Sverige - Tsjekkia

Odds: Vi tror Sverige vinner og holder nullen

Kampstart torsdag 24. mars kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Friends Arena Stockholm

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium og TV2 Play

Vi tror Sverige vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 3.05 i odds

Sverige får besøk av Tsjekkia hjemme på Friends Arena i play off-semifinalen om å komme til VM i Qatar på slutten av året, og oppgaven for svenskene er klokkeklar - det er kun seier som teller.

Vinneren av kampen går til finalen der Polen venter. Polen fikk walkover fra sin semifinale, der de opprinnelig skulle møte Russland. Russerne er som vi vet utestengt fra all idrett, og Polen spiller privatlandskamp mot Skottland som erstatning for den avlyste kampen.

Sveriges mulighet for å gå direkte til VM røk i siste kamp mot Spania

Etter seks spilte kamper av kvalifiseringen hadde Sverige skjebnen i egne hender. Da ledet de gruppen med fem seiere og kun det ene tapet borte mot Hellas(1-2). Så røk de overraskende 0-2 borte mot Georgia, og når de reiste til Spania i siste og avgjørende kamp var det i visshet om at de måtte vinne.

Det gikk ikke veien for svenskene, for scoringen til Alvaro Morata etter 86 minutter ble den eneste - Spania gikk direkte til VM - mens Sverige måtte ut i playoff.

Det er ca. 96 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Torsdag kveld braker det løs med semifinale mot Tsjekkia, og Sverige er favoritter hjemme på Friends Arena. Sverige har Zlatan Ibrahimovic og Emil Krafth suspendert, men stiller ellers med et slagkraftig lag.

På hjemmebane er de vanligvis meget sterke, og på 19 kamper i EM og VM-kvalifiseringer siden 2014 står de med 14 seiere, 4 uavgjorte og kun 1 tap. Målforskjellen er på 42-12, og det inkluderer 1-4 skrellen mot Østerrike helt tilbake til 2015.

Patrik Schick mangler for Tsjekkia

At Tsjekkia må spille uten Patrick Schick i denne kampen vil bli et stort savn. Stjerneangriperen som har scoret 20 mål på 20 kamper for Bayer Leverkusen i årets sesong i Bundesligaen, har vært ute med en leggskade siden februar.

Selv om Tsjekkia nådde kvartfinalen i EM sist sommer der de til slutt røk 1-2 for Danmark, har laget til Jaroslav Silhavy slitt med å få med seg noe på bortebane mot de antatt beste lagene.

Siden VM-kvalifiseringen til sluttspillet i Russland(VM 2018) begynte i 2016, har Tsjekkia scoret kun to mål på bortebane mot lag som er omtrent på samme nivå eller bedre. Det var i 1-1 kampen mot Norge i juni 2017 og når de tapte 1-2 borte mot Kosovo i september 2019.

Hjemmesterke Sverige vinner denne

På Friends Arena er som nevnt Sverige meget solide, og svenskene har i tillegg en egen evne til å gjøre det de må når det gjelder som mest.

Mot Tsjekkia uten storscorer Patrik Schick tror vi Victor Lindelöf og forsvarsrekken holder tsjekkerne på avstand, og tar seg videre til playoff-finalen mot Polen.

Sverige vinner og holder nullen spiller du på her til 3.05 i odds