Gå til sidens hovedinnhold

Kan Verstappen klare det umulige?

Lewis Hamilton virker uslåelig med sin nye Mercedes-motor, men har Verstappen en sjanse?

Kvalifiseringen til Qatar Grand Prix ble en parademars for Lewis Hamilton. Tiden 1:20.827 var overlegent best sammenlignet med Verstappens 1:21.282. Sannsynligvis er Mercedes-bilen så rask nå at selv en utrolig start ikke kan hjelpe til seier for Max Verstappen.

Eller?

Først: Det går sterke rykter om at Verstappen kan få en straff som gjør at startposisjonen blir dårligere. Han skal visstnok ikke ha kjørt sakte nok under gule flagg.

Red Bull kan gå mot en virkelig nedtur i Qatar etter at Sergio Perez kom utenfor topp 10 i kvalifiseringen. Perez starter på plass 11, og må kjøre seg oppover om Red Bull skal kjempe mot Mercedes som har begge sine på topp 3 ved start. Det er ikke lett å kjøre forbi i Qatar så det er Red Bulls strategi som må hjelpe ham.

Før løpet hadde vi Gasly som en outsider til topp 5, og det gikk også inn. Han starter i spor 4, rett foran Alonso. Yuki Tsunoda er på plass 8.

Vi mener at oddsen på 4 på Verstappen er interessant, men det er en fare for at han må starte lengre bak på en bane hvor det er vanskelig å kjøre forbi hvis han får straff. Hamilton-oddsen på 1.35 er for lav til å spilles på.

Piere Gasly på topp 6 gir deg 1.44, men det er også for lavt. Gasly kjørte godt i kvalifiseringen, men har ikke nok plasseringer til å forsvare en slik odds. Det kan fort være en del som kjører forbi ham.

Våre spill blir derfor Max Verstappen som raskeste runde til 3.70. Det kan riktignok være at Mercedes-motoren til Hamilton er raskere, men Verstappen vil gå for alle poeng han kan få. Raskeste runde er derfor fin.

Det kjøres 56 runder på banen. Det vil bli satt ny rekord for raskeste runde siden banen er nylaget.

Yuki Tsunoda på topp 10 gir 1.80, og med hans form tror vi også at det er et spill vi tar. Han starter på plass 8, og det skal litt til for å gå mye ned.

Løpet begynner klokken 15.00. Du ser det på Viaplay

Her finner du oddsen