Gå til sidens hovedinnhold

Klubben ble spådd å rykke ned. Nå kjemper de om opprykk til Premier League.

Barnsley var en av nedrykkskandidatene i Championship før sesongen. Nå kan laget slåss om en plass i Premier League. Vi tror de slår Wayne Rooney og Derby onsdag.

Barnsley unngikk nedrykk med et nødskrik i juli i fjor. Det var kun en scoring i det 90. minutt av Clarke Oduor mot Brentford og Wigans poengtrekk for å ha blitt satt under administrasjon som gjorde at laget beholdt Championship-plassen.

Onsdag er det ca 73 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

De fleste ekspertene spådde at klubben ville havne i nedrykkskampen også denne sesongen. Særlig etter at
Gerhard Struber, som var arkitekten bak redningsaksjonen, forlot Oakwell til fordel for New York Red Bulls etter kun ett poeng på fem kamper.

Valérien Ismaël tok over som ny Barnsley-sjef i slutten av oktober. Han er Barnsleys femte manager på under tre år. Franskmannen har fått til mirakler i Yorkshire-klubben. Da Ismaël kom til Barnsley lå klubben på 21.-plass i Championship med kun tre poeng på de første seks kampene, og de hadde fortsatt ikke vunnet en kamp.

Her finner du hele oddsprogrammet!

Etter syv strake seire, ligger the Tykes på sjetteplass før onsdagens hjemmekamp mot Wayne Rooneys Derby County. De er nå i posisjon til å kjempe om opprykk til Premier League.

Barnsley - Derby 1,82 - 3,20 - 4,10 H (spillestopp onsdag kl. 19.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Barnsley har kun en gang tidligere i historien spilt i Englands øverste fotballserie. Det var i 1997-1998-sesongen, men de rykket rett ned igjen fra Premier League. Nå kan de være på vei tilbake.

Barnsley har i løpet av de siste par månedene blitt en outsider i opprykkskampen.

Ultraoffensiv spillestil

Valérien Ismaëls spillestil har gjort Barnsley til en ubehagelig motstander denne sesongen. Laget presset svært høyt på banen, og det tvinger frem feil hos motstanderne. De har også en solid backlinje som kun har sluppet inn tre mål på de siste syv kampene.

Den nye taktikken er populær blant spillerne. Cauley Woodrow er the Tykes toppscorer, og ligger an til å få sin beste sesong noensinne. Han har elleve mål på 26 kamper. Alex Mowatt dominerer på midtbanen. Han har også seks scoringer og like mange målgivende.

Ismaël er kompromissløs i hvilke spillere han vil ha i laget.

- Du kan elske eller hate filiosofien vår. Men vi er tro mot identiteten vår og den måten vi spiller fotball på, sa han til Yorkshire Post.

Onsdag er det ca 73 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Valérien Ismaël hyller klubben for at de ikke cashet inn på spillersalg i januar, men at de heller forsterket spillerstallen. Den 20 år gamle amerikaneren Daryl Dike har blitt en hit i Yorkshire. Den ukjente amerikaneren har nå scoret tre mål på fem kamper.

Barnsley møter playoff-rivaler

Barnsley er fortsatt ni poeng bak Watford som innehar den siste direkte opprykksplassen, men en playoffplasser er absolutt mulig. I de fem neste kampene møter Yorkshire-laget to av playoff-rivalene, Bournemouth og Reading. I tillegg møter de bunnlagene Wycombe Wanderers og Sheffield Wednesday. Disse kampene vil bli helt avgjørende for å ta en playoffplass.

Derby County fikk en opptur etter at Wayne Rooney tok over som permanent manager. De sto med fem seire på seks kamper i januar og tidlig i februar, og laget så ut til endelig å komme seg vekk fra nedrykkskampen, men nå står de i fare for å bli dratt tilbake i nedrykkssumpen. Før onsdagens kamp på Oakwell har de tapt to kamper på rad, uten å score mål.

Her finner du hele oddsprogrammet!

Rooneys menn fikk juling av Cardiff og tapte 0-4, og i forrige serierunde tapte de 0-1 borte mot Coventry. De står nå med fire tap på de fem siste bortekampene, og vi har liten tro på at de klarer å snu den dårlige trenden mot et formsterkt Barnsley-lag.

Barnsley var ikke på sitt beste i lørdagens kamp mot Birmingham, men de vant likevel 1-0. Nå er laget på playoffplass, og den vil de ikke gi fra seg. Barnsley har vunnet syv av de siste ni kampene på hjemmebane, og de slo the Rams 2-0 i det omvendte oppgjøret tidligere denne sesongen. Derby får problemer her.

Vi tror Barnsley tar tre poeng mot Derby og Wayne Rooney onsdag.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset