Gå til sidens hovedinnhold

Klarer Leeds å lage problemer for City igjen?

Manchester City møter Leeds mellom to Champions League-kamper. Det liker ikke Pep Guardiola som vil ha revansj for 1-1-kampen i september.

Kun åtte ganger denne sesongen har Manchester City gått av banen i Premier League uten å vinne.

Det betyr at det er åtte lag som har tatt poeng fra ligalederen, og utenom Manchester United som vant byderbyet på Etihad, er det ingen lag som har skremt Pep Guardiolas menn mer enn Leeds United gjorde på Elland Road i september.

- Leeds er det verste laget vi kunne møte mellom to Champions League-kamper. Det verste, sa Pep Guardiola, ifølge leeds.live.

Selv om City tok ledelsen i Yorkshire etter en scoring av Raheem Sterling, hang Leeds godt med i kampen, og Marcelo Bielsas menn viste ingen frykt mot City-stjernene og fortsatte å angripe. Det var ingen som skulle tro de var et nyopprykket lag.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Til slutt scoret Leeds' Rodrigo utligningen i andre omgang etter at City hadde hatt et skudd i treverket. 1-1-kampen mot Leeds kom etter at City på dramatisk vis hadde tapt 2-5 på Etihad mot Leicester. Det er Pep Guardiolas største tap som manager noensinne.

- Vi vet at City er et veldig godt offensivt lag, men vi vet også at de har svakheter defensivt, sa Kalvin Phillips til Manchester Evening News etter kampen.

Her finner du hele oddsprogrammet.

At City var svake bakover var muligens en rett refleksjon etter den kampen, men de har utviklet seg betydelig defensivt de siste syv månedene. De har kun sluppet inn 21 mål denne sesongen, færrest av alle lagene i ligaen. Partnerskapet mellom Ruben Dias og Johan Stone i Citys midtforsvar har vært nøkkelen til suksessen.

Manchester City - Leeds (Over/Under ant. mål pause 1.5) Over 2,00 (spillestopp lørdag kl. 13.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Marcelo Bielsa var svært fornøyd med prestasjonen til Leeds mot City tidligere denne sesongen, men vi tror Pep Guardiolas mannskap lørdag vil demonstrere hvor mye bedre de er blitt på syv måneder - siden sist lagene møttes på Elland Road.

Det eneste laget som har vunnet mot City i dette kalenderåret er Manchester United, og Ole Gunnar Solskjærs kampplan var oppsiktsvekkende enkel: Løpe City-forsvaret i senk.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Dersom Joao Cancelo eller Aleks Zinchenko spiller vingback, vil det bli bakrom, og Borussia Dortmund brukte det i kvartfinalen i Champions League i midtuken. De spilte direkte i rommet bak backene hos City og skapte problemer for City på kontringer.

City vil ha revansj

Det er selvsagt en taktikk som krever et sterkt forsvar som kan beskytte seg mot Citys overganger. Det er enklere sagt enn gjort. Leeds har sluppet inn 48 mål denne sesongen, bare fire lag i Premier League har sluppet inn flere baklengs enn dem.

Skal Leeds få med seg poeng fra Etihad må de ha litt hell, og City må ha en dårlig dag.

De har det ikke vært mange av for Guardiolas mannskap de siste månedene.

Guardiola advarte nylig om at Leeds kanskje var den verste motstanderen de kunne få mellom to viktige Champions League-kamper.

Men er det noen reell frykt for at dette kan være en bananskinn for City?

Med tanke på problemene Leeds skapte for City forrige gang, så er det selvsagt en mulighet for at City kan gå på en smell, særlig om City-spillerne har tankene på returkampen i Champions League.

Men Guardiolas menn gjør ikke den feilen.

Om Leeds spiller opp mot sitt beste, så kan alt skje og Marcelo Bielsas spillestil er antakeligvis en av dem som passer best for å ta poeng fra City.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Men det er viktig å huske på at Leeds møtte City på et gunstig tidspunkt sist. De hadde hatt en kort sesong oppkjøring, og hadde nettopp gått på et sjokktap mot Leicester.

Men Manchester City er bedre nå enn da de spilte på Elland Road i september, og vi tror de er lysten på revansj.

En liten advarsel til Leeds: City har vunnet mot alle lagene som tok poeng fra dem i første kampen denne sesongen, og de har scoret i snitt tre mål i disse kampene.

Slippet inn flest mål i 1. omgang

Leeds har sluppet inn 31 mål i løpet av de første 45 minuttene denne sesongen. Det er mer enn noe annet lag i Premier League. 35 av Citys 66 mål har blitt scoret i første omgang. Ingen lag i Premier League scorer mer mål i løpet av de første 45 minuttene av kampene i den engelske toppdivisjonen.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Dette er to lag som spiller offensiv fotball, og vi tror det kan bli en målrik match. I kampen på Elland Road skapte begge lagene haugevis med sjanser. Den kunne godt endt 3-3 eller 4-4, men vi forventer et mer klinisk City-lag lørdag.

At det scores over 1,5 mål i løpet av første omgang gir 2,00 i odds. Det er absolutt spillbart, slik vi ser det.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Manchester City - Leeds - Begge lag scorer - Ja 1,70 (spillestopp lørdag kl. 13.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Leeds har fått mye skryt for sin positive, angrepsfotball denne sesongen, og Marcelo Bielsas lag sikter mot en topp ti-plassering i sin første sesong tilbake i Premier League på 16 år.

Den gamle storheten fra Yorkshire har sine opp- og nedturer denne sesongen. De tapte 1-4 mot Leicester City og Crystal Palace, mens Manchester United gnidde inn salt i sårene da de banket Elland Road-laget 6-2.

Men Leeds har også delt ut litt bank denne sesongen.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Det blir som oftest en del mål når Marcelo Bielsas mannskap spiller. I de siste seks bortekampene til Leeds har det vært scoret 19 mål, mens City har scoret to mål eller mer i de ti siste kampene i alle turneringer.

Leeds har allerede vist at de kan spille jevnt med the Citizens, etter 1-1-kampen tidligere denne sesongen, og de har ikke hatt problemer med å score på bortebane. Marcelo Bielsas menn har scoret ni mål på de seks siste bortekampene, og vi tror også de kan score mot City.

At begge lag scorer til 1,70 i odds virker å være et greit tips.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset