*Nettavisen* Sportspill.

Kongsvinger feil favoritt

Foto: Gorm Kallestad/ SCANPIX

Kongsvinger møter et Tromsdalen-lag som endelig er skadefritt og da tror vi glåmdølingene får trøbbel. Sjekk vårt oddstips.

29.08.12 17:40

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 2: Kuyt-suksess i Tyrkia

Tippetips: Everton holder koken

V65 Bjerke: Jackpot med 1,7 mill ekstra i sekserpotten

Onsdagens langoddsprogram består av 64 spilleobjekter og det er litt av hvert å bryne seg på. I kveld skal det avgjøres hvilke fire lag som blir de siste kvalifiserte til gruppespillet i Champions League. I tillegg spilles det tre hengekamper i Adeccoligaen. Det er returkamp i den spanske supercupen mellom Real Madrid og Barcelona. For øvrig er det også funnet plass til tysk fotball (3. bundesliga), belgisk fotball (2. divisjon) og søramerikansk fotball som spilles natt til torsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Ullensaker/Kisa - Sandefjord
Etter grusomme ett poeng på de sju siste kampene, ble det endelig tre poeng igjen på Kisa borte mot Notodden søndag etter en høydramatisk avslutning. To straffescoringer av den gamle Lyn- og Brann-spilleren Kristian Flittie Onstad berget en svært etterlengtet seier for romerikingene. Som med seier her vil komme a poeng med Ranheim på femteplass. Vi skal også merke oss at Kisa har spilt fem av sine åtte siste kamper på bortebane. Hjemmestatsen viser 4-1-3, men de tre siste hjemme har kun gitt ett poeng.

Sandefjord har hengt seg på Start og Sarpsborg i kampen om direkte opprykk, men måtte vente til nest siste spilleminutt før laget avgjorde bortemøtet mot Alta søndag (1-0). Med 6-1-0 på de sju siste seriekampene, vil det kun være ett poeng opp til Sarpsborg med seier i denne hengekampen og kun fire poeng opp til serieleder Start. Meget solide 6-1-2 på bortebane. Det kan godt være at Ull/kisa fikk trua på det igjen etter borteseieren søndag og vi tror laget kan skape trøbbel for Sandefjord her. Sandefjord er satt til klar favoritt her og vi finner verdi i 3,10 for hjemmeseieren som er et spennende langskudd onsdag.

Dagens avslag
Celtic - Helsingborg
Det var aldeles ikke fortjent, men Celtic fikk et strålende utgangspunkt med 2-0 seier i bortemøtet for en uke siden og Skottlands overlegent beste lag har en ypperlig mulighet til å nå gruppespillet i Champions League. Kom foran med 1-0 allerede etter tre minutter i det første oppgjøret og det var trolig avgjørende for utfallet. Sju seire på de tre første seriekampene i hjemlig liga og serieledelse. Som ventet tapte Helsingborg serieoppgjøret borte mot Djurgården lørdag, men Åge Hareides gutter var svært uheldig som tapte det første oppgjøret. Her må det et mirakel til om det skal gå, han må nok sette sin lit til innleide Nikola Djurdjic. Helsingborg viste styrke da de vant 3-0 borte over polske Slask Wroclaw i den foregående runden.

Vi er usikre på styrken til dette Celtic-laget og utelukker ikke at Helsingborg kan få noe ut av denne kampen. 1, 45 for hjemmeseier er uansett nitrist og en mil unna spillbart,

Dagens spill
Det ble en real nedtur for våre tips tirsdag da Nottingham Forest røk 1-4 for Wigan og Maribor tapte 0-1 hjemme for Dinamo Zagreb. Men slik er fotballen og vi går på med friskt mot onsdag.

Tromsdalen - Kongsvinger
Seks strake tap for Tromsdalen etter søndagens forventede nederlag i Sarpsborg. 4-23 i målforskjell på disse seks kampene, forteller om forsvarstrøbbel, selv om det var en viss bedring å spore i bortemøtet med Sarpsborg søndag (tap 0-2). Likefullt er det kun ett poeng opp til sikker plass for Tromsdalen som står med 3-2-3 på hjemmebane. Mohammed Ahamed soner sin andre av to kampers karantene, men har jo foreløpig spilt lite for klubben etter ankomsten fra Tromsø/Sarpsborg. For øvrig er det kun Kjell Gunnar Vangen (m) som er usikker for hjemmelaget, men han hadde uansett ikke vært aktuell for startelleveren. Totalt sett ser det bedre ut enn på lenge for Tromsdalen med mannskapet og vi skal også merke oss at Tromsdalen har møtt utelukkende topplag den siste tiden. I bortemøtet mot Strømmen som laget tapte 0-5, hadde for øvrig Tromsdalen ni avslutninger på mål mot Strømmens fem. I tillegg vant laget cornerstatistikken 11-2.

Ikke uventet røk Kongsvinger hjemme mot formbomben Mjøndalen søndag (0-2). Det var en jevnspilt kamp, men Mjøndalen hadde matchvinnerne. Ligger på 9. plass med 26 poeng, men vil kun være to poeng bak playoff med seier i denne hengekampen. Variable både hjemme (5-0-4) og borte (3-2-4). Midtbaneanker Henry Shindika må sone karantene pga gule kort, mens venstreback Samir Fazlagic måtte ut med skade søndag og er svært tvilsom til denne kampen. Keeper Elias Valderhaug fikk et dypt kutt i kneet i søndagens kamp mot Mjøndalen og måtte gi seg da. Kim Deinoff er aktuell erstatter.

Lagene møttes sist i 2009, da endte det med 3-0 seier til hjemmelaget som har slitt fryktelig med skader den siste tiden. Nå ser det mye bedre ut og Kongsvinger må altså unnvære midtbaneanker Shindika. Vi tror det snur for hjemmelaget og er ikke enige med Norsk Tipping som holder Kongsvinger som favoritt i denne kampen.

2,55 er oddsen på at Tromsdalen endelig vinner igjen. Vi lar oss friste og setter 100 kroner på hjemmeseier i Tromsø.

Spilleforslag 1 onsdag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 1 Tromsdalen - Kongsvinger 2,55 3,20 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.