Foto: Teigen, Trond Reidar (SCANPIX)

Kan Vålerenga true Molde igjen?

Molde jager serieledelse søndag, men Vålerenga har vunnet to av de tre siste på Aker stadion. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ny svensk suksess
Oddstips 2: Tromsø merker kjøret

Søndagens tippekupong er helnorsk og består av fem tippeligakamper og sju kamper fra Adeccoligaen. Det er ingen lettløst kupong, selv om det finnes noen storfavoritter. Vi garderer ihvertfall både Rosenborg og Molde i jakten på gode premier.

1. Rosenborg - Viking
Borek Dockal gjorde enda et svært viktig bortemål for Rosenborg og med 1-1 i bortekampen mot Legia warszawa har Rosenborg et ypperlig utgangspunkt før hjemmemøtet for å nå gruppespillet i Europa League. i den hjemlige serien er formen solid og etter 5-5-0 på de ti siste seriekampene har Rosenborg nå kun tre poeng opp til serieleder Strømsgodset. Bortsett fra Steffen Iversen skal det ikke være betydningsfulle fravær hos RBK.

Også Viking har fått opp dampen og står med solide 5-1-0 på de seks siste seriekampene. Det har ført Stavanger-laget opp på fjerdeplass på tabellen, men det er seks poeng opp til Rosenborg på tredjeplass. Heller ikke Viking har noen problemer med mannskapet sitt.

Det står 5-1-0 på de seks siste tilsvarende, men vi uteukker ikke helt at Viking kan få med seg poeng fra Lerkendal. HU.

2. FK Haugesund - Stabæk
Det har kladdet for Haugesund den siste tiden og med svake 1-2-4 på de sju siste seriekampene har laget falt til sjuendeplass på tabellen. Også i kvartfinalekampen hjemme mot Hødd sist lørdag skuffet Haugesund og røk etter straffespark. Nikola Djurdjic er forsvunnet til svenske Helsingborg og flere andre spillere trøbler med skader. Hjemmestatistikken viser fortsatt gode 4-4-1. Geir Ludvig Fevang går inn i den offensive midtbanerollen bak Søderlund.

Stabæk vant den svært viktige hjemmekampen mot Sandnes Ulf sist og med elleve serierunder igjen er det ikke mer enn sju poeng opp til Sandnes Ulf på kvalikplassen. Veigar Pall Gunnarsson er klar for å redebutere i klubben og også Luc Kassi er ny og flere andre kan være på vei. 1-0-8 er ikke akkurat fryktinngytende bortestatistikk.

Formløse haugesund nå også uten målgarantist Djurdjic, her kan Stabæk overraske. HUB.

3. Hønefoss - Tromsø
Hønefoss fortsetter å imponere og hadde tre poeng i lomma i det lengste på Åråsen sist, men et overtidsmål fra Lillestrøm gjorde at det endte 2-2 i den kampen. Er helt oppe på sjetteplass og kan avansere til fjerdeplass dersom det blir seier her og Viking ikke vinner i Trondheim. Solide 4-4-1 hjemme på Hønefoss.

Tromsø ledet 3-1 hjemme mot Partizan Beograd torsdag i Europa League, men serberne fikk en sen redusering og dermed endte det med 3-2 seier og et greit utgansgpunkt før returmøtet neste uke. Vi må anta at den kampen er viktigere for Tromsø enn denne seriekampen. Begredelige 0-3-5 på bortebane og Tromsø underpresterer også denne sesongen på fremmed gress.

Vi mener dette må være en flott sjanse for Hønefoss mot et slitent Tromsø. H.

4. Molde - Vålerenga
Strålende utgangspunkt for Molde i Europa League etter 2-o hjemme mot Heerenveen torsdag kveld. Spillemessig var det ingen pangkamp av Molde, men sjansen for avansement til gruppespillet må være bra. Var i trøbbel i kvartfinalemøtet hjemme mot Sandefjord sist lørdag, men viste styrke og moral ved å snu 0-1 til 2-1. Kun ett poeng bak Strømsgodset. Meget solide 8-0-1 på hjemmebane. Even Hovland er som kjent ute for resten av sesongen og Emmanuel Ekpo er fortsatt ute, mens Pape Pate Diouf er hentet på lån fra FC København.

Vålerenga har som kjent solgt Håvard Nielsen og kvittet seg med Veigar Pall Gunnarsson denne uken. Inn er kommet Torgeir Børven og Papa Diamanka. Fegor Ogude er ute med skade. Variable 4-1-4 på bortebane.

Det står 2-2-4 på de åtte siste tilsvarende i Molde og vi utelukker ikke at Vålerenga kan stjele tre poeng her mot et tøft matchet Molde. HUB.

5. Sandnes Ulf - Sogndal
Etter en flott åpning i Tippeligaen har det buttet kraftig for Sandnes. Med 1-3-7 på de elleve siste seriekampene, har laget falt til kvaplassen, men med seier her vil laget passere Sogndal på tabellen. Tre nye spillere er hentet inn og kan få sin debut søndag. 2-3-4 er tallene hjemme i Sandnes. Seks spillere er uaktuelle søndag, men de fleste av disse har vært ute en stund.

Også Sogndal har falt kraftig av etter en strålende start på sesongen og kun ett mål er scoret på de fire siste kampene. Vil altså havne på kvalplassen med tap her. 2-4-4 er tallene på bortebane. Gode og kreative Tonny Brochmann soner karantene.

Såkalt sekspoengskamp dette, vi tror hjemmelaget tar alle poengene. H.

6. Alta - Sandefjord
Til tross for 1-6-7 på de fjorten siste seriekampene er det ikke mer enn fem poeng opp til sikker plass for Alta som ligger nest sist med sine 13 poeng. Etter oppturen med 3-2 seier hjemme over Bryne nest sist, var det tilbake til elendigheten med 0-4 borte mot Mjøndalen sist helg. 2-3-4 er tallene hjemme i Finnmarkshallen. Trener Rune Berger har fortsatt noen mann på skadelisten.

Sandefjord var i nærheten av den store sensasjonen i kvartfinalen borte mot Molde sist lørdag, men tapte tilslutt fortjent 1-2. I serien ligger laget på tredjeplass, det er sju poeng opp til serieleder Start og fire poeng opp til Sarpsborg, men Sandefjord har en kamp tilgode på begge. Formen er strålende med 5-1-0 på de seks siste. Alexanr Gabrielsen er eneste spiller av betydning som mangler.

Det står 0-1-3 på de fire siste tilsvarende oppgjør og normalt er dette en bra sjanse for bortesterke Sandefjord (5-1-2). B.

7. Bærum - Hødd
Tabelljumbo Bærum måtte nøye seg med 0-0 i hjemmemøtet med Strømmen sist helg og dermed er det fortsatt ni poeng opp til Tromsdalen på sikker plass. Det var uansett en liten opptur for laget etter fire strake tap. Kun en hjemmekamp er vunnet (1-2-6) og det må nok minst seks trepoengere til på de siste tolv seriekampene om laget skal makte å berge plassen.

Etter å ha sett Hødd i kvartfinalen borte mot haugesund sist lørdag, der laget gjorde en kanonkamp og tok seg fortjent til semifinale etter straffespark er det ikke lett å begripe hvordan dette laget ligger under streken. Dog er det kun to poeng opp til Tromsdalen på sikker plass. Meget svake 0-2-6 på bortebane. Cuphelten Pål Andre Helland soner karantene. Kjell Rune Sellin er hentet på lån fra Aalesund.

Bærum har vunnet en hjemmekamp, mens Hødd ikke har vunnet borte. Åpent, ingen av lagene trenger poengdeling. HB.

8. Kongsvinger - Mjøndalen
10 poeng på de fire siste for Kongsvinger, men det er fortsatt fire poeng opp til Mjøndalen på sjetteplass (siste playoffplass). Solide 5-0-3 hjemme på Gjemselunden. Fortjent 2-1 seier hjemme mot Hødd sist etter å ha snudd 0-1 til seier. Olav Tuelo Johannesen (a) er tilbake etter karantene.

4-4-0 på åtte siste for Mjøndalen som altså er på sjetteplass med sine 30 poeng og holder siste playoffplassen i øyeblikket. Det er kun ett poeng opp til Sandefjord på tredjeplass og fem poeng opp til Sarpsborg på andreplass. Noe variable 2-4-3 på bortebane.

To strake 2-0 seire i de to siste tilsvarende og vi tror hjemmebane kan avgjøre igjen, men dette ser vidåpent ut. HUB.

9. Notodden - Ullensaker/Kisa
Møte mellom to nyopprykkede og formløse lag, der spesielt bortelaget helt har mistet formen. Nå er det uansett verst stilt for hjemmelaget som ligger tredje sist med sine 14 poeng og har fire poeng opp til sikker plass. 13 av 14 poeng er tatt hjemme på Notodden og siste hjemmekamp endte med 4-0 seier over Alta. Brede Halvorsen har måttet gi seg som trener, nå er det Kenneth Dokken som skal berge plassen for Notodden.

Som vi varslet for tidligere i sommer så trodde vi på sprekk for Ull/Kisa og 0-1-6 på de sju siste seriekampene er tall som bekrefter det. Arne Elandsens lag ledet serien før EM startet, nå har laget ramlet ned på 9. plass, men det er fortsatt ni poeng ned til streken. Fire strake tap borte nå. Flere nye spillere er hentet inn den siste tiden.

Det bør være fordel hjemmelaget dette, men før eller siden slår Ull/Kisa tilbake. HB.

10. Ranheim - Bryne
Fem poeng opp til direkte opprykksplass for Ranheim som tapte den viktige kampen borte mot HamKam sist helg med 1-2. Men laget holder fjerdeplassen og er altså inne på en av playoffplassene. 2-2-1 på de fem siste seriekampene og hjemme i Trondheim står laget med 4-3-1.

Bryne står med 2-0-3 på sine fem siste seriekamper og er som vanlig svært variable. Med kun 19 poeng er det bare tre poeng ned til Hødd under streken. Svake 2-2-4 på bortebane. Sverre Larshus Larsen (mb) soner karantene.

1-0 og 2-2 i de to siste tilsvarende, mellom to lag som er ujevne for tiden. HB.

11. Sarpsborg - Tromsdalen
Opprykksfavoritt Sarpsborg har fått opp farten for alvor og imponerte med 4-3 seier i Kristiansand sist helg og påførte serieleder Start deres første hjemmetap. Fire strake seire nå og 16-6 i målforskjell og ligger på andreplass og direkte opprykk med sine 35 poeng. Men det er kun fire poeng ned til Sandefjord på tredjeplass, som i tillegg har en kamp tilgode. Hjemmestatistikken viser ikke bedre enn 4-4-1.

Tromsdalen ligger på plassen over nedrykkstreken etter fem strake tap og grufulle 4-21 i målforskjell og fortsetter det slik blir det nedrykk. For sikkerhets skyld ble både Mohammed Ahamed og trener Gaute Helstrup utvist i bortemøtet med Ranheim sist (spilte for fjorten dager siden). 2-1-6 på bortebane. Ole Talberg (f) er tilbake fra karantene

Sarpsborg har funnet formen og pøser inn mål, mens det lekker bakover for Tromsdalen. Dette kan ikke bli annet enn hjemmeseier. H.

12. Strømmen - Start
1-3-1 på de fem siste for Strømmen som foreløpig har grei klaring ned til nedrykksstreken med sine 24 poeng. Men åtte poeng ned til Hødd under streken er ikke allverden når det gjenstår 13 serierunder og formen er helt på det jevne. 0-0 borte mot tabelljumbo Bærum sist helg. Brukbare 4-3-2 på eget gress. Lars-Erik Figved (f) og Gøran van den Burgt (mb) må begge sone karantene søndag.

Start måtte altså tåle sesongens første hjemmekamp i toppkampen mot Sarpsborg sist helg (3-4). Fortsatt har sørlendingene tre poeng ned til Sarpsborg og sju poeng ned til Sandefjord (som dog har en kamp mindre spilt). Kun ett bortetap hittil (4-4-1). Kaptein Glenn Andersen soner karantene.

Start taper neppe to kamper på rad, og har spilt uavgjort i nesten halvparten av sine bortekamper. Vi tror laget slår tilbake umiddelbart. B.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 26.08.2012 17:55
1. Rosenborg - Viking H U
2. Haugesund - Stabæk H B
3. Hønefoss BK - Tromsø H
4. Molde - Vålerenga H U B
5. Sandnes Ulf - Sogndal H
6. Alta - Sandefjord B
7. Bærum - Hødd H B
8. Kongsvinger - Mjøndalen U
9. Notodden - Ullensaker/Kisa H B
10. Ranheim - Bryne H B
11. Sarpsborg 08 - Tromsdalen H
12. Strømmen - Start B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 26.08.2012 17:55
1. Rosenborg - Viking H U
2. Haugesund - Stabæk H U B
3. Hønefoss BK - Tromsø H
4. Molde - Vålerenga H U B
5. Sandnes Ulf - Sogndal H
6. Alta - Sandefjord B
7. Bærum - Hødd H B
8. Kongsvinger - Mjøndalen H U B
9. Notodden - Ullensaker/Kisa H B
10. Ranheim - Bryne H B
11. Sarpsborg 08 - Tromsdalen H
12. Strømmen - Start B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus