Branns trener Lars Arne Nilsen gratulerer Veton Berisha med scoring etter kampen mot Sarpsborg 08 på Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Branns trener Lars Arne Nilsen gratulerer Veton Berisha med scoring etter kampen mot Sarpsborg 08 på Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Knalltøff bortekamp for Brann

Fire av de siste ni kampene mellom Glimt og Brann i Bodø har endt med poengdeling.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Rosenborg er ikke til å kjenne igjen
Oddssingel Eliteserien: Horneland tåler ikke flere tap
Oddsdobbel Eliteserien: Nå løsner det for Sarpsborg 08
Oddssingel Serie A: Atalanta må ha poeng mot Juventus
V65 Biri: Stor jackpotkveld med 483 157 kr ekstra i sekserpotten
V75 Årjäng
: Herlig V75-omgang med to bankere fra Norge
V64 Jägersro galopp: Supersøndag på Jägersro

Eliteserien rullet på for fullt nå i mai og søndag spilles det seks kamper, fem av dem med avspark kl. 18.00, mens Bodø/Glimt – Brann starter kl. 20.00. Ellers er det toppoppgjør i Toppserien mellom Sandviken og LSK Kvinner, den kampen spilles på Intility Arena. Det spilles ellers en rekke kamper i både Serie A og La Liga og det spilles også kamper i Allsvenskan. Her hjemme er det også kamper i både PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Det er siste serierunde i 2. Bundesliga og det også helt avgjørende kamp om seriegullet i Tyrkia mellom Galatasaray og Istanbul Basaksehir. I ishockey-VM spilles det tre kamper og natt til mandag spilles femte semifinale mellom San Jose Sharks og St. Louis Blues, her står det for øvrig 2–2 i kamper.

NB! Onsdag er det ca 85 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Bodø/Glimt – Brann U 3,25 (spillestopp kl 19.55)

Glimt fortsetter å imponere under bergenseren Kjetil Knutsen sin ledelse. På 16. mai snudde de 0–1 til 2-1-seier borte på overtid mot Tromsø.

Nå er 2019-utgaven av Bodø/Glimt like god som «superlaget» fra 1993. Den gangen feide nordlendingene inn i Eliteserien som et friskt pust fra nord. De kom rett fra opprykk og tok sølv i serien. I tillegg vant de cupmesterskapet. Før hjemmekampen mot Brann ligger bodøværingene på et flott 3. plass med 17. poeng. Det er ubeseiret på Aspmyra etter de fire første hjemmekampene. Fasiten viser 3-1-0.

Geir André Herrem og Vegard Leikvoll Moberg, som begge ble hentet fra bergensklubben Åsane, er sentrale brikker i laget til Kjetil Knutsen. Duoen var sentral da Glimt påførte Brann sitt første tap i 2019 i en treningskamp i Spania. Herrem scoret det første målet i kampen, og Leikvoll Moberg fikk straffesparket som Patrick Berg satte i mål.

Glimt har flere spennende offensive spillere. Amor Layouni er en av formspillerne i eliteserien, og venstrevingen kan skape problemer for Brann-forsvaret.

Brede Moe er usikker til denne kampen.

Brann har slitt med uttellingen i starten av sesongen, men det er tegn til bedring. De står nå med to seire på rad før bortekampen i Bodø, og Veton Berisha har endelig vist at han er verdt pengene de har brukt på ham til Bergen fra Rapid Wien.

På 16. mai ble det 2-1-seier til Brann på Stadion. Rødtrøyene var best i stor sett alt som foregikk på gressmatten i Bergen og tok en meget fortjent trepoenger.

Lars Arne Nilsen sine menn er nå nummer syv på tabellen med 14 poeng. På bortebane har de to seire og to tap så langt.

Det er steder Brann trives bedre enn på Aspmyra. Brann har nemlig kun vunnet to av de siste ni kampene i Bodø, og jeg tror heller ikke de får det lett i søndagens senkamp.

Brann må klare seg uten de lokale guttene Haugen og Barmen som begge er ute med skader. Teniste var tilbake sist, og den kjappe estlenderen blir god å ha mot raske Glimt-spillere.

Begge lagene viser fin form nå. Åpen kamp. Det ble 2–2 her sist sesong. Fire av de siste ni kampene mellom disse lagene i Bodø har endt med poengdeling. Jeg tror også denne kampen kan ende uavgjort. Kanskje 1-1? Oddsen er finfine 3,25. Spillestopp er klokken 1955.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør