Newcastle - Arsenal

Odds: Handicap 3-veis uavgjort 1:0 - Arsenal vinner med 1 mål

Kampstart mandag 16.mai kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

St James' Park

Kampen vises på TV2 Sport Premium og TV 2 Play

Vi tror Arsenal vinner med 1 mål. Det spiller du på her til 3.65 i odds

Selv med kjempesmellen borte mot Tottenham i forrige serierunde har Arsenal fortsatt skjebnen i egne hender i forhold til å klare topp fire og Champions League-spill neste år.

De ligger på femteplass på tabellen med sine 66 poeng på 36 kamper, to poeng bak Tottenham på fjerdeplass. Tottenham har bare en kamp igjen av sesongen, så vinner Arsenal mot Newcastle er de poenget foran og inne i varmen.

Arsenal ble spilt av banen i kampen mot Tottenham, og selv om Mikel Arteta ikke var spesielt imponert over dommeren, var det helt fortjent at Tottenham stakk av med alle poengene.

Harry Kane satte 1-0 på straffespark etter 22 minutter. Når Rob Holding fikk sitt andre gule kort etter 33 minutter ble det selvsagt ikke noe lettere for The Gunners. Kane la på til 2-0 like etterpå, og når Heung-min Son satte 3-0 etter 47 minutter var det game over.

Arsenal reiser til Newcastle uten Rob Holding, og kollega i midtforsvaret Gabriel er usikker med en skade. Dette gjør at de er noe svekket i det bakre leddet, og Mikel Arteta må være litt mer kreativ enn vanlig når han skal sette opp laget.

Det er ca. 940 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Newcastle har fått juling i de to siste

Newcastle har berget plassen for en stund siden og har i utgangspunktet ingenting annet enn æren å spille for i denne kampen. Eddie Howe tok over som manager for klubben 8. november og har snudd en håpløs situasjon til sikker plass.

Han er blitt belønnet med nominasjon til årets manager for jobben han har gjort, og den siste perioden har de spilt god fotball. Fra 8.-23.april vant de fire kamper på rad mot Wolverhampton, Leicester, Crystal Palace og Norwich.

De to siste har derimot endt med tap. Det er kanskje ikke uventet i og med at de har møtt de to klart beste lagene i England - Liverpool og Manchester City.

Hjemme mot Liverpool endte det med et knepent 0-1 tap, der resultatet nok ser bedre ut enn hvordan kampen så ut i spill og sjanser. Borte mot City var det helt krise. De ble utspilt etter alle kunstens regler og reiste hjem med 0-5 i sekken.

Spørsmålet er om de evner å reise seg når Arsenal kommer på besøk til sesongens siste kamp.

Har du lyst å spille Fantasy og vinne penger? Klikk her!

Arsenal har taket på Newcastle

Arsenal har et særdeles godt tak på Newcastle.

De siste åtte kampene har gitt en uavgjort, og syv seiere til Arsenal, og Newcastle har ikke scoret mot Arsenal siden de tapte 1-2 hjemme den 15.september i 2018.

De tolv siste kampene mellom lagene på St James' Park har gitt en hjemmeseier, to uavgjorte og ni seiere til Arsenal.

Det mest interessante er likevel at seks av de åtte siste kampene i Newcastle har gitt ettmålsseier til Arsenal. Vi tror denne også blir jevn - men kampen er viktigere for Arsenal - og det bikker det hele i favør London-laget.

Vi tror Arsenal vinner med 1 mål. Det spiller du på her til 3.65 i odds