*Nettavisen* Sportspill.

Kan vi stole på Liverpool?

Liverpool har scoret 24 mål på de siste seks kampene og er stor favoritt mot Sunderland i dag. Foto: Darren Staples (Reuters)

Ja, vi ser ingen grunn til å gardere Premier Leagues største formlag på tippekupongen.

31.03.14 13:44
HTML EMBED


Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Odds:Hyypiä har møtt veggen
Odds:Hvorfor er Lazio favoritt?
V65 Bjerke:Ivers og Eklöf ugardert
V5 Aalborg: - Bedre uten Flemming

Det er en flott midtukekupong vi står overfor, med kamper fra Premier League, La Liga og Serie A.

Spillstopp er kl. 19.55, og alle matchene spilles i kveld.

1. Liverpool – Sunderland
Mange Liverpool-fans fikk nok hjertet i halsen på stillingen 0-1 og 1-2 borte mot Cardiff sist, men nok en gang viste laget at man er på et helt annet nivå enn de foregående sesongene. Liverpool er rett og slett så gifte fremover at bunnlagene bankes lett selv om det kommer tre baklengs.

Ligger på tredjeplass på tabellen – fire poeng bak Chelsea og ett bak City. Har én kamp til gode på førstnevnte, mens City har spilt én mindre. De siste seks kampene har gitt full pott og 24-9 i målforskjell for Liverpool.

Troppen er den samme som sist, og Jose Enrique er den eneste førstelagsspilleren som er skadet.

Sunderland så ut til å ha ting på gang for snaut to måneder siden, men de siste rundene har vært blytunge. På de siste fire i serien er det kun blitt ett poeng, og bunnkampen mot Norwich i helgen endte 0-2. Det er tre poeng opp til sikker plass, og eneste lyspunkt er at man har to til tre kamper til gode på de andre lagene i bunnsjiktet.

Fabio Borini kan ikke spille mot moderklubben, og manager Gus Poyet har derfor hentet tilbake utleide Connor Wickham fra Leeds. Midtstopperen Marcos Alonso soner karantene, mens Steven Fletcher og Keiren Westwood er skadet.

I den formen Liverpool er i om dagen, er det ikke noe poeng å gardere. H.

2. West Ham – Hull
West Ham vant flere viktige kamper i februar, men i mars er det blitt null poeng og 1-6 i målforskjell på tre forsøk. Har falt ned til 14. plass, og det er seks poeng ned til Sunderland på nedrykk.

Kantspilleren Matt Jarvis skadet seg mot United, men det er håp om at han blir klar. Joey O'Brien og Marco Borriello er fortsatt ute, mens Ricardo Vaz Te er tilbake i trening.

Hull har med sine 33 poeng tatt to flere enn West Ham. Har spilt fem hjemmekamper på rad i serie og cup, og dette blir den første på fremmed gress på over en måned. Lot West Bromwich ha ballen mest lørdag, men det gjorde ikke så mye ettersom man vant oppgjøret 2-0.

Shane Long pådro seg en smell i kneet sist, men blir trolig klar. Midtstopperen Curtis Davies er usikker.

To uberegnelige lag, og vi ser oss nødt til å gardere. HB.

3. Sevilla - Real Madrid
Sevilla har virkelig fått opp damen og klatret opp på femteplass etter 2-1-seieren over Osasuna sist. Står med fem strake seiere i serien og har nylig også slått ut erkerivalen Real Betis fra Europa Leauge.

Det ser ut som viktige Ivan Rakitic blir klar, og da har Sevilla så godt som fulltallig mannskap.

Real hadde mulighet til å parkere Barcelona i gullkampen søndag, men et fyrverkeri av et oppgjør, der Sergio Ramos fikk rødt kort drøyt 25 minutter før slutt, endte med 3-4-tap. Dermed ligger Real på andreplass, og det er bare ett poeng som skiller de tre topplagene.

Tapet for Barcelona var Reals første nederlag siden oktober (som også var mot Barca), men vi utelukker ikke at et formsterkt Sevilla kan stelle i stand trøbbel på hjemmebane.

Sergio Ramos og Angel Di Maria er ute med karantee, mens Jese er skadet.

Det kan bli tøft for Real å omstille seg etter søndagens nedur, og laget har to tunge fravær. H er bare krysset av på 13 prosent av kupongene, og vi helgarderer matchen i håp om en overraskelse. HUB.

4. Atletico Madrid – Granada
Atletico gikk til topps på tabellen takket borteseieren over Betis og Reals nederlag for Barcelona. Står med 4-1-1 på de seks siste og er klar for kvartfinalen i Champions League.

Filipe Luis er ute karantene, mens Javier Manquillo er skadet.

Granada har fine 2-1-0 på de siste tre og har klatret vekk fra bunnstriden og opp på 11. plass. Borteformen er imidlertid elendig, og det har bare blitt ett poeng på de siste seks forsøkene.

Laget er svekket offensivt av at Piti er ute med skade. Liverpool-eide Tiago Ilori er heller ikke aktuell.

Vi tror selvsagt klart mest på Atletico, men vi er nødt til å gardere flere av favorittene på kupongen hvis det skal være håp om ok premier. HU.

5. Barcelona - Celta Vigo
Søndagens 4-3-seier over Real Madrid var det endelige beviset på at Barcelona er tilbake i toppslag etter en svak periode i vinter. Ekstra gledelig var det å se at spillere som Iniesta og Xavi fortsatt kan prestere på øverste nivå. Barca ligger fortsatt på tredjeplass, men det er nå bare ett poeng opp til gullplassen.

Xavi er ikke med i troppen, mens Carles Puyol, Jonathan dos Santos og Isaac Cuenca er skadet.

Celta skuffet med 0-2 hjemme mot Malaga sist og falt ned til 12. plass. Har 1-2-2 på de siste fem, men har vunnet tre av de siste fire bortekampene.

Rafinha Alcantara er ikke berettiget for spill mot moderklubben.

Alt annet enn H vil overraske oss stort.

Klikk på bildet for å forstørre.


6. Rayo Vallecano – Osasuna
Rayo står med flotte 3-1-0 på de siste fire og har klatret opp på sikker plass. Det er fortsatt bare to poeng ned Getafe på nedrykk, men situasjonen er langt lysere enn den var for en drøy måned siden.

Osasuna har hatt en helt motsatt utvikling de siste ukene. For etter den overraskende 3-0-seieren over Atletico Madrid 23. februar, er det bare blitt null poeng og 1-13 i målforskjell på fire kamper.

Marc Bertrán og Emiliano Armenteros er ute med skader.

Hjemmefordel og formsituasjonen gjør at vi går for H her.

7. Juventus – Parma
Juventus fortsetter å vinne kamper selv om seriegullet for lengst er i lomma. Det gjøres gjennom bunnsolid forsvarsspill og null baklengs, for i de siste kampene har man selv bare scoret ett mål pr oppgjør.

Paul Pogba, Claudio Marchisio og Gianluigi Buffon er tilbake i dag, og det er ventet at Arturo Vidal eller Andrea Pirlo blir hvilt.

Parma skuffet noe med 1-1 hjemme mot Genoa sist, men står med en meget lang rekke med kamper uten tap nå. Har klatret opp på sjetteplass, og bare målforskjellen skiller opp til Inter på EL-plass.

Parma er vanskelig å slå, og vi utelukker ikke at laget klarer uavgjort mot et Juventus som scorer svært få mål om dagen. HU.

8. Fiorentina – Milan
Fiorentina tok tre poeng borte mot hjemmesterke Napoli sist. Oppgaven ble gjort lettere av at Napoli fikk en spiller utvist i første omgang, og seiersmålet kom første i sluttminuttene. Har nå sju poeng opp til tredjeplassen som gir muligheter for CL-spill neste sesong.

Mario Gomez er ute med en ny skade, og David Pizarro er uaktuell.

Milan har tatt oppsiktsvekkende lite poeng i det siste, men har heller ikke hatt marginene helt på sin side. Tok ledelsen borte mot Lazio sist, men måtte nøye seg med 1-1. Det er det eneste poenget laget har tatt på de fire seriekampene. Ligger på 12. plass med 36 poeng på 29 kamper.

Andrea Poli er suspendert, mens Riccardo Montolivo og Mattia De Sciglio er skadet.

Milan er bedre enn raden viser, og en seier kan komme når som helst. HB.

9. Genoa – Lazio
Genoa spilte en god kamp mot Juventus selv om det ble 0-1, og det var derfor ikke overraskende at man klarte å kapre ett poeng borte mot formsterke Parma i helgen. Har tatt like mange poeng som Milan og ligger på 13. plass.

Sebastian De Maio er ute med karantene, og midtbanespilleren Matuzalem er ny på skadelisten.

Lazio har gjort det best på bortebane i det siste og står med 4-0-1 på de siste fem på fremmed gress. Spilte 1-1 hjemme mot Milan i helgen og ligger på sjuendeplass med 42 poeng.

Senad Lulic er ute med karantene, mens Lucas Biglia er skadet. Vi får trolig heller ikke se Miroslav Klose og André Dias.

Genoa har vært solide i det siste, og vi tror ikke laget taper på hjemmebane. HU.

10. Catania – Napoli
Catania har falt ned til bunnplassen i Serie A takket være en serie med elendige resultater (ett poeng på de siste fem).

Gonzalo Bergessio er ute med karantene, mens Lucas Castro er skadet. Forover ser det tynt ut for hjemmelaget.

Napoli fikk en spiller utvist i første omgang hjemme mot Fiorentina sist og gikk på et sjeldent hjemmetap. Har heller ikke briljert noe særlig i det siste, og det er lite sannsynlig at man klarer å stjele den viktige andreplassen fra Roma.

Faouzi Ghoulam soner karantene, mens Dries Mertens er skadet. Gonzalo Higuain kan bli hvilt.

UB bør holde.

11. Cagliari - Hellas Verona
To lag i dårlig form. Cagliari har 1-2-3 på de siste seks, mens Verona har 1-1-4 i samme periode. Hjemmelaget har nå fem poeng til nedrykk, mens Verona drar nytte av den gode høstsesongen og ligger fortsatt så høyt som åttendeplass.

Daniele Conti er suspendert, mens Daniele Dessena er skadet.

Hos bortelaget er den innleide midbanespilleren Marco Donadel (Napoli) ute med karantene, mens Juan Gomes (angrep) er skadet. Det er mulig at toppscorer Luca Toni blir hvilt.

Vi tror mest på hjemmelaget, men tar med en gardering. HU.

12. ChievoVerona – Bologna
Chievo ble et nummer for små både mot Roma og Fiorentina og står med null poeng på sine siste to kamper. Vant imidlertid de to hjemmekampene før Roma-tapet forrige helg og ligger på den siste plassen som ikke gir nedrykk. Kun målforskjellen skiller ned til Livorno.

Chievo får tilbake tre spillere til dagens kamp.

Bologna har tatt to poeng mer enn dagens motstander etter den meget viktige seieren over Cagliari sist. Hadde bare tatt to poeng på fem kamper før det.

Hjemmefordelen gjør at vi setter H.

384-rekker:
1. Liverpool – Sunderland H

2. West Ham – Hull HB

3. Sevilla - Real Madrid HUB

4. Atletico Madrid – Granada HU

5. Barcelona - Celta Vigo H

6. Rayo Vallecano – Osasuna H

7. Juventus – Parma HU

8. Fiorentina – Milan HB

9. Genoa – Lazio HU

10. Catania – Napoli UB

11. Cagliari - Hellas Verona HU

12. ChievoVerona – Bologna H
Klikk her for å levere dette spillet

128-rekker:
1. Liverpool – Sunderland H

2. West Ham – Hull HB

3. Sevilla - Real Madrid UB

Atletico Madrid – Granada HU

5. Barcelona - Celta Vigo H

6. Rayo Vallecano – Osasuna H

7. Juventus – Parma HU

8. Fiorentina – Milan H

9. Genoa – Lazio HU

10. Catania – Napoli UB

11. Cagliari - Hellas Verona HU

12. ChievoVerona – Bologna H
Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag