Gå til sidens hovedinnhold

Kongsvinger får juling i Halden

Kongsvinger er uten poengtap på sine fire første seriekamper i PostNord-ligaen, men torsdag tror vi laget taper borte mot Kvik Halden.

PostNord-ligaen er etterhvert vel i gang og Kongsvinger er det eneste laget med full pott og fire seire i avdeling 1. Torsdag skal de til Halden og møte Kvik i en vanskelig bortekamp.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 19.00

Kvik Halden - Kongsvinger H 2,90 (spillestopp torsdag kl 18.59)
Kvik Halden gjorde en fantastisk høstsesong i 3. divisjon i 2018-sesongen og rykket opp til PostNord. Gjorde en sensasjonelt sterk sesong i 2019 og endte på 2. plass, kun to poeng bak serievinner Stjørdals/Blink og tok seg til playoff. Det endte med tap mot Åsane. Fjorårets sesong ble en nedtur for laget som i hele denne perioden ble trent av Kent Bergersen. Laget sleit med mye skader gjennom den amputerte sesongen og endte tilslutt på 5. plass og var aldri med i noen opprykkskamp.

Klikk her for å levere dette tipset

Bergersen ut - Thodesen inn

Landslagstrener Ståle Solbakken hente i fjor høst Kent Bergersen inn i sin trenerstab, og dermed ble velkjente Tor Thodesen hentet inn som ny trener for Kvik Halden foran denne sesongen. Bergersens spilte med trebackslinje, mens Thodesen sverger litt mer klassiske firebackslinje.

Fredag er det ca 215 millioner i Eurojackpot-potten

Sportsleder Atle Wester Larsen i Halden Arbeiderblad følger naturlig nok Kvik svært tett og tror Kvik ender topp fire - topp fem denne sesongen. Restriksjonene rundt corona gjorde at Kvik Halden kun fikk gjennomført tre treningskamper før seriestart. De har åpnet sesongen godkjent med sju poeng på de fire første seriekampene. 3-1 seier hjemme over Tromsdalen i seriepremieren, mens det ble 1-0 seier borte mot Florø i andre serierunde. I toppkampen hjemme mot Asker nest sist, hadde lagene hver sin omgang, men Asker vant 2-1. Mandag kveld leverte Kvik Halden en meget svak førsteomgang mot Vålerenga 2, men hevet seg i andre omgang og fikk med seg ett poeng.

Kongsvinger med fire strake seire

Kongsvinger var blant outsiderne til opprykk til Eliteserien foran forrige sesong i OBOS-ligaen, men endte istedenfor med å rykke ned til PostNord-ligaen. Det var en gedigen skuffelse for glåmdølene, men de har åpenbart ambisjoner om å gjøre oppholdet kortest mulig. Fire strake seire er det blitt i starten og de har scoret 15 mål på disse fire kampene.

Güven holder koken

Veteranen Adam Güven holder fortsatt koken for Kongsvinger og han har notert seg for fem scoringer allerede. Men det skal tillegges at Kongsvinger ikke har møtt noen av de øvrige opprykksfavorittene foreløpig.

4-4-7 i 2018-sesongen, 6-1-8 i 2019-sesongen og svake 2-5-8 i fjorårets nedrykkssesong er bortetallene for Kongsvinger de tre foregående årene i OBOS-ligaen.

Normalt hjemmesterke Kvik-Halden stod med 6-0-3 på hjemmebane forrige sesong (to av hjemmetapene kom mot suverene Fredrikstad) og de leverte meget sterke 10-2-1 hjemme sesongen før.

2,90 på at Kvik Halden vinner torsdagens hjemmekamp og påfører Kongsvinger deres første nederlag for sesongen, må være spillbart.

Klikk her for å levere dette tipset