Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Kongsberg vinner igjen

Vi går for et sterkt hjemmelag og en fransk U i dagens oddstips.

Kommersielt

langoddsen finner vi objekter fra den avsluttende runden i franske Ligue 2, og norsk 3. divisjon. I tillegg enkelte objekter fra Giro de Italia, Superettan, NHL og privatlandskampen mellom Nord-Irland og Wales.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Kongsberg - Flint
3. divisjon avdeling 4. Kongsberg imponerer på hjemmebane(r), der de har 3-0-0 og målscore 9-2 så langt. Forrige fredag sesongåpnet de på eget gressunderlag, gressbanen i Idrettsparken, der de liker seg godt og tok en fin 4-1 seier over Jutul. "Vi burde ha scoret dobbelt så mange mål, men greit nok. Vi vinner og det mot et svakt lag", sa Kongsbergs Geir Løitegård til Laagendalsposten. Vi fikk tipset om denne hjemmeseieren, til 1.65 som vi mente var god odds fra Norsk Tipping. I dag er oddsen for mer jubel på Kongsberg 1.55 og motstanden trolig et par hakk mindre svak, men dog.

Hvorfor skal ikke dette sterke hjemmelaget vinne igjen? De skapte en rekke sjanser mot Jutul, spillet satt og det var lite skader i laget. Forrige sesong vant Kongsberg de fem første hjemmekampene sine, før de etter en liten downperiode stanset på 7-1-3 hjemme totalt. Heller ikke i dag har vi sett troppen eller funnet skadeinfo for hjemmelaget, men de stilte sterkt forrige runde.

Flint fra Tønsberg endte på en 5. plass i sin avdeling forrige sesong. De hadde da 5-0-5 på bortebane, etter seire over lag på nedre halvdel og tap for resten, for å gjøre en lang historie kort. I år åpnet de meget svakt, med 1-4, 0-7 og 1-5 i de tre første, der det skal ha vært en del fravær i laget. I mai slo de Bærum 2 hele 7-2 og Modum 3-2. Forrige runde ble det tap 4-6 hjemme for opprykkskandidat Birkebeineren. Her gikk man i følge eget kampreferat defensivt ut, det fungerte dårlig og man havnet under 0-3 etter bare 25 minutter. Da tror mange at løpet er kjørt, og Birkebeineren senker skuldrene. Flint ofrer alt fremover og snur utrolig nok kampen til 4-3, før Birkebeineren våkner og scorer 3 ganger til.

Et merkelig kampforløp, og det blir spennende å se hvilken strategi Flint velger i dag. De var dårlige sist da de la seg bakpå fra start, gode da de tok sjanser fremover, og det frister sikkert å tenke at man skal gå ut i hundre nå og videreføre det offensive man fikk til mot Birkebeineren. Det kan lykkes, men sjansen for at det straffer seg må være overhengende stor. Vi har ingen tropp eller skadeinfo fra bortelaget, men referatene tyder på at det er mindre skader enn på lenge.

Med mindre Kongsberg er alvorlig svekket av skader, skal de kunne vinne alle hjemmekampene sine bortsett fra mot de to-tre sterkeste lagene. Flint kan glimte til, men også skuffe, og de ser ikke ut til å kunne bli noe topplag i denne avdelingen. På bortebane har de kun en knepen seier over bunnlaget Modum å vise til. Vi tror Hvambsal, Berge, Brenden, Løitegård, Albertsen og resten av gutta fra Kongsberg ordner en ny hjemmeseier på gresset og spiller til 1,55.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Clermont Foot - Boulogne
Som kombinasjonsobekt velger vi denne kampen fra fransk fotballs nest øverste hylle. Dette er den siste runden i Ligue 2, og den eneste spenningen knytter seg til om Le Mans klarer å stjele en opprykksplass fra Ajaccio. Vi velger denne kampen utfra tabellsituasjon og motivasjon, eller mangel på sådan.

Clermont har 8-8-2 på hjemmebane, de ligger som nummer 8 og risikerer å falle en plass eller tre med tap i kveld. Ikke at det betyr veldig mye, men dette er sesongens siste hjemmekamp og man ønsker naturligvis å avslutte med stil foran sine egne. Formen er brukbar, men man har nøyd seg med 2-2 mot Grenoble og 1-1 mot Reims i de to siste, da man ikke lenger hadde all verden å kjempe for. 2-7-2 på de elleve siste forteller at man ikke er fremmede for å ta det ene poenget.

Boulogne ligger som nummer 7 og de har 3-9-6 på bortebane totalt. Etter en lang periode med enten seier eller tap, har man spilt 2-2 mot Grenoble og 1-1 mot Dijon i de to siste bortekampene. Boulogne varsler tre endringer i forhold til laget som startet mot Dijon sist, men vi går ikke nærmere inn på tropper denne gangen, siden grunnlaget for spill ikke er hvem som spiller, men kampens kjedelige forutsetninger.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

10.04.2009 Clermont - Boulogne 2 - 3
02.10.2007 Clermont - Boulogne 0 - 0
01.09.2006 Clermont - Boulogne 2 - 5
09.10.2001 Clermont - Boulogne 0 - 0

Dette er ikke et lokaloppgjør, og slik tabellen ser ut kan vi ikke skjønne hvor den store motivasjonen skal komme fra for disse. Frekvensen av uavgjort er høy hos begge, spesielt i det siste, så vi gir uavgjort gode sjanser i kveld også. Vi sier ikke at lagene ikke ønsker å vinne, både Clermont og Boulogne vil selvsagt alltid prøve å vinne. Men i dag kan spillerne mangle det lille ekstra som trengs for å ta ansvar og hente ekstra krefter. Vi bruker 2,65 på U og får en dobbel til 4,11. Vi setter 100 kroner, spillefristen er klokken 18.55.

11. Kongsberg - Flint 1,55 4,35 2,70
25. Clermont Foot - Boulogne 1,95 2,65 3,20

Total odds 4,11

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus