibbert (f) har vært i aksjon for U21-laget etter et lengre skadefravær, og kan kanskje bli å se her.

Fulham styrer mot en plass rundt midten. 0-1-3 på de fire siste rundene inkluderer tap på eget gress for London-rivalene Chelsea og Arsenal. På forrige reise klarte de 1-1 mot Aston Villa og står med 3-7-7 borte totalt.

Damien Duff (m) ventes tilbake fra skade. Steve Sidwell (m) er suspendert, men Emmanuel Frimpong er klar for innsats igjen. Riether (f) er usikker, Diarra (m), Dejagah (m) og Simon Davies (m) er ute med skader.

Fulham har elendig statistikk på dagens bane, de har ikke vunnet her på denne siden av årtusenskiftet, og bare i FA-cupen i 2004 klarte de uavgjortresultat. 12 andre kamper er tapt. Nå har ingen av lagene noe pressende behov for poeng, tror vi hjemmebanefordelen avgjør. H i kamp 4.

5. Southampton - West Bromwich Albion
Premier League. Southampton har 3-3-0 på de seks siste rundene og det går mot en ny sesong på øverste nivå for opprykkeren. 6-5-5 hjemme totalt. Ser vi en liten tendens til at Southampton hever seg mot topplagene? Manchester City, Chelsea og Liverpool har tapt på dagens bane denne våren, fullt fortjent også, mens det ble tap 1-2 for QPR og 1-1 mot West Ham.

Manager Pochettino har bortimot skadefritt lag, bare Ward-Prowse (m) er ute med skade nå. do Prado (a) er tilbake.

Det begynner å bli langt mellom seirene for West Bromwich. Etter en god høst og vinter har de seks siste gitt en hjemmeseier mot Swansea, uavgjort mot Stoke og Newcastle, og tap for Chelsea, West Ham og Arsenal. Denne sesongen har vært en opptur uansett hva som skjer i de fire siste kampene, plassen er for lengst berget. 4-3-9 borte totalt.

Kapteinen Chris Brunt (m) er ute med skade. Billy Jones (f) har vært usikker, men meldes klar for spill, Odemwingie er også friskmeldt. Mulumbu (m) er suspendert.

Hjemmelaget viser gode takter, mens bortelagets form er dalende. Begge styrer mot en plass rundt midten og vi tror dette kan bli en underholdende kamp, der resultatet ikke er livsviktig for noen av lagene. HU i kamp 5.

6. Stoke City - Norwich City
Premier League. Stoke var på vei ned en gate som kunne endt nede i Championship, men etter ett poeng på syv strake kamper ble det endelig seier igjen, 2-0 borte mot QPR. Peter Crouch har ikke vært lite synlig for Stoke etter nyttår, men mot QPR scoret han igjen, og Walters punkterte kampen med et straffespark mot slutten. Dermed er det 6 poeng ned til Wigan, som riktignok har én kamp mindre spilt, så helt trygge er man ennå ikke. 6-7-4 totalt hjemme på Britannia.

Manager Tony Pulis har usikkerhet rundt Etherington (m), Wilson (f), Adam (m) og Jerome (a). Alle skal sjekkes nærmere avspark og det er visstnok størst håp om at Etherington kan spille.

Norwich har heller ikke vunnet mange kamper denne våren, men også de vant forrige runde, 2-1 hjemme mot det andre bunnlaget, Reading. Dermed satt de en stopper for rekken på seks kamper uten seier. De ligger ett poeng over Stoke, og det skal nok mye til at de rykker ned da. 1-7-9 borte totalt er bunnklasse.

Turner (f) mister kampen med skade. Manager Chris Hughton har kalt tilbake Leon Barnett fra Cardiff for å ha dekning i forsvar. Målvakt John Ruddy har vært ute i fem måneder, men er nå friskmeldt og kan muligens få plass i troppen.

Ingen av disse imponerer for tiden, til tross for at begge vant sist. Norwich har veldig tungt for å vinne bortekamper, men ett poeng kan de godt ta med seg mot et hjemmelag blottet for oppfinnsomhet. HU i kamp 6.

7. Wolverhampton Wanderers - Burnley
Championship. Det ser stygt ut for Wolves etter 1-2-tapet for Charlton forrige runde. Nå er de ett av tre lag med 51 poeng, og risikerer nedrykk sammen med Bristol City. Bare målforskjellen skiller til Peterborough over streken, og det ligger an til en dramatisk avslutning på sesongen for Ståle Solbakkens tidligere klubb. Dagens hjemmekamp mot ferdigspilte Burnley må antas å være enklere enn bortekampen mot Brighton i siste runde. Men selv med seier i begge de to siste, kan Wolves gå ned. De slo Hull i forrige hjemmekamp, men det er den eneste seieren på de fire siste rundene. 7-7-8 hjemme totalt.

Manager Dean Saunders sliter med skader. Han har varslet at han kommer til å kaste innpå Bakary Sako, selv om vingen har vært ute en måned og ikke er restituert etter sin lårskade. Saunders er desperat etter en goal-getter på banen og mener han ikke har noe annet valg enn å risikere Sako. Ellers er O'Hara (m) suspendert, og Davis, Ikeme, Ebanks-Blake, Edwards og Boukari er ute for sesongen.

Burnley ser rimelig trygge ut med sine 55 poeng, fire mer enn Wolves på nedrykk. To av lagene bak dem på tabellen møtes i dag, så det skal ha bra uflaks for å rykke ned, dog vil et poeng eller tre i dag være kjærkomment og fjerne all tvil. Men Burnley ser resignerte ut, med bare én seier på de ni siste rundene og tap mot Leeds og Blackpool på de to siste reisene.

Duff (f) kan være tilbake fra skade, men Mee (f) er høyst usikker. Toppscorer Austin (a) er ute for sesongen.

Det ser skummelt ut for Wolves dette, de er rammet av skader nå som det gjelder som mest. Likevel, de klarte å slå Hull her sist, og de var langt fra toppet da, og vi tror noe lignende kan skje i dag. Burnley mangler Austin og trolig Mee, og de er i svak form. Hjemmelaget vinner på ren vilje. H i kamp 7.

8. Millwall - Nottingham Forest
Championship. Millwall er ett av fire lag med 55 poeng, fire poeng over streken. De har igjen en hengekamp mot Crystal Palace i tillegg til denne hjemmekampen og bortekamp mot Derby siste runde. Dermed skal det mye til at de rykker ned, men det er klart at ett poeng i dag kan vise seg å bli svært verdifullt. Manager Jackett er veldig hissig på at laget skal ta poeng i dag, etter at en diskutabel straffe kostet dem ett poeng mot Blackburn sist. Formen er ikke god, tap 0-3 for Huddersfield og 1-2 hjemme for Blackburn i de to siste har dratt dem litt for langt ned mot bunnen. 8-3-10 hjemme totalt er nest svakest.

Shittu (f) og Lowry (f) er suspenderte, det passer dårlig at begge er ute samtidig. Beevers vikarierte som venstre back sist, i dag må ha trolig trå til som midtstopper. Adam Smith (f) sto over med sykdom sist, men skal være tilbake her. St. Ledger (m) og Trotter (m) er usikre, Chris Taylor (m) er ute.

Nottingham Forest har fortsatt sjansen til å klare play-off, men da må de vinne her og ganske sikkert også hjemme mot Leicester i siste runde. Det er lite som tyder på at de skal klare det, for 0-4-2 på de seks siste er en aldri så liten formsvikt, på verst tenkelige tidspunkt. Spesielt 0-1-tapet borte mot Middlesbrough på forrige reise var under pari.

Reyes (f) er ute for sesongen, og Hutchinson (f) ligger an til å miste dagens kamp. Det kan åpne for Harding, som har fått lite spilletid etter at Billy Davies overtok laget. Henderson (a) er suspendert.

I våre øyne skal Nottingham Forest ha mest å by på, men de har spilt så svakt den siste tiden at vi ikke våger å stole på dem her. HUB i kamp 8.

9. Barnsley - Hull City
Championship. Barnsley jobber hardt for å unngå nedrykk, men med maksimal innsats har de klart 3-5-2 på de ti siste rundene. Det ser ut til å være et par poeng for lite, de ligger under streken på svakere målforskjell enn Wolves og Peterborough. Nå har de igjen denne tøffe hjemmekampen mot et Hull-lag som trenger poeng for å sikre direkte opprykk, og bortekamp mot nedrykksrival Huddersfield i siste runde. Det blir to tøffe kamper.

Manager David Flitcroft ligger an til å få både Kelvin Etuhu, Rory Delap og Rob Edwards tilbake fra skader. Hassell (f), McNulty (f) og Dawson (m) er ute.

Hull ligger godt an til å ta den andre direkte opprykksplassen bak Cardiff, men har press på seg i dag, siden Watford på plassen bak vant i går, og eventuelt kan ta dem igjen i siste runde. Formen er middels, og etter en god kamp følger gjerne en mindre god. Tap 0-1 for Wolves og 0-0 hjemme mot nedrykksklare Bristol City i de to siste er heller svakt. Det var mye nerver ute å gikk mot Bristol City, men manager Steve Bruce tror ikke det blir tilfellet i dag.

Gedo (a) er ute og Robert Koren (m) er høyst usikker. Jack Hobbs (f) ser ut til å bli klar. Corry Evans (m) returnerer fra to kampers suspensjon og går ventelig inn i startellever.

Dette blir nok en tøff kamp med mye innsats og harde taklinger. Begge lag vil ha alle poengene, ett kan være for lite for begge. Barnsley har vært såpass gode i det siste at vi tror de klarer å gjøre dette jevnt. Når begge trenger seier, er det typisk at de ender med stillingskrig og uavgjort. U i kamp 9.

10. Leeds United - Brighton & Hove Albion
Championship. Sesongen er i praksis over for Leeds. De ender rundt midten av tabellen, dette er deres siste hjemmekamp denne sesongen, de avslutter borte mot Watford. Burnley og Sheffield Wednesday er slått i de to siste hjemme, det kom et lite oppsving da Brian McDermott overtok som manager, men de ti siste rundene har bare gitt 2-3-5 og forrige runde røk de 0-1 i Birmingham.

Manager Brian McDermott har usikkerhet rundt Austin (m) og Drury (f), men begge kan rekke sesongens siste hjemmekamp. Norris (m) og Somma (a) er ute.

Brighton har en fot plantet innenfor play-off med sin 4. plass, og sjansene deres for å holde seg der økte med Leicesters tap i går. Nå holder det å vinne enten i dag eller hjemme mot desperate Wolves i siste runde for å sikre play-off, uavgjort i disse er heller ikke feil. Formen er ganske god, 3-4-0 på de syv siste rundene, og det var manglet ikke på scoringer i 6-1-hjemmeseieren mot Blackpool sist.

Manager Gus Poyet har ingen nye fravær i laget. Fire mann var tilbake sist og nå er Mackail-Smith (a) og Hoskins (a) eneste fravør. Barnes (a) var tilbake etter syv kampers suspensjon sist, og markerte det med to scoringer.

Leeds har habile 13-3-6 hjemme på Elland Road og dette er sesongens siste sjanse til å overbevise foran sine egne. Det er nok ganske viktig for Leeds og nye McDermott at de vinner denne, rent prestisjemessig. For Brighton handler det om et mulig opprykk. HB i kamp 10.

11. Blackburn Rovers - Crystal Palace
Championship. Blackburn sikret i praksis plassen med 2-1 borte mot Millwall i en hengekamp på tirsdag. Måltyven Rhodes ble matchvinner på straffespark sent i kampen, akkurat den jobben klubben kjøpte ham inn for å gjøre. Sesongen har vært en farse, med mye rart fra eierne og tette managerbytter, men nå unngår de høyst sannsynlig den totale ydmykelsen som et nytt nedrykk kunne blitt. 10-5-7 hjemme totalt er brukbart, og her kommer siste sjanse til å glede publikumet på Ewood Park før sommeren.

Kazim-Richards (a), Markus Olsson (m) og David Dunn (m) står i fare for å miste kampen. Lowe, Givet, Bentley og Martin Olsson er også småskadet og regnes som usikre. Leon Best (a) er suspendert. DJ Campbell, Dickson Etuhu, Adam Henley, Paul Robinson og Jake Kean er definitivt ute.

Crystal Palace har 0-3-4 på de syv siste rundene, meget svakt og normalt alt for dårlig til å kjempe om opprykk. Men Palace var så gode tidligere i sesongen at de stadig innehar en topp 6-plassering. Om dette laget har noe i Premier League å gjøre, slik de spiller nå og med forhåndssalget som gjør at lagets beste spiller Zaha reiser til sommeren, kan nok diskuteres, men sjansen er der og da må de prøve. De har ikke scoret et eneste mål på de tre sist bortekampene, men sluppet inn til sammen syv mot Blackpool, Ipswich og Brighton.

Kaptein Mile Jedinak (m) er tilbake etter to kampers suspensjon og Jonny Williams (m) er tilbake fra skade. Jonathan Parr (f) er dessverre ute for sesongen. Owen Garvan (m) og Paddy McCarthy (f) mister trolig kampen.

Man kunne tro at alle skadene hos hjemmelaget ville gjøre dem sjanseløse her, men når det kommer til Blackburn skal vi ikke overvurdere betydningen av fravær i laget. De har hatt mange mann ute i det siste og likevel vunnet tre av sine fire siste. De har en giftig spiss ved navn Jordan Rhodes. Crystal Palace trenger poeng, men mangler form, og vi tror det siste blir avgjørende. HU i kamp 11.

12. Ipswich Town - Birmingham City
Championship. God innsats fra Ipswich etter nyttår har berget plassen. De er nummer 14 etter at de slo Crystal Palace 3-0 forrige hjemmekamp og spilte 1-1 borte mot Sheffield Wednesday sist helg.

Manager Mick McCarthy har ingen nye skader eller suspensjoner i laget. Paul Taylor (a) og Lee Martin (m) er trolig ute igjen.

Birmingham har hevet seg denne våren og har 5-2-1 på sine åtte siste. De ser ut til å ende på øvre halvdel av tabellen, og har habile 8-7-7 borte. Leeds og Bristol City er slått i de to siste. Sesongen avsluttes hjemme mot Blackburn.

Det er ventet at manager Lee Clark stiller samme lag som sist. Jonathan Spector, Keith Fahey, Marlon King, Stephen Carr, David Murphy og Will Packwood er stadig ute.

Dette ser ikke veldig spennende ut med tanke på tabellen, og vi heller mot at hjemmelaget avgjør. Ipswich har vunnet fire av sine fem siste hjemme. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 27.04.2013 15:55
1.Vålerenga - AalesundHB
2.Newcastle United - LiverpoolH
3.Wigan Athletic - TottenhamB
4.Everton - FulhamH
5.Southampton - West Bromwich AlbionHU
6.Stoke City - Norwich CityHU
7.Wolverhampton Wanderers - BurnleyH
8.Millwall - Nottingham ForestHUB
9.Barnsley - Hull CityU
10.Leeds United - Brighton & Hove AlbionHB
11.Blackburn Rovers - Crystal PalaceHU
12.Ipswich Town - Birmingham CityH

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 27.04.2013 15:55
1.Vålerenga - AalesundHB
2.Newcastle United - LiverpoolH
3.Wigan Athletic - TottenhamB
4.Everton - FulhamH
5.Southampton - West Bromwich AlbionHU
6.Stoke City - Norwich CityHU
7.Wolverhampton Wanderers - BurnleyH
8.Millwall - Nottingham ForestHUB
9.Barnsley - Hull CityHUB
10.Leeds United - Brighton & Hove AlbionHUB
11.Blackburn Rovers - Crystal PalaceHU
12.Ipswich Town - Birmingham CityH

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus