I år er det gjeninnført at kvaliken spilles over to kamper, og Sandefjord starter hjemme. Onsdag klokken 18.00 spilles det første oppgjøret, mens returkampen spilles på Gjemselund lørdag klokken 16.00.

Vi tror Kongsvinger overrasker og vinner mot Sandefjord. Det spillet lever du her

Eliteserielaget har vunnet hjemmekampen sin i ti av de siste elleve kvalikene som er spilt over to kamper, og eliteserielaget har ikke tapt siden Bodø/Glimt slo Odd 1-0 i kvaliken i 2007.

Men vi tror Kongsvinger trosser statistikken onsdag.

Oddsen på Kongsvinger-seier sto til 4,20 i odds tirsdag formiddag. Tirsdag kveld er oddsen 4,10.

Sandefjord - Kongsvinger

Odds: Kongsvinger vinner - 3,75 i odds

Kampstart onsdag 16. november kl 18:00

Spillestopp kl 17:59 Live odds etter kampstart

Release Arena

Kampen vises på Max Det får du tilgang til her.

Du kan se Sandefjord - Kongsvinger på Max med Allente. Skaff deg tilgang her

Vi tror at Kongsvinger vinner. Det spiller du på her til 4,20 i odds

Det så bekmørkt ut for Sandefjord store deler av siste serierunden. Samtidig som de lå under 0–2 for Haugesund, hadde Kristiansund 1–1 mot Jerv.

Selv om Harmeet Singh reduserte til 1-2 i det 88. minutt lå Sandefjord fortsatt på direkte nedrykksplass. Det gjorde de også da kampen passerte 90 minutter, men på overtid berget William Kurtovic 2–2 på dramatisk vis.

Det ene poenget gjør at Sandefjord får en ekstra sjanse til å overleve i Eliteserien, men formen er elendig.

15 kamper på rad har Sandefjord spilt nå uten seier. Fire uavgjort og 11 tap kan umulig være bra for selvtilliten.

På hjemmebane har de vært forferdelig svake. Fasiten viser 1-6-8. Tallene gjør dem til det dårligste hjemmelaget i Eliteserien. Den eneste hjemmeseieren denne sesongen kom mot nedrykksrival Kristiansund.

KIL fant formen på høsten

Forrige sesong spilte Kongsvinger i 2. divisjon, men i 2023 kan det bli Eliteserien i de dype skoger. I så fall vil de være tilbake i Eliteserien for første gang siden 2010.

Etter opprykket fra 2. divisjon forrige sesong, fikk trener Eirik Mæland og Kongsvinger en tøff start på sesongen i OBOS-ligaen. Glåmdølene tapte seks av de ni første kampene.

Du kan se Sandefjord - Kongsvinger på Max med Allente. Skaff deg tilgang her

I høst har det gått langt bedre, og med sjetteplass i ligaen ble det kvalifisering. Der har det blitt tre strake borteseire, først mot Sandnes Ulf, så KFUM Oslo og søndag slo de også tredjeplasserte Start. Mot Start fikk de en spiller utvist tidlig i kampen og avsluttet kampen med kun ni mann på banen. Lars Krogh Gerson har vært en nøkkelspiller i de to siste kampene. Den tidligere Brann-spilleren ble matchvinner mot Start, og han scoret også mot KFUM.

Murray og Holme må stå over kampen etter at de fikk røde kort sist, mens Adem Güven er ute med skade.

Da Kongsvinger rykket opp til Eliteserien i 2009 skjedde det gjennom kvalikspill. Den gangen slo de ut Sarpsborg 08 i kvalikfinalen. Skal de klare en reprise i år?

Det er slett ikke umulig.

I tre av de fem siste kvalikene har Eliteserie-laget rykket ned.

Brann tapte kvaliken mot Jerv i fjor etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. Lillestrøm måtte ta den tunge veien ned i Obos-ligaen etter å ha tapt kvaliken mot Start i 2019, mens Sogndal rykket ned etter et dramatisk kvalik-nederlag mot Ranheim.

Vi tror Sandefjord lider samme skjebne.

Det er egentlig uforståelig at Sandefjord er gjort til såpass store favoritter i denne kampen. De har tross alt kun vunnet én hjemmekamp denne sesongen. Nå møter de et Kongsvinger-lag som er i kjempeform.

De har vunnet åtte av de ni siste bortekampene sine, og vi mener det er fullt mulig for KIL å slå Sandefjord. 4,20 i odds på Kongsvinger-seier er det beste spillet på denne matchen.

Vi tror at Kongsvinger vinner. Det spiller du på her til 4,20 i odds