De fleste nordmenn trodde sjansen for å se de norske fotballherrene i VM var røket etter 0-0-kampen mot Latvia - siden Tyrkia vant 6–0 mot Gibraltar og overtok andreplassen i gruppe G.

Der tok de feil.

Nederland gikk overraskende på trynet noen timer senere som gjorde at Norge igjen har sjansen til å komme seg til Qatar.

Det er ca. 133 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Det er en haug med grunner til at Norge skal tape mot Nederland, men vi har funnet flere argumenter som taler til Norges fordel før skjebnekampen i Rotterdam tirsdag kveld.

  • For det første skal kampen spilles foran tomme tribuner. At Nederland mister fordelen av å ha 50.000 tilskuere på De Kuip, på grunn av den nederlandske regjeringen nye coronarestriksjoner, vil gi Norge større muligheter til å sjokkere i Rotterdam.
  • Nederland er en stor fotballnasjon. De vonde minnene over å ikke klare å kvalifisere seg til VM i 2018 er tilbake etter kollapsen i Montenegro. Alt presset ligger på Nederland før tirsdagens kamp. Det er et perfekt utgangspunkt for Norge.
  • De nederlandske spillerne mener det blir lettere å møte Norge uten Erling Braut Haaland. De har muligens rett i det, men vi mener Norge har andre spillere som kan skape problemer for dem. Seks av de syv målene Norge har scoret på bortebane har kommet fra andre spillere enn Haaland.
  • Norge har ingenting å tape lenger. Det er vinn eller forsvinn. Det viste seg å være et godt utgangspunkt for Serbia mot Portugal i helgen. De vant 2-1 i Lisboa. Norge kan klare det samme på De Kuip. Norge har ingenting å forsvare. De må bare kjøre på.

Vi tror at Norge vinner. Det spiller du på her til 6,50 i odds

Drøyt klokken 22.30 tirsdag kveld vil Nederland, Norge eller Tyrkia være klar for VM i Qatar. Vi tror Ståle Solbakkens menn iallfall sikrer seg playoff-spill.

Nederland - Norge

Odds: Norge vinner - 6,50

Kampstart tirsdag 16. november kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

De Kuip, Rotterdam

Kampen kan sess på TV2

Vi tror at Norge vinner. Det spiller du på her til 6,50 i odds

Nederland kan gå i fellen og tro at de allerede har sikret en plass i Qatar-VM i 2022, men de må fortsatt gjøre jobben mot Norge i den siste gruppespill-kampen tirsdag kveld.

Rotet vekk VM-sjansen

Louis van Gaals menn rotet vekk en tomålsledelse i Podgorica, og dermed åpnet de døren for Tyrkia som nå plutselig kan kvalifisere seg for VM om de ikke taper kampen på bortebane mot Montenegro.

Det er ca. 133 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Van Gaal har gjort suksess i sin tredje periode som nederlandsk landslagssjef, men alt kan gå i grus om de ikke klarer å kvalifisere seg for neste års VM. Det er et enormt press på Nederland før kampen i Rotterdam tirsdag.

De oransje var det beste laget da Norge og Nederland spilte på Ullevaal for to måneder siden.

I den kampen scoret Erling Braut Haaland Norges mål, og Davy Klaasen utlignet for gjestene fra treskolandet. Greit nok at nederlenderne hadde ballen mest på Ullevaal, men det var Norge som var nærmest seieren. Erling Braut Haaland avslutning med bredsiden av venstrefoten traff innsiden av stolpen, men akkurat noen centimeter for langt til venstre til at ballen trillet seg over målstreken.

Spillefristen for Eurojackpot er fredag kl. 19

Haaland var banens gigant i den første kampen i Oslo, men han er skadet og spiller ikke tirsdagens kamp. Det gjør det litt enklere for nederlenderne.

Også Louis van Gaal mangler spillere. Han har mistet kantspilleren Steven Berghuis, midtstopperen Stefan de Vrij og førstekeeper Justin Bijlow de siste dagene.

Sørloth-navnet har skremt Nederland før

Uansett: Dette blir en vanskelig kamp for Norge, uten tvil. Nederland har sterke resultater på hjemmebane, hvor de har vunnet de ni siste kampene. Nederland har ikke tapt mot Norge siden 1992. De har vunnet fire av de fem siste kampene, men den siste kampen mellom lagene endte 1-1 i Oslo i september.

Men: Norge har scoret regelmessig på bortebane de siste årene - med eller uten Haaland på banen. Alt fokuset på at Dortmund-stjernen mangler kan gjøre at Nederland tar litt lettere på oppgaven, men vi mener Ståle Solbakken har andre spillere som er i stand til å lage kvalme for Van Dijk & co.

Her er hele tirsdagens oddsprogram!

Da Norge vant mot Nederland i 1992 het matchvinneren Gøran Sørloth. Trønderen prikket inn en markkryper fra 20-metershold, og scoringen hans gjorde at Norge vant 2-1 på Ullevaal. Tirsdag kan matchvinneren også hete Sørloth. Vi tror sønnen Alexander Sørloth får en sentral rolle på den storslagne arenaen til Feyenoord. Han vil plage nederleberne i luftrommet, og Real Sociedad-spilleren har også ferdigheter til å utfordre langs bakken. Glem heller ikke Mohamed Elyounoussi og Joshua King. Begge har fart og fysikk som vil by på trøbbel for Nederland.

Norge har ikke kvalifisert seg for et VM-sluttspill siden i Frankrike i 1998, og de var sist gang i et EM-sluttspill i 2000, så det vil være litt av en overraskelse om de kvalifiserer seg til neste års VM.

Vi innrømmer at vi er litt patriotisk her. Selv om Norge bare klarte 0-0 mot Latvia, sitter vi med en følelse av at Ståle Solbakkens menn kan vinne i Rotterdam.

6,50 i odds på Norge må prøves. Vi var fristet av å gå for et handikap-spill her, men synes det var litt dårlig betalt.

Vi tror at Norge vinner. Det spiller du på her til 6,50 i odds