Arsenal er tittelforsvarer i FA-cupen og spiller i dag kamp mot Middlesbrough i femte runde.
Arsenal er tittelforsvarer i FA-cupen og spiller i dag kamp mot Middlesbrough i femte runde. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Kan vi stole på Arsenal?

Ikke helt. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips: 
Har ikke vunnet siden 1. november
Dobbel:  
Dagens sikreste objekt
Skiskyting stafett kvinner: Tyskland til herlig odds
Langskudd: 
Spennende spill i Belgia
V4 Täby:
  Sprek galoppsøndag
V64 Eskilstuna:
Frekk banker i interessant omgang

Søndagens tippekupong består av kamper fra FA-cupen, La Liga, Segunda, Bundesligaen, Pro League, Ligue 1 og Seria.

Bonuspotten var nær ved å bli utløst lørdag (hadde det blitt U i Palace - Liverpool), men overlevde enda en runde og er nå på 2,5 millioner kroner.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Arsenal – Middlesbrough
Arsenal tapte fortjent i bortekampen mot Tottenham forrige helg. Var heller ikke på toppnivå i hjemmekampen mot Leicester tirsdag, men klarte å hale i land en 2-1-seier. Klatret forbi Tottenham på tabellen og er tilbake på femteplass. Det skiller bare ett poeng opp til United på tredje.

Hadde litt trøbbel med Brighton forrige cuprunde, men tok seg videre med 3-2 på bortebane.

Arsenal har som vanlig en del skadebekymringer. Til dagens kamp er Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain, Mikel Arterta, Abou Diaby og d Mathieu Debuchy uaktuelle. Alexis Sanchez fikk en smell i kneet mot Leicester og hviles trolig. Jack Wilshere kan være tilbake etter ankeloperasjonen.

Middlesbrough har 6-2-0 på de siste åtte seriekampene og inntok tabelledelsen etter borteseieren over Blackpool tirsdag. Imponerte med 2-0-seier på bortebane mot Manchester City forrige cuprunde.

Forsvareren Dani Ayala skadet seg mot Blackpool og mister dagens kamp. Adam Forshaw er cup-tied, og Tomas Kalas er ikke berettiget for spill.

Arsenal har ikke vært helt seg selv i det siste, og vi utelukker ikke City-dödaren Middlesbrough helt. HU.

2. Celta Vigo - Atletico Madrid
Celta klarte 1-1 borte for Real Sociedad forrige runde, mens det ble hjemmeseier over Cordoba helgen før. Ligger på tiendeplass, men det er langt kortere vei poengmessig ned til nedrykkslagene enn opp til Europa-plassene.

Forsvareren Hugo Mallo er eneste fravær av betydning.

Atletico tok en imponerende og meget viktig 4-0-seier over Real Madrid forrige lørdag (slik vi varslet om i oddstipset den dagen) og er dermed fortsatt med i kampen om gullmedaljen. Har sju poeng opp til erkerivalen (men har kveldens kamp til gode), mens Barcelona er tre poeng foran. Har vunnet seks av de sju siste seriekampene.

Laget har meget tunge fravær på midtbanen til dagens kamp. Arda Turan og Raul Garcia er ute med karantene, mens Koke er skadet. Det er ogsp usikkerhet rundt forsvareren Diego Godin. Disse fire har til sammen scoret 10 mål og levert 15 målgivende i ligaen denne sesongen.

Vi satser på at UB holder.

3. Rayo Vallecano - Villarreal
Rayo har ikke levert varene de siste ukene og kommer fra 0-2-tap borte mot svake Elche og 1-2-tap hjemme mot Deportivo. Tok også null poeng tredje sist, men da var sterke Atletico Madrid motstander på bortebane. Har falt ned til 16. plass, og det skiller bare fire poeng ned til Levante på nedrykk.

Den faste midtbanespilleren Raul Baena er ute med karantene, men skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Villarreal har nylig tapt for Barcelona og i serien og cupen (kampen ble spilt onsdag), men har ellers vært i knallform i vinter. Hvis man ser bort fra Barca-kampen, har ikke laget tapt en eneste match siden Europa League-kampen mot Zürich 6. november.

Ligger på sjetteplass, men det skiller bare tre poeng opp til Valencia på den viktige kampen som gir mulighet for Champions League-spill til høsten.

Villarreal har fått tre tunge fravær til kveldens kamp. Midtbanespillerne Bruno Soriano og Jonathan dos Santos og spissen Ikechukwu Uche er bekreftet ute på Villarreals hjemmeside. Fra før er Adrian Marin og Bojan Jokic (begge forsvar) på skadelisten. Det har også vært usikkerhet rundt Mario, men forsvareren er med i troppen.

Villarreal har såpass mange fravær at vi helgarderer denne. HUB.

4. Barcelona - Levante
Barcelonas angrepstrio Messi, Neymar og Suarez blir bare bedre og bedre sammen, og i forrige søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao ga ikke stjernegalleriet seg før det stod 5-2 i målprotokollen. Har vunnet fem strake kamper og lå bare ett poeng bak Real Madrid før sistnevnte vant sin kamp i går kveld.

Fulgte opp med 3-1 i den første semifinalen i Copa de Ray mot Villarreal onsdag og er stor favoritt til å vinne cupen.

Barcelona har viktige kamper i cupen og Champions League de neste ukene, og det er ventet at trener Luis Enrique gjør noen endringer på laget i kveld. Andres Iniesta (sykdom) og Gerard Pique (rygg) er to av spillerne som trolig hviles. Dani Alves soner karantene.

Levante stod med null mål og null poeng på de tre siste kampene før det ble 4-1-fest hjemme mot Malaga lørdag. Klatret to plasser på tabellen, men ligger fortsatt på nedrykk. Opp til Elche på trygg grunn skiller det ett poeng.

Midtbanespilleren Victor Camarasa soner karantene, men fraværssituasjonen er ellers god.

Selv om Barca trolig roterer litt på laget, bør det holde i massevis mot dette bunnlaget. H.

5. Las Palmas - Racing Santander
Las Palmas tapte tre viktige poeng borte mot svake Lugo forrige helg, men leder fortsatt Segunda. Det er imidlertid bare to poeng ned til Real Betis på femteplass, så det kommer til å bli en tøff kamp om de to plassene som gir direkte opprykk.

Står med 8-2-1 på hjemmebane denne sesongen.

Forsvareren Angel er ute med karantene. Emmanuel Culio betegnes som usikker av avisen Marca, men midtbanespilleren er med i troppen. Fraværsmessig ser det ellers veldig bra ut for hjemmelaget.

Racing kjemper i den andre enden av tabellen og kommer fra et stygt 1-4-tap for topplaget Valladolid på hjemmebane. Stod med brukbare 2-2-1 på de fem før det og ligger på den siste trygge plassen. Det skiller ett poeng ned til de to øverste nedrykkslagene.

Racing har hele sju fravær til dagens kamper (fem spillere er ute med skade, mens to soner). Førstekeeper Mario Fernández, toppscorer Mamadou Kone (sju mål) og angrepskollega Mariano (fire mål) er blant spillerne som mangler. Alle tre startet forrige kamp.

Las Palmas har vunnet de fire siste innbyrdes, og vi blir overrasket dersom et ekstremt svekket Racing får med seg poeng borte mot serielederen. Dagens sikreste. H.

6. Hannover - Paderborn
Hannover har fått en tung start på året og står med kun et poeng på de tre kampene etter vinterpausen. Har falt ned til tiendeplass, og laget kan fort rote seg ned i nedrykksstriden dersom prestasjonene ikke heves til et høyere nivå.

Den danske forsvareren Leon Andreasen og den russiske midtbanespilleren Edgar Prib er ute med skader.

Paderborn har samme poengfangst på de tre siste kampene som dagens motstander, men har ennå ikke scoret mål i en seriekamp i 2015. Ligger tredje sist etter lørdagens kamper. Hadde det ikke vært for den gode sesongstarten, ville laget ha ligget sist på tabellen, for den nyopprykkede klubben har ikke vunnet i serien siden 2. november.

Midtbanespillerne Daniel Brückner og Jens Wemmer har slitt med sykdom denne uken og er usikre til dagens kamp. Spissen Marvin Ducksch nærmer seg comeback, men denne kampen kommer for tidlig. Forsvareren Christian Strohdiek har vært involvert i en bilulykke og regnes som usikker.

Paderborn holder ikke Bundesliga-nivå om dagen, og vi tror Hannover tar dette på hjemmebane. H.

7. Club Brugge - Lokeren
Brugge tapte 0-2 for Kortrijk forrige serierunde og gjorde dermed gullkampen i Belgia litt mer spennende. Leder nå med fire poeng på Anderlecht, mens tre lag ligger sju poeng bak. Er klar for cupfinalen etter å ha beseiret lillebror Cercle over med 8-3 sammenlagt. Det siste oppgjøret ble spilt onsdag.

Oscar Duarte (forsvar) ble utvist mot Cercle, men en eventuell karantene vil ikke gjelde før neste kamp. Den offensive midtbanespilleren Lior Refaelov og kantspilleren Felipe Gedozer tilbake i full trening og kan være aktuelle i dag.

Lokeren har tatt sju poeng på de siste tre kampene og har meldt seg på i kampen om sluttspillplassen. Ligger på åttende og har tre poeng opp til Genk på den viktige sjetteplassen.

Brugge har hatt et meget godt tak på Lokeren de siste sesongene og står med sju strake seiere.

Hjemmelaget skal i aksjon i Europa League mot Aalborg torsdag, men vi tror ikke spillerne tenker så mye på det i kveld. H.

8. Charleroi - Gent
Charleroi spilte uavgjort borte mot Mechelen forrige helg og falt ned til den kjedelige sjuendeplassen (gir ikke sluttspill). Tok fire av seks mulige poeng mot gode lag som Kortrijk og Genk i de to foregående rundene.

Den defensive midtbanespilleren Karel Geraerts ser ut til å være eneste fravær for hjemmelaget.

Gent spilte semifinale i cupen så sent som torsdag. Det endte med 0-3-tap for Anderlecht, og finaledrømmen kan skrinlegges for denne sesongen. Gjør det langt bedre i ligaen, der det er blitt 4-1-0 på de siste fem kampene. Falt ned til femteplass etter lørdagens kamper og har tatt fem poeng mer enn kveldens motstander.

Gent sliter med svært tunge fravær til dagens kamp. Toppscorer Laurent Depoitre (12 mål) er blitt skadet. Det er svært dårlig nytt, spesielt med tanke på at angrepskollega Benito Raman (6 mål) akkurat er kommet tilbake fra skade og trenger tid på å komme i form. Det samme gjelder for et annet spissalternativ - David Pollet.

Bortelaget sliter også på midtbanen: Neto Renato soner karantene, mens Brecht Dejaegere (4 mål) er skadet. Heller ikke rutinerte Mustapha Oussala rekker kampen.

Vi blir ikke overrasket om Charleroi drar i land alle poengene, men heldekker kampen. HUB.

9. Metz – Guingamp
Metz har ikke vunnet en seriekamp siden 1. november, og da er det ikke overraskende at laget ligger sist i Ligue 1. Det skiller seks poeng opp til sikker plass etter lørdagens kamper. Har gjort det klart best hjemme på Stade Saint Symphorien, der laget har tatt 16 av totalt 21 poeng.

Spilte hjemmekamp mot Ligue 2-laget Brest så sent som torsdag. Det var heller ingen suksess for et reservepreget Metz, og laget ble slått ut på straffekonk.

Delt toppscorer Florent Malouda er ute med skade, mens midtstopperen Guido Milan soner karantene.

Guingamp var i aksjon i cupen onsdag og måtte ha ekstraomganger for å slå ut Yzeure på bortebane. I kvartfinalen venter enda en miniputt: amatørlaget Concarneau.

Har fine 6-2-1 på de siste ni seriekampene og er for lengst ute av bunnstriden. Forrige seriekamp ble det 1-0-seier mo et formsterkt Monaco som ikke hadde sluppet inn mål i ordinær tid siden 22. november. Seieren var ekstra imponerende med tanke på at angriperen Mustapha Diallo ble utvist allerede før man hadde kommet halvveis ut i første omgang.

Diallo soner i dag. Ellers ingen fravær av betydning for bortelaget.

Vi tror ikke formsterke Guingamp taper denne. UB.

10. Lorient - Lyon
Lorient tok en meget viktige 3-1-seier borte mot Reims sist og klatret til 16. plass. Etter lørdagens kamper falt imidlertid laget ned på 17. plass, og det skiller bare ett poeng ned til Evian på nedrykk. Har brukbare 3-2-1 på de siste seks hjemmekampene.

Kaptein Wesley Lautoa kjente smerter i kneet på trening lørdag og må trolig stå over kveldens kamp. Jordan Ayew (6 mål og 4 målgivende) er tilbake fra Afrikamesterskapet, men det er ikke sikkert formen hans er god nok for en startplass i angrepet. Den faste midtbanespilleren Mehdi Mostefa er tilbake etter skade.

Lyon kom under hardt press av PSG forrige runde, men klarte å ro i land 1-1 på hjemmebane. Spilte 0-0 borte mot Monaco runden før og leder ligaen med ett poengs margin på Marseille og PSG (begge spilte uavgjort i går).

Ligue 1s toppscorer Alexandre Lacazette (21 mål) er er tilbake i trening, men denne kampen kommer for tidlig. Midtstopperen Milan Bisevac er ute med skade.

Lorient tapte hele 0-4 i lagenes første møte denne sesongen, men vant på bortebane i mai i fjor og har spilt uavgjort i de to siste hjemmekampene. Vi kan ikke utelukke Lorient helt her. UB.

11. Chievo - Sampdoria
Så kom endelig årets første seier for Verona. Å slå tabelljumboen Parma 1-0 var kanskje ikke sesongens prestasjon, men de tre poengene var ekstremt verdifulle. Laget ligger nå på sikker plass og har en luke på to poeng ned til Cagliari.

Midtbanespilleren Ivan Radovanovic soner karantene, men skademessig ser det bra ut.

Sampdoria har ikke fått det til på senvinteren. Er slått ut av cupen og har bare tatt to poeng på de tre siste seriekampene. Tapte hele 1-5 for Torino forrige bortekamp. Ble forbigått på tabellen av Fiorentina i går og ligger nå på femteplass.

Angriperen Stefano Okaka er suspendert, noe som kan åpne for at Samuel Eto’o får sin første start for Sampdoria. Ezequiel Munoz (forsvar), Sergio Romero (keeper), Luca Rizzo (midtbane) og Fabrizio Cacciatore (forsvar) er trolig ute med skader.

Sampdoria er ute av slag, og vi kan ikke utelukke Chievo i kveld. HUB.

12. Cesena - Juventus
Cesena stod med noe så sjeldent som to strake trepoengere før bortekampen mot Empoli forrige søndag. Oppgjøret ble en gedigen nedtur etter seieren over Lazio runden før, og laget måtte reise hjem med 0-2. Ligger på nest sisteplass, og det skiller seks poeng opp til Chievo på trygg grunn.

Spissen Guido Marilungo, Emmanuel Cascione (midtbane) og backen Francesco Renzetti er ute med skader.

Juventus har tatt 38 poeng mer enn dagens motstander og har en luke på sju poeng ned til Roma. Spilte 0-0 mot Udinese forrige bortekamp, men har ellers vunnet alt siden 6. januar.

Serie A-toppscorer Carlos Tevez soner krantene i kveld. Forsvareren Martin Caceres og Kwadwo Asamoah (midtbane) er fortsatt ute med skader.

Juventus pleier ikke å svikte i slike kamper. B.

432-rekke:
1. Arsenal – Middlesbrough HU

2. Celta Vigo - Atletico Madrid UB

3. Rayo Vallecano – Villarreal HUB

4. Barcelona – Levante H

5. Las Palmas - Racing Santander H

6. Hannover – Paderborn H

7. Club Brugge - Sporting Lokeren H

8. Charleroi – Gent HUB

9. Metz – Guingamp UB

10. Lorient – Lyon UB

11. Chievo – Sampdoria HUB

12. Cesena - Juventus B

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekke:
1. Arsenal – Middlesbrough HU

2. Celta Vigo - Atletico Madrid UB

3. Rayo Vallecano – Villarreal HUB

4. Barcelona – Levante H

5. Las Palmas - Racing Santander H

6. Hannover – Paderborn H

7. Club Brugge - Sporting Lokeren H

8. Charleroi – Gent H

9. Metz – Guingamp UB

10. Lorient – Lyon UB

11. Chievo – Sampdoria UB

12. Cesena - Juventus B

Klikk her for å levere 96-rekken.