*Nettavisen* Sportspill.

Kan vi stole på Arsenal?

Foto: Getty / All Over Press

Tja. Sjekk søndagens tippetips!

29.01.12 16:58

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Mer jubel i Karlstad

Søndagens tippekupong er av det litt brokete slaget, med kamper fra hele sju forskjellige ligaer, cuper og mesterskap.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen. Husk innleveringsfristen kl 16.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Arsenal - Aston Villa
4. Runde i FA-cupen. Avansementet avgjøres i dag, med mindre lagene står likt ved full tid.

Arsenal står med tre strake serietap og er så godt som hektet av i medaljekampen.

Skademessig ser det fortsatt ikke bra ut. Diaby, Gibbs, Jenkinson, Santos og Wilshere er ute, mens Gervinho og Chamakh er opptatt med Afrikamesterskapet. Arteta, Sagna, Henry betegnes som usikre.

Arsenals tropp: Szczesny, Vermaelen, Mertesacker, Djourou, Koscielny, Walcott, Song, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Van Persie, Almunia, Park, Yennaris, Squillaci, Benayoun, Miquel, Arshavin, Henry, Arteta, Sagna, Coquelin.

Aston Villa tok en fin 3-2-seier borte over Wolverhampton og ligger nå på 11. plass på tabellen.

Chris Herd, Charles N’Zogbia og Carlos Cuellar er ute med skader, men Emile Heskey, Stephen Ireland og Gabriel Agbonlahor er meldt klare til dette oppgjøret.

Aston Villas tropp: Given, Guzan, Hutton, Lichaj, Collins, Dunne, Warnock, Bannan, Clark, Petrov, Ireland, Albrighton, Bent, Keane, Agbonlahor, Heskey, Weimann, Marshall, Johnson, Gardner, Stevens.

Lagene møttes sist rett før jul. Da vant Arsenal 2-1 på bortebane.

FA-cupen har tredjeprioritet for Arsenal - bak Premier League og Champions League - og vi tror et Aston Villa-lag som ikke har så mye å kjempe om i serien, kan overraske. HU.

2. Malaga – Sevilla
20. runde i Primera.
Disse naborivalene ligger ved siden av hverandre midt på tabellen med henholdsvis 25 og 26 poeng. De har imidlertid fortsatt gode muligheter til å spille i Europa neste sesong.

Malaga har ikke vunnet en seriekamp siden 28. november (0-2-4 etter det) og er også slått ut av cupen av Real Madrid. Er klart best hjemme på La Rosaleda, der 17 av 25 poeng er vunnet.

Playmakeren Joaquin er ute med skade, i likhet med den viktige angriperen Julio Baptista og keeper Ruben Martinez.

Sevilla har spilt uavgjort i sine siste to seriekamper og ble nylig slått ut av cupen av Valencia på bortemålsregelen. Har spilt uavgjort i 6 av 9 bortekamper denne sesongen (1-6-2).

Spissen Frederic Kanouté og førstekeeper Andrés Palop er ute, mens forsvarsspilleren Martin Caceres er på vei til Juventus. Angriperen Manu del Moral og vingen Diego Perotti er tilbake i troppen.

Sevilla har hatt et godt tak på Malaga de siste sesongene. Det omvendte møtet tidlig i sesongen endte 2-1, og det er blitt 4-1-0 på de siste 5 innbyrdes.

Vi har valgt å gamble på en ugardert U. Det begrunner vi med at Malaga er svekket offensivt og sliter med å score om dagen. Samtidig er de normalt solide på hjemmebane. Dette dreier seg om et nabooppgjør ingen vil tape, og Sevilla spiller mye uavgjort borte.

3. Racing Santander – Valencia
20. runde i Primera.
Selv om det ble tap hjemme for Getafe forrige runde og cupfiasko mot lille Mirandes i midtuken, er Racing er et av lagene med best form (3-2-1 i ligaen). Laget har klatret opp på sikker grunn, og det er to poeng ned til Granada på nedrykk.

Midtbanespillerne Papa Diop og Alexandros Tziolis er meldt klare til kampen, mens spissen Christian Stuani og midtbanespilleren Gonzalo Colsa er høyst usikre.

Valencia har 2-2-2 på de siste 6 og ligger på tredjeplass med 35 poeng. Hvilte flere av de beste spillerne i cupkampen mot Levante i midtuken, men tok likevel en overbevisende 3-0-seier på bortebane.

Det står 3-2-0 i favør Valencia på de siste 5 innbyrdes, og sistnevnte vant 4-3 i det omvendte møtet tidlig i sesongen. B.

4. Milan – Cagliari
Milan ligger på andreplass i Serie A og sparte flere av de største stjernene i 3-1-seieren over Lazio i cupen torsdag.

Førstekeeper Christian Abbiati er tilbake etter skade, men stjerner som Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini og Gennaro Gattuso fortsatt er ute. Alexander Merkel og Alberto Aquilani spiller trolig heller ikke, mens Antonio Cassano og Mario Yepes er langtidsskadet.

Cagliari klarte 1-1 borte mot serieleder Juventus for to runder siden og er ubeseiret på de siste tre i ligaen (1-2-0). Ligger på 12. plass med 23 poeng på 19 kamper. Er et av de bedre bortelagene i serien (3-2-4).

Skademessig ser det langt bedre ut enn for Milan. Angriperen Nene og forsvareren Lorenzo Ariaudo er fortsatt ute, men nykommeren Mauricio Pinilla (eks Palermo) er klar for spill.

Milan har et meget godt tak på Cagliari og har vunnet de fem siste møtene. Senest rett før jul ble det 2-0 på bortebane.

Milan er nødt til å vinne i dag for å holde tritt med Juventus (2-1 over Udinese i går), og det tviler vi ikke på at de klarer. H.

5. Stuttgart - Borussia Mönchengladbach
Stuttgart er inne i en meget svak periode og står med 0-1-4 på de siste 5. Den siste seieren kom 10. november, og da var det bunnlaget Augsburg som ble slått 2-1 på hjemmebane. Ligger likevel på 10. plass med 22 poeng på 18 kamper.

Har forsterket laget med Hoffenheims skarpe måljeger Vedad Ibisevic (48 mål på 123 kamper). Det er seks fravær i troppen, men ingen av spillerne er helt fast på laget.

Borussia har kommet seg etter den svake fjorårssesongen og hadde bare ett poeng opp til Bayern München før gårsdagens kamper etter 3-1-seieren over tetlaget for en uke siden. Slo Schalke og Mainz de to rundene før det.

Angriperen Raul Bobadilla er gått til Young Boys, mens forsvarsspilleren Roel Brouwers må stå over grunnet skade.

Det omvendte møtet tidlig i sesongen endte 1-1, og det ble hele 7-0 til Stuttgart i tilsvarende kamp forrige sesong. En dag må det snu for Stuttgart, og Ibisevic kan være spilleren de trenger. HUB.

6. Cercle Brugge - Standard Liege
23. Runde i belgiske Jupiler League. Vi tippet riktig på samtlige åtte kamper fra denne ligaen på midtukekupongen og håper å prikke inn dagens to kamper også.

Cercle så ut til å ha avgjort onsdagskampen mot Lierse med en sen 2-1-scoring, men Lierse kom tilbake og reddet ett hjemmepoeng. Dermed klarte ikke Cercle å krype opp på sluttspillplass til tross for at Genk på plassen over tapte på overtid mot Kortrijk. Genk vant imidlertid sin kamp i går, og det er nå fire poeng opp til den siste sluttspillplassen.

Standard Liege vant sin hjemmekamp mot Mons torsdag, der laget hadde en del faste spillere ute, og har et godt grep om sluttspillbilletten. Vil imidlertid få Cercle helt opp i ryggen dersom det skulle bli tap i dag.

Cercle vant 1-0 i det tilsvarende møtet forrige sesong, mens det ble 0-0 da lagene møttes i serien i høst.

Standard er i best form av disse to, og vi tror ikke de taper denne viktige kampen. UB.

7. Mons - Club Brugge
23. Runde i belgiske Jupiler League.
Mons tapte 2-1 for Standard Liege torsdag og har dermed ennå ikke vunnet i 2012. Det er ni poeng opp til sluttspillplass, og blir det ikke seier i dag, er det urealistisk å tro på sluttspill.

Har forsterket laget med de offensive spillerne Aloys Nong (vrakgods fra Standard Liege) og Mustapha Jarju (tilbake etter et oppohold i Canada).

Brugge vant enkelt 3-0 over Lokeren onsdag. Ligger på 3. plass, og sluttspillplassen er godt nede i lomma.

Det er imidlertid en del tunge fravær: Viktige Nabil Dirar (midtbane) rekker trolig kampen, men Niki Zimling (midtbane) ser ut til å bli klar. Michael Almebäck (fast i forsvar) og angriperen Thomas Meunier (tre mål) er tilbake etter sykdom. Midtbanespilleren Vadis Odjidja-Ofoe (fire mål), Daan van Gijseghem og midtbanespilleren Jonathan Blondel er fortsatt ute.

Rosenborgs Mushaga Bakenga har signert for klubben, men dagens kamp kommer for tidlig for spissen.

Brugge har full pott på de fem siste mot Mons, og vi tror det blir en ny seier i dag. B.

8. Valenciennes – Ajaccio
21. runde i Ligue 1.
Viktig bunnoppgjør. Valenciennes ligger på 14. plass med 20 poeng på like mange kamper, mens dagens motstander ligger sist med 18. Har 2-0-4 på de siste 6 i serien.

Ajaccio er i klart best form av disse. De fire siste i serien har gitt 3-1-0, noe som innebærer at laget fra Korsika har tatt like mange poeng på de siste tre kampene som på de 17 første til sammen.

Valenciennes er klart best hjemme og har tatt 18 av poengene sine på Stade du Hainaut. Ajaccio på sin side har bare vunnet én bortekamp (1-4-5). Vi garderer for B her grunnet Ajaccios plutselig oppsving. HB.

9. Evian - Bordeaux
21. runde i Ligue 1.
Evian har vunnet begge cupkampene etter nyttår, men tapte i 1-3 for Dijon i serien forrige helg. Ligger på 12. plass med 22 poeng på 20 kamper. Ned til Nice på nedrykk skiller det fire poeng.

Bordeaux slo Valenciennes forrige helg og har også vunnet de to cupkampene de har spilt i januar. Er et av formlagene i Frankrike, med 4-1-1 på de siste 6 seriekampene. Har tatt 26 poeng og ligger på 9. plass.

Det motsatte møtet i september endte 0-0.

Bordeaux har svake 2-2-5 på bortebane denne sesongen, men er i best form. UB.

10. Rennes – Marseille
21. runde i Ligue 1.
Lagene ligger på henholdsvis 5.- og 6.-plass, og ettersom Lille og Lyon vant sine kamper i går, er kun tre poeng godt nok for begge lag.

Rennes har førstekeeper Benoit Costil ute med karantene, mens fire spillere er med i Afrikamesterskapet. Razak Boukari er skadet.

Marseille er svekket av at fire mer eller mindre faste spillere er opptatt med Afrikamesterskapet. Spissen André-Pierre Gignac og forsvareren Stephane Mbia er ute med skader, men midtbanespilleren Benoit Cheyrou er tilbake.

Marseille er ligaens mest formsterke lag, med 5-1-0 på de siste 6. Rennes står med 3-1-2 i samme periode. Da lagene møttes i Marseille tidlig i sesongen, vant Rennes 1-0.

Rennes har til gode å tape på hjemmebane denne sesongen, men har heller ikke vunnet så mange kamper på Route de Lorient (4-5-0). HU.

11. Libya – Senegal
Siste runde i grunnspillet i Afrikamesterskapet.

Med stjerner som Mamadou Niang, Demba Ba, Moussa Sow og Papiss Demba Cisse i troppen, var Senegal den store favoritten i gruppe A, men landet er allerede ute av mesterskapet – etter å ha innledet med tap for Zambia og vertsnasjonen Ekvatorial-Guinea.

Libya tapte for Ekvatorial-Guinea i første runde, men etter 2-2 mot Libya og Senegals tidlig fiaskosorti, er det fortsatt håp om avansement. For at drømmen skal gå i oppfyllelse må man vinne dagens kamp samtidig som Zambia taper for Ekvatorial-Guinea.

Midtbanespilleren Walid Al Khatroushi er usikker for Libya. Fjorårets toppscorerer i Frankrike, Moussa Sow, spiller trolig fra start til tross for at han har vært i et par dager i Tyrkia for å gjennomføre overgangen fra Lille til Fenerbache.

Mange av Senegals stjerner er ønsket hjem til moderklubbene så fort som mulig etter kveldens kamp, og noen av dem har seriekamper allerede i midtuken. Motivasjonen er derfor kanskje ikke på topp hos alle.

Uavgjort er ikke godt nok for noen av lagene, så vi satser på at HB holder.

12. Ekvatorial-Guinea – Zambia
Ekvatorial-Guinea er det laget i turneringen som ligger lavest plassert på FIFA-rankingen. Derfor er det overraskende at vertsnasjonen allerede er klar for kvartfinalen etter to strake trepongere.

Etter seier over Senegal og 2-2 mot Libya, ligger Zambia godt an med tanke på avansement. Seier eller uavgjort i dag er nok, og selv med tap kan kvartfinalen være i boks.

Kaptein Rodolfo Bodipo (skadet) og forsvareren Lawrence Doe (karantene) er ute for Ekvatorial-Guinea.

Hos Zambia er spissen James Chamanga tilbake, noe som innebærer at troppen er komplett.

Nummer to i gruppen møter knallsterke Elfenbenskysten i kvartfinalen, så det er viktig for begge disse lagene å vinne puljen.

Zambia er normalt det beste laget av disse, og Ekvatorial-Guinea kan fort få en reaksjon ettersom de allerede er klare for kvartfinalen. UB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 29.01.2012 16:55
1. Arsenal - Aston Villa H U
2. Malaga - Sevilla U
3. Racing Santande - Valencia B
4. Milan - Cagliari H
5. Stuttgart - Borussia Mönche H U B
6. Cercle Brugge - Standard Liege B
7. Mons - Club Brugge B
8. Valenciennes - AC Ajaccio H B
9. Evian TG FC - Bordeaux U B
10. Stade Rennes - Marseille H U
11. Libya - Senegal H
12. Ekvatorial-Guin - Zambia U B

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 29.01.2012 16:55
1. Arsenal - Aston Villa H U
2. Malaga - Sevilla U
3. Racing Santande - Valencia B
4. Milan - Cagliari H
5. Stuttgart - Borussia Mönche H U B
6. Cercle Brugge - Standard Liege U B
7. Mons - Club Brugge B
8. Valenciennes - AC Ajaccio H B
9. Evian TG FC - Bordeaux U B
10. Stade Rennes - Marseille H U
11. Libya - Senegal H B
12. Ekvatorial-Guin - Zambia U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag