World Cup Slalåm Kitzbühel Østerrike

Lørdag 22. januar

Start første omgang - 10.30

Start andre omgang - 13.45

Live odds etter rennstart

Konkurransen kan sees på Nrk1.

Oddsen på konkurransen finner du her

Vanligvis pleier teknikerne å avslutte helgen i Kitzbühel med slalåmrennet i Die Ganslern, men på grunn av et forventet stort snøfall har de byttet om slik at dette rennet nå går på lørdag.

Løypen i Ganslern-henget er en virkelig klassiker og er en av de mest ikoniske løypene i slalåm-sirkuset. Den er selvfølgelig isete og bratt men også veldig ondulert, noe som gjør det veldig vanskelig å finne en god rytme.

Seier til Henrik Kristoffersen spiller du på her til 6.00 i odds

Starten på traseen ligger 1004 meter over havet, og etter 590 meters kjøring krysser de mållinjen som ligger 811 mot. Det vil si et vertikalt drop på 193 meter.

Det er den tidligere supermannen Ingemar Stenmark fra Sverige som har gått til topps flest ganger i Kitzbühel med fem seiere fra 1976 til 1983.

Av dagens aktive er det Henrik Kristoffersen som er mestvinnende med sine to seiere i 2016 og 2018.

Norges lag:

Henrik Kristoffersen - Rælingen Skiklubb

Sebastian Foss Solevåg - Spjelkavik IL

Lucas Braathen - Bærums Skiklub

Timon Haugan - Oppdal alpin

Atle Lie Mcgrath - Bærums Skiklub

Alexander Steen Olsen - Kjelsås IL

Favorittene

Henrik Kristoffersen kjørte klart raskest i søndagens slalåmrenn i Wengen. Han ledet med over sekundet på Lucas Braathen like før han hektet og ødela seiersmuligheten. Det er ting som tyder på at Kristoffersen er i nærheten av gammel storhet, og vi tror han snekrer sammen årets beste konkurranse i Kitzbühel og tar seieren.

Seier til Henrik Kristoffersen spiller du på her til 5.00 i odds

Clement Noel startet sesongen forrykende og utklasset alle i det første rennet i Val d'Isere. Etter det har han kjørt ut og i Wengen virket det som han ville ha et resultat igjen og kjørte mer på sikkerhet. Potensialet er skyhøyt, og topp tre på Noel er et godt spill.

Sebastian Foss Solevåg følte seg også litt frem i Wengen. Etter den lille operasjonen i tommelen var han nok litt reservert, og med en uke til siden operasjonen er han nok nærmere å være tilbake på normalt nivå. Da er også han en klar kandidat til seieren.

Lucas Braathen klinket til i andre omgang i Wengen og kjørte seg opp fra 29.plass til seier. Med det sto han for den største klatringen i verdenscupens historie. Får han til to omganger av samme høye klasse kan også han vinne, men topp tre på Braathen er et spennende spill.

Manuel Feller fra Østerrike er i form. Etter å ha kjørt ut i de to første slalåmrennene i år, har en andre og en femteplass på de to siste. Klarer han å holde riktig spenningsnivå på hjemmebane er han en pallkandidat.

Oddsen på konkurransen finner du her