*Nettavisen* Sportspill.

Klopp har fått skikk på Liverpool

I FORM: Liverpool og Dejan Lovren leverer varene for tiden. Foto: Carl Recine (Reuters)

Etter Klopps ankomst har Liverpool spilt solid på bortebane. Sjekk våre tips til midtukens tippekupong!

02.12.15 10:54

Desember startet flott for Nettavisens oddstips. Dobbelen med Stoke og Burton til 3,61 i odds gikk inn sammen med singelen på Luleå til 2,30 av totalt fire oddstips.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Oppturen fortsetter for Liverpool
Oddstips 2: Bordeaux er elendige borte
Oddstips 3: Barcelona sender lilleputtene hjem i skam
Oddstips 4: Denne superspissen leverer alltid
Skiskytingdobbel:
Dette er ikke Johannes' favorittøvelse

Fantasy-fotball: Nå kan du kjøpe en ny verdensstjerne

TV-kampene: Dette er ukens oversikt

V76 Bjerke: Høitomt har bankeren
V4 Jägersro Galopp
: Ny galoppsuksess onsdag

Det er en rekke spennende oppgjør på onsdagens langoddsprogram, med kamper fra engelsk ligacup, fransk liga og diverse hockeykamper. I tillegg er det tippekupong med 1,5 millioner i bonuspotten!

Klikk her for å sette opp og levere din egne kupong!

Bonuspotten har nå vokst til formidable 1,5 millioner kroner. Den utbetales til den spilleren som eventuelt har tolv rette alene.

Komplette analyser og spilleforslag finner du under spillboksen!

1. Southampton — Liverpool
Hjemmelaget er ikke i en god periode for tiden. Etter landslagsoppholdet har de tapt begge kampene, hjemme for Stoke og sist borte for Manchester City. Jeg så hele sistnevnte oppgjør og det var ikke en spesielt dårlig innsats fra Saints' side, men personlige feil avgjorde kampen i deres disfavør tidlig i kampen.

Hjemmetapet for Stoke er det imidlertid ingen unnskyldning for og de har noen forsmederlige hjemmetap denne sesongen. 3-1-3 totalt er imidlertid en bra statistikk, uten at motstanden de har slått hjemme er all verden (Norwich, Bournemouth og Swansea).

Det er stor usikkerhet rundt hvorvidt kaptein og stopperbauta Jose Fonte rekker kampen, han er uansett en svært viktig del av det defensive. Jay Rodriguez er ute til januar, mens Florin Gardos og Frasier Forster trolig ikke er å se før i april eller mai.

En viktig boost er imidlertid returen til Graziano Pellè, som var suspendert i helgen.

For mens Southampton har hatt noen store nederlag på hjemmebane, har Liverpool under Jürgen Klopp levert glitrende mot svært gode motstandere. Mot Tottenham, Chelsea, Manchester City og Rubin Kazan - som er Klopps bortekamper - har de tre seire og én uavgjort. Ikke dårlig.

I helgen hadde de store problemer med å bryte ned et solid Swansea, men de klarte det til slutt takket være en James Milner-straffe. De er generelt inne i en svært god stim: De siste syv i alle turneringer har de seks seire og bare et tap, hjemme for Crystal Palace.

Klopp kan også glede seg stort over returen til Philippe Coutinho. Han har vært rett og slett enestående i det siste og var sårt savnet mot Swansea. Kampen i dag skal han rekke uten problem.

De har fortsatt en rekke skader. Mamadou Sakho, Jose Enrique, Danny Ings, Jordan Rossiter, Jon Flanagan og Joe Gomez er alle skadet, men det er god dekning og ingen av disse er spesielt viktige for laget.

Vi backer bortelaget på langoddsen, men kjører helgardering her. HUB.

2. Monaco — Caen
Det har vært en sesongstart på det jevne for Monaco, som ligger syvendeplassert med 6-6-3 totalt så langt denne sesongen. De har også mye press i forbindelse med Europa League.

På de syv siste kampene har de tre seire, to uavgjort og to tap, men bare én av disse seirene har kommet i løpet av de siste fem kampene. 2-3-2 hjemme er altfor svakt.

Caen er virkelig årets store overraskelseslag og ligger på andreplass. I helgen ydmyket til Bordeaux på bortebane og ga seg ikke før det stod 1-4. De har syv poeng de tre siste kampene, og endte med det en tre kamper lang rekke med tap ganske så effektivt. 4-0-3 borte.

Hjemmelaget er ustabile og ikke i sin beste form, mens Caen virkelig ikke skal tas lett på. HB her.

3. ESTAC Troyes — Toulouse
Troyes er desidert sist i årets Ligue 1 og har fattige fem poeng fra 15 kamper. Det er 0,33 poeng per kamp og aldri nok til å overleve noe som helst. Fortsatt har de ikke vunnet en kamp, men har i det minste "bare" tapt fire på hjemmebane og kapret fire uavgjortresultater.

Toulouse har også en tung seosng, men har i det minste kontakt med lagene på trygg grunn. I helgen tok de også en sterk og viktig seier hjemme over Nice. 0-2-6 borte er heller ikke spesielt solid.

Her får ikke Troyes mye tillit. UB.

4. Guingamp — Reims
Hjemmelaget ligger komfortabelt til midt på tabellen og har 2-3-2 de siste syv kampene i alle turneringer. I helgen ble de ganske enkelt slått 3-0 borte av Saint-Etienne. Hjemme har de 3-3-1, som er solid.

Reims startet sesongen glitrende, men har siden det gått fra tap til tap til tap. I helgen fikk de en bitteliten opptur med ett poeng hjemme mot Rennes, men rent formmessig er de blant ligaens aller svakeste lag. 1-2-4 på bortebane, der poengene ble plukket tidlig i sesongen.

HU i denne.

5. SC Bastia — Bordeaux
Hjemmelaget er et tradisjonelt hjemmelag, og har 4-0-3 på hjemmebane denne sesongen, og har tatt hele tolv av totalt 15 poeng på eget gress. Tapene har kommet mot GFC Ajaccio (som var i sitt livs form), PSG og Nice.

I helgen fungerte planen deres borte mot Nantes perfekt og de stakk derfra med ett poeng.

Det er det defensive som er hjemmelagets største styrke og målvakt Leca er i svært bra form. De er imidlertid nødt til å finne en måte å klare seg uten den viktige defensive midtbanespilleren Cahuzac, han er suspendert.

Hjemmelaget er ikke i den beste formen, dog. De har 1-2-1 de siste fire kampene og tre tap på rad før det. Innbyrdes har de to siste kampene mellom lagene endt uavgjort, men Bastia vant denne hjemmekampen i 13/14-sesongen.

Den umiddelbare tanken på dette objektet er at det fremstår svært merkelig med Bordeaux som såpass stor favoritt. De har en uavgjort og to tap etter landslagspausen, og i helgen ble det et ydmykende 1-4-tap hjemme for Caen.

Ikke bare ble de rundtspilt på banen, de fikk drøssevis med kort. Det betyr at midtbanespillerne Khazri og Biyogo-Poko og forsvarer Pallois, som alle er suspenderte.

Borteformen gir ikke mye grunn til umiddelbar selvtillit. De har 0-4-3 på reisefot denne sesongen og 16 baklengs på disse syv kampene.

Bastia er tradisjonelt et knallsterkt hjemmelag og Bordeaux viste utallige svakhetstegn da de tapte stort for Caen i helgen. H på langoddsen grunnet den gode oddsen, HU her.

6. Montpellier — GFC Ajaccio
Vi backet dagens hjemmelag mot Lyon på bortebane sist og de innfridde: Det var deres tredje seier på rad og de har 13 poeng de siste fem ligakampene mot ikke altfor dårlig motstand.

Hjemme har de vært ustabile denne sesongen og de har 4-0-4 på åtte kamper så langt. De fire siste er dog vunnet, og tapene kom for topplagene Angers, PSG, Saint-Etienne og Monaco.

Offensivt har det virkelig klikket i det siste og selvtilliten har neppe vært bedre i hjemmelaget på lang, lang tid. Å score fire borte mot Lyon er den beste moralboosteren som finnes, selv om de fortsetter å være gavmilde i forsvar.

Hjemmelagets back Bansebaini er suspendert for denne, men de får tilbake midtbanespiller Sanson og spissen Yatabare. Spesielt sistnevnte spiller en viktig rolle i dette laget.

Gjestene har kommet litt ned på jorden etter en vidunderlig seiersrekke på fire kamper, og har 1-1-1 etter landslagspusen. I helgen ledet de hjemme mot Lorient, men tapte ledelsen før de klarte å drepe kampen og den endte uavgjort.

På bortebane åpnet de begredelig denne sesongen, men 2-1-5-statistikken har blitt kraftig forbedret i det siste. Også offensivt har de virkelig levert varene de siste kampene.

Viktige Ducourtioux er ikke med til denne, han har en stor rolle i deres defensive spill.

Her er det to formsterke lag som skal i aksjon, men Montpellier har vært hakket bedre i det siste. De har fire hjemmeseire på rad og jeg ser ingen grunn til å stoppe med dét. H.

7. Lille — Saint-Etienne
Det må føles som en evighet siden Lille-fansen drømte om Champions League med Eden Hazard på laget. Nå ligger de nemlig under streken etter tredjedeltspilt sesong og formen er ikke spesielt oppløftende, heller.

Bare én seier de siste syv kampene - hjemme over ursvake Troyes - sier sitt om hvor prekær situasjonen er for hjemmelaget. 2-2-3 på hjemmebane.

Saint-Etienne har vært ustabile denne sesongen, men er som regel bedre hjemme enn borte - langt bedre. I helgen hadde de få problemer med å håndtere Guincamp hjemme. Gjestene har 3-0-4 på reisefot.

UB.

8. Almeria — Celta Vigo
Første del av dobbeltoppgjøret i Copa del Rey. Det er ikke et veldig formsterkt hjemmelag som stiller her, de har ikke vunnet de siste syv, dog har de fem uavgjort på rad før denne kampen. De har svake 2-4-2 på hjemmebane og helt sist i Segunda Division. Blytungt.

Celta Vigo har begynt å vise større svakhetstegn enn før og var også avhengig av en sen scoring for å slå Sporting Gijon hjemme sist. Det er også usikkert hvor sterkt lag bortelaget vil stille i denne, all den tid de har en viktig bortekamp mot Betis til helgen. 4-1-1 på bortebane er imidlertid knallsterkt. UB.

9. Real Betis — Sporting Gijón
Vi backet Betis-seier borte over Levante på fredag og de innfridde. De har levert tidvis glitrende prestasjoner denne sesongen, men ustabil er et nøkkelord. På de siste syv har de 3-1-3 og hjemmestatistikken lyder skuffende 1-1-4.

Sporting Gijon har nå tre tap på rad, dog mot solid motstand. I helgen kjempet de godt borte mot Celta Vigo. Uavgjort holder i lange baner for Sporting her, som har 2-1-4 på reisefot, men vi backer Betis. H.

10. Rayo Vallecano — Getafe
Hjemmelaget er i grei form før denne kampen og har 2-1-2 de siste fem. I helgen ble det imidlertid et skuffende 0-3-nederlag for Athletic Bilbao. 3-1-3 på hjemmebane viser litt hvor ustabile hjemmelaget kan være.

Getafe vant faktisk hjemme over Villarreal, og endte med det en fire kamper lang rekke uten seier. De står med 2-2-3 totalt de siste syv og har en bortestatistikk på 0-1-5. H.

11. UD Llagostera — Deportivo La Coruña
Hjemmelaget har vunnet begge sine to siste hjemmekamper i Segunda Division, og har med det hevet seg opp mot trygg grunn - de ligger på 19. plass nå. Hjemme har de faktisk en ganske bra statistikk med 5-0-3.

Gjestene har funnet formen i det siste og har to seire på rad, med 2-0 i begge, over henholdsvis Las Palmas og Celta Vigo. De står også uten tap de siste fire kampene, en imponerende statistikk. 3-3.1 borte er bra.

Her backer vi gjestene. B.

12. Udinese — Atalanta
Coppa Italia. Udinese brukte virkelig en evighet på å komme i gang med sesongen, men har nå to seire på rad i ligaen, borte mot Chievo og hjemme mot Sampdoria. Det er imidlertid altfor tidlig å friskmelde vertene, som har 2-2-3 hjemme.

Atalanta tok en svært imponerende og overraskende seier borte mot Roma i helgen, og 2-0-resultatet kan de leve svært lenge på. Tradisjonelt er de dog langt bedre hjemme i Bergamo kontra borte, men de har tatt fire poeng de to siste bortekampene, mot Roma og Milan (en kamp de fortjente å vinne). 2-2-4 borte.

Svært vanskelig å bedømme denne. HB, da.

384-rekker:

1. Southampton — Liverpool HUB

2. Monaco — Caen HB

3. ESTAC Troyes — Toulouse UB

4. Guingamp — Reims HU

5. SC Bastia — Bordeaux HU

6. Montpellier — GFC Ajaccio H

7. Lille — Saint-Etienne UB

8. Almeria — Celta Vigo UB

9. Real Betis — Sporting Gijón H

10. Rayo Vallecano — Getafe H

11. UD Llagostera — Deportivo La Coruña B

12. Udinese — Atalanta HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

384-rekker:

1. Southampton — Liverpool HUB

2. Monaco — Caen HB

3. ESTAC Troyes — Toulouse UB

4. Guingamp — Reims HU

5. SC Bastia — Bordeaux HU

6. Montpellier — GFC Ajaccio H

7. Lille — Saint-Etienne UB

8. Almeria — Celta Vigo B

9. Real Betis — Sporting Gijón H

10. Rayo Vallecano — Getafe H

11. UD Llagostera — Deportivo La Coruña B

12. Udinese — Atalanta HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag