Foto: Erlend Aas/Scanpix

Knallsuksess for Opdal

Tidligere Brann-keeper Håkon Opdal gjør suksess i danske Sønderjyske. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Oddstips 2: Spansk suksess ved midnatt
Lunsjtrav Biri: Maria fikser lunsjen

Premier League: Preview 2012-13
Engelsk fotball: Slik ser du kampene
Engelsk fotball: Følg kampene LIVE
Championship: Preview 2012-13

Det er et ualminnelig flott langoddsprogram denne mandagen og hele 37 spilleobjekter å bryne seg på. Det gjør at vi kommer med to oddstips denne mandagen, der det naturligvis knytter seg størst interesse til manchester Uniteds ligadebut. Med tre svært interessante kamper fra serieåpningen i Spania, tysk cup, tyrkisk serieåpning og diverse annen europeisk ligafotball på programmet er det mangt å velge i.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Den tyske cupen har igjen vist seg å være full av overraskelser. Seks lag (av 20) fra Bundesliga har foreløpig røket for lag fra lavere divisjoner i den første runden som er spredd over fire dager.

91. Rot-Weiss Essen - Union Berlin
Hjemmelaget holder til i Regional League West (en av av seks regionale avdelinger - i Tyskland er det kun en liga på de tre øverste nivåene, så dette er nivå fire). Har fått en flott start der med to strake borteseire, men har enda ikke spilt på hjemmebane. Noterte 7-4-7 på eget gress i fjor og endte som nr 8. Union Berlin holder til i 2. bundesliga, men har foreløpig kun fått med seg ett poeng på sine to første seriekamper der. Med tanke på alle overraskelsene som er i den tyske cupen, synes vi hjemmeseier til 3,15 i odds er vel verd noen kroner som et langskudd mandag.

Dagens avslag
Everton - Manchester United over/under 2,5 mål
Serieåpning i Premier League. 0-1, 3-3, 3-1, 1-1, 0-1, 2-4, 0-2, 1-0, 3-4, 1-2. Det er fasiten for de ti siste tilsvarende ligaoppgjørene på Goodison Park. Det står altså 5-5 i under/over i disse oppgjørene. Så kan man selvsagt argumentere med at Manchester United ser fryktelig sterke ut offensivt denne sesongen. I fjorårets sesong stod United med ni over og ti under 2,5 mål. Således er det svært vanskelig å finne argumenter for spill på eventuelt over/under i denne kampen.

Dagens spill
Sønderjyske - OB
Dansk superliga og siste kamp i den sjette serirunden. Begge lagene har hatt en flott sesonginnledning og en eventuell vinner av denne kampen vil avansere til andreplass på tabellen, kun ett poeng bak serieleder FC København som måtte nøye seg med 1-1 i likaloppgjøret mot Brøndby lørdag.

Tidligere Brann-keeper Håkon Opdal og hans Sønderjyske står med fine 3-1-1 etter de fem første seriekampene, det eneste tapet kom hjemme for Horsens (0-2). Nevnte Opdal har kun fem baklengsmål bak seg hittil, det er blant de beste i Superligaen hittil. Sist ble det en sterk 1-0 seier borte mot Brøndby. Hjemme er gode Randers slått 6-1, mens Fc København ble holdt til 1-1. Borte er det i tillegg til triumfen mot Brøndby blitt 2-1 seier mot Esbjerg. 5-6-5 var tallene på hjemmebane i fjor.

Odense opplevde en svært skuffende sesong i fjor og endte på tiendeplass. Årets sesongstart har vært klart bedre med 3-1-1 på de fem første seriekampene. Tapet kom hjemme mot Randers i den andre serierunden (0-1). 5-3 i målforskjell etter fem kamper forteller om et lag som har vært gode defensivt, men heller ikke sprudlet offensivt.

Sønderjyske har ingen nevneverdige problemer med mannskapet sitt, og kan stille uforandret fra bortetriumfen mot Brøndby sist. Odense derimot må unnvære to spillere som begge startet sist og begge er midtbanespillere. Andreas Johansson har startet i samtlige fem kamper hittil, men må sone karantene i kveld. Midtbanekollega Mohamed Traore er skadet og kan heller ikke delta.

Vi har bra feeling for hjemmelaget her, ikke minst siden bortelaget Odense må rokere på sitt lag, 2,40 er oddsen på at Håkon Opdal og hans lagkamerater tar årets fjerde trepoenger og avanserer til andreplass på tabellen. Det er så sprek odds at vi lar oss friste.

Vår innsats på denne singelen er 100 kroner som vanlig.

Spilleforslag 1 mandag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 93. SønderjyskE - OB 2,40 2,80 2,50
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus