Det er vanskelig å vite hva man får med Tottenham og Emanuel Adebayor for tiden.
Det er vanskelig å vite hva man får med Tottenham og Emanuel Adebayor for tiden. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Kan vi stole på Tottenham?

Tim Sherwoods drømmestart med Tottenham er for lengst over. Derfor får de begrenset med tillit på dagens tippekupong.

Kommersielt

Lørdagens øvrige sportspilltips:
Oddstips 1: Desperate Fulham må vinne
Oddstips 2: Ryan Giggs har noe å bevise
Oddstips 3: Inter har funnet formen
V4 Åby: Jaros jakter maks
V75 Åby: V75 med Johan og superomsetning

lørdagens langoddsprogram finner vi godbiter fra hele fotball-Europa. Tyskland og England viser seg fra sin beste side i dag.

Dagens tippekupong er fullspekket med kamper fra England, og den beste måten å følge hele runden på, er med TV2s Fotball Xtra. Her får du oppdateringer om alle kampene på dagens kupong.

Klikk her for å prøve ut TV2 Sumos Premier League-pakke.

1, Manchester United — Norwich City
Uhyre spennende kamp i Premier League. Ryan Giggs har med andre United-legender fått i oppgave å styre skuten inn til havn, og det blir spennende å se hvordan de kan hevde seg mot Norwich som sliter.

Hjemmelaget har vært i fotballverdens søkelys den siste tiden etter sparkingen av David Moyes. Det kom etter bortetap mot Everton, da laget fremstod veldig tafatt. Er avhengig av en god avslutning på sesongen for å legge fundamentet for den neste.

Robin van Persie er skadet for hjemmelaget. Mye av Uniteds tragedier har foregått på hjemmebane denne sesongen, og publikum på Old Trafford er nok sultne på en god innsats fra de røde djevlene.

Norwich spilte tappert mot Liverpool forrige runde, til tross for at de kom tidlig under 2-0. Det ser imidlertid veldig stygt ut for kanarifuglene, som har et tøft kampprogram igjen og kun to poeng ned til streken. Nedrykksfavoritt.

Manchester United er ute etter å heve seg fra forrige runde, men Norwich er desperate i sin poengjakt. Hjemmelaget har lite å spille for, med unntak av Europa League som de kanskje ikke har så veldig lyst på. Likevel utvilsom H.

2, Fulham — Hull City
Dette kommer fort til å bli husket som den kampen som berget eller fordømte Fulham i årets Premier League-sesong. Er under streken nå, men kan fort klatre på trygg grunn med seier i dag.

Har imponert stort i det siste, og det mot vanskelige motstandere. Sørget for å gi Tottenham et realt sjokk forrige runde, men ble til slutt for svake. Mer å spille for enn Hull som har sett tafatte ut.

Bortelaget har variert veldig de siste kampene, og forrige runde ble Arsenal et og to nummer for store. Hull hadde imidlertid overtaket i de innledende deler av kampen, men var lite kliniske foran mål og tapte til slutt fortjent. Ligger på 36 poeng, noe som kan være akkurat nok til å berge plassen.

Fulham og Hull har nesten lik formkurve de siste rundene, men det er liten tvil om hvem som har mest å spille for og er i best slag. Likevel skal ikke Hull avskrives helt, de er gjerrige i forsvar. HU.

3, Swansea City — Aston Villa
Ny, jevn kamp i bunnen av Premier League.

Swansea vant 2-1 borte mot Newcastle forrige runde, og sikret tre særs viktige poeng helt på tampen av oppgjøret. Kan være sikret ny PL-kontrakt, men burde ikke tape dagens kamp. Lite skadeplaget, og Wilfried Bony har prikket inn storformen i sluttspurten.

Aston Villa klarte uavgjort hjemme mot Southampton forrige runde, i det som var en jevnspilt og sjansefattig kamp. Sikret et viktig poeng etter en begredelig formperiode. Har lenge vært en av ligaens bedre bortelag, men står nå med seks kamper uten seier på reisefot.

Veldig jevn og spennende kamp, men Aston Villa virker ikke å ha den gnisten Swansea spilte med mot Newcastle. Burde likevel ikke avskrives.

4, West Bromwich Albion — West Ham United
West Bromwich har vært innvolvert i noen elleville kamper for tiden. Først spilte de 3-3 mot Cardiff i det som ble noen høydramatiske sluttminutter, før de tapte en 3-0-ledelse mot Tottenham til 3-3. Er på 33 poeng, noe som ikke blir nok til ny Premier League-kontrakt.

Merkelig hjemmestatistikk. Har tapt kun 1 på hjemmebane de siste ni kampene, men har også kun vunnet en kamp - mot Newcastle første nyttårsdag. Vanskelig å vite hva man får med West Bromwich for tiden.

For dagens gjester er nok manager Sam Allardyce glad for at den fantastisk februar måned sørget for nok poeng til å overleve. Den siste tiden har de vært begredelige. Har riktignok spilt mot god motstand, men hjemmetapet mot Crystal Palace forrige runde svir nok veldig for the Hammers. 

Har grei statistikk med 4-4-9 på bortebane.

Ny, åpen kamp blant dumpekandidater, men West Brom har imponert mest den siste tiden. Har det som skal til for å temme et allerede tamt West Ham.

5, Stoke City — Tottenham
Vanskelig kamp å tippe, med to lag uten særlig mye å spille for.

Stoke har tatt store steg under Mark Hughes i år, og kan avslutte på øvre halvdel av tabellen. Kunne fort tatt tre nye poeng mot Cardiff forrige runde, men ble sviktet av dårlige avslutninger. Ligaens sjette beste hjemmelag, med kun to tap.

Tottenham har vært veldig vanskelig å ha med å gjøre den siste tiden, og varierer mellom de fantastisk og det horrible - gjerne flere ganger i løpet av samme kamp. Vant forrige kamp mot Fulham etter å ha ligget under. Ligaens fjerde beste bortelag, men uten borteseier på de fire siste. Blant disse kampene er 1-0-tap for Norwich og 4-0 mot både Chelsea og Liverpool.

Ingen av lagene har som sagt mye å spille for, men Stoke har levert bra den siste tiden og ser ingen grunn til å stoppe med det. HU.

6, Birmingham City — Leeds United
Det tetter seg virkelig til i både topp og bunn av Championship når sesongslutten nærmer seg med stormskritt.

Birmingham har kun målforskjellen på sin side når de ligger på trygg grunn, og har ikke råd til å tape mange poeng på de to siste kampene. To seire på de siste seks er synonymt med den gjennomsnittlige poengfangsten deres. Har en kamp til gode på konkurrentene, uten at de er sikret poeng av den grunn. Ligaens klart dårligste hjemmelag, med kun to seire på eget gress.

Leeds blir en middelhavsfarer denne sesongen, og har ikke spesielt mye å spille for når de gjester Birmingham. Er inn i en dårlig periode, med tre siere og syv tap på de siste ti kampene. Helt godkjent bortestatistikk.

Det er ingen tvil om hvem som har mest å spille for her, men Birmingham har ikke overbevist noen på hjemmebane.

7, Bournemouth — Nottingham Forest
Det så lenge ut til at Bournemouth kunne sikre seg den siste playoff-plassen, men tre kamper uten seier etter en veldig god periode har gjort sitt for å ødelegge det håpet. Fire poeng opp med to kamper igjen skal bli veldig vanskelig. 

Vært i fenomenal form før de tre siste kampene, men har mistet gnisten. Tapte 4-2 hjemme mot Sheffield forrige runde. Har ellers fem hjemmeseire på de siste ti.

Får besøk av et Nottingham som er kun to poeng bak den viktige playoff-plassen, og er avhengig av to seire på de to siste for å ha mulighet til å kapre plassen. Er meget gode på bortebane, og endte en tørkeperiode med en sterk 2-0-seier mot Leeds forrige bortekamp.

Sesongen kan være over for Bournemouth etter denne kampen, og det samme gjelder Nottingham. To gode lag som er vanskelig å skille på papiret.

8, Charlton Athletic — Blackburn Rovers
Charlton fortsetter sin desperate kamp for overlevelsen med en ny skjebnekamp mot formsterke Blackburn.

Hjemmelaget tok en sterk og viktig seier borte mot Sheffield Wednesday forrige runde, men den betyr lite om de ikke tar poeng også i dag. Er ett poeng fra nedrykk til League One. God hjemmestatistikk med 6-6-9 på hjemmebane.

Blackburn er ubeseiret de siste ti, med fire seire i denne perioden. 16-16-12 totalt vitner imidlertid om et ustabilt lag. Tre poeng bak den viktige sjetteplassen, og kan ikke annet enn å vinne dagens kamp for å fortsatt henge med.

Utrolig mye å spille for for begge lag, og den burde minst halvgarderes.

9, Huddersfield Town — Leicester City
En kamp med tre uviktige poeng i potten. Huddersfield klarer seg, Leicester er allerede mester.

Hjemmelaget endte en rekke med ni kamper uten seier forrige runde mot Yeovil. Er veldig varierende for tiden, og også på hjemmebane har de vært svake. 8-6-8 som totalstatistikk vitner imidlertid om et lag som kan når det vil.

Spørsmålet blir om hvor mye de vil denne kampen. Rykker ikke ned i år, og har for langt opp.

Leicester er allerede mester. Det så ut som om luften gikk ut av dem etter det hele var avgjort, men de to siste kampene har de slått QPR og Bolton. Er ligaens desidert beste lag, og det kan fort straffe seg å avskrive dem helt. Har mulighet til over hundre poeng med seier eller uavgjort i dag.

10, Derby County — Watford
Derby har grepet om den første playoff-plassen, og virker å være sikret tredjeplassen. Ønsker nok likevel ha gode kamper i ryggen når de går inn i en viktig playoff-periode. 

Er ligaens fjerde beste hjemmelag, og står med formidable 13-4-5 på eget gress. Det står det respekt av.

Dagens gjester kunne fort blandet seg inn i kampen om sjetteplassen, men alt håp ble slukket da de tapte mot QPR forrige runde. Ni poeng igjen å spille for med syv poeng opp blir nok tøft for Watford. 4-10-7 på bortebane er ikke til å hoppe i taket over.

Derby er nok ute etter å vise muskler, og har gode muligheter til det mot et Watford som våknet for sent.

11, Queens Park Rangers — Millwall
En flott managerduell når Harry Redknapp tar imot Ian Holloway.

QPR har sikret seg playoff-spill og kan forberede seg for de viktige utslagsrundene. Vanskelig å vite hvor man har Redknapps mannskap for tiden, da de står med 2-1-3 på de siste seks kampene. Ligaens nest beste hjemmelag med 10-5-2 på eget gress.

Millwall har mobilisert kraftig den siste perioden, og har 3-3-0 på de siste syv. Det har ført dem over streken, og Holloway ser faktisk ut til å gjennomføre et aldri så lite mirakel. Imidlertid er de kun ett poeng over streken, uten at de har noen forventninger om tre poeng i dagens kamp.

Det er Millwall med mest å spille for, men QPR er veldig sterke på hjemmebane. Kanskje Holloway fortjener et kryss på de større skjemaene.

12, Sheffield Wednesday — Bolton Wanderers
Ny kamp der poengene betyr absolutt ingenting for de to lagene.

Sheffield Wednesday tok en sterk seier borte mot Bournemouth, som langt på vei endte deres opprykks-muligheter. Fulgte opp med et ynkelig hjemmetap mot Charlton. De virker tidvis uinspirerte, og 9-4-9 på eget gress er ikke stabilt.

Bolton er to poeng foran Sheffield på tabellen, og avsluttet en god rekke med kamper uten tap da Leicester tok med seg alle poengene i forrige runde. Er gode på bortebane og har ikke tapt på syv bortekamper. 7-6-9 totalt.

Ny, vanskelig kamp å tippe, rett og slett fordi sesongen er over for begge lag.

96-rekker:

1, Manchester United — Norwich City H

2, Fulham — Hull City HU

3, Swansea City — Aston Villa HU

4, West Bromwich Albion — West Ham United H

5, Stoke City — Tottenham HU

6, Birmingham City — Leeds United H

7, Bournemouth — Nottingham Forest HUB

8, Charlton Athletic — Blackburn Rovers HB

9, Huddersfield Town — Leicester City B

10, Derby County — Watford H

11, Queens Park Rangers — Millwall H

12, Sheffield Wednesday — Bolton Wanderers HU

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker

1, Manchester United — Norwich City H

2, Fulham — Hull City HU

3, Swansea City — Aston Villa HUB

4, West Bromwich Albion — West Ham United H

5, Stoke City — Tottenham HUB

6, Birmingham City — Leeds United H

7, Bournemouth — Nottingham Forest HUB

8, Charlton Athletic — Blackburn Rovers HB

9, Huddersfield Town — Leicester City B

10, Derby County — Watford H

11, Queens Park Rangers — Millwall HU

12, Sheffield Wednesday — Bolton Wanderers HU

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus