Denne ukens lørdagskupong er fylt opp av tolv kamper fra den engelske FA-cupen. Bonuspotten er steget til ca. 1,8 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55. Vi har som vanlig satt opp ett 96-rekkers forslag og ett 432-rekkers forslag, der det minste ligger rett under her mens det største ligger i bunnen av artikkelen.

Lørdag kan du vinne ca. 14 millioner i Lotto. Legg din kupong HER før 18.00

1. Barnsley - Barrow
Barnsley har absolutt ikke hatt noe særlig fin sesong i Championship denne sesongen hvor de står med skrøpelige to seire på 24 kamper og en nestsiste plass med 14 poeng. De ligger åtte poeng unna trygg plass, og en opptur her hadde vært en skikkelig vitamininnsprøytning for klubben. På hjemmebane har de hentet ti poeng på tolv forsøk i serien, hvor de to siste begge har endt med poengdeling etter 1-1 mot Huddersfield og 0-0 mot West Bromwich.

Barrow ligger to divisjoner lenger ned i ligasystemet, for de spiller til daglig i League Two. Heller ikke de har noen særlig fin resultatrad med 1-2-5 på de åtte siste, og dermed ligger de helt nede på en 19.plass med 23 poeng. De kommer fra to slappe hjemmekamper mot Oldham (0-0) og Bradford (1-2), og en borteform som viser ni poeng på elleve kamper gir kanskje ikke den helt store trua her. Men de har vist at de kan overraske, for etter at de først slo ut Banbury med 4-0 i første runde tok de en skikkelig skalp i den forrige runden når de slo ut Ipswich etter 0-0 borte og 2-0 hjemme i returen.

Begge lag sliter for øyeblikket, men hjemmefordel og to divisjoner forskjell bør gi utslag selv om Barrow holdt Ipswich til 0-0 sist. H.

2. Boreham Wood - AFC Wimbledon
Hjemmelaget Boreham Wood gjør til vanlig sine kamper nede i National League, og de har allerede vært gjennom tre runder for å komme hit. De slo ut Barnet med 1-0 i kvalifiseringen til FA-cupen, før de har slått Eastleigh (2-0) og St. Albans (4-0) i de neste rundene på veien hit. Dermed venter det litt sterkere motstand denne gangen, men de har likevel fått en sportslig oppgave som er langt fra umulig. De gjør det bra i seriespillet med en 4.plass og 39 poeng, og er absolutt med i opprykkskampen der de nå er fire poeng bak Chesterfield med en kamp mindre spilt. Siden tapet mot akkurat Chesterfield på bortebane i slutten av oktober har Boreham Wood nå spilt ti kamper uten tap (7-3-0), selv om 0-0 hjemme mot Barnet sist var av det litt skuffende slaget.

AFC Wimbledon er en klubb mange holder nært til hjertet, da de oppsto som en protest mot at fotballklubben Wimbledon skulle flyttes til Milton Keynes av økonomiske årsaker. De jobbet seg kjapt opp gjennom ligasystemet, og nå har de funnet sin plass i League One hvor de klarer seg ganske bra. De er riktignok nede på 18.plass med 25 poeng, men de har tre kamper til gode på de fleste lagene foran på tabellen slik at de er langt unna noe umiddelbar fare. Sist røk de klart 0-3 borte mot Oxford, men denne sesongen har de vært helt ok på bortebane hvor de har hentet inn 14 poeng på tolv kamper. De tok seg hit etter at de først slo Guiseley 1-0 før de sist grindet hjem en seier 4-3 over Cheltenham.

Boreham Wood har vunnet tre strake hjemmekamper for å komme seg hit, og er ikke uten sjanser her. Likevel bør divisjonsforskjellen bety en del også her og vi tror de holder med UB.

3. Leicester - Watford
Leicester slo til med en skrellseier 1-0 over Liverpool i sin siste kamp kun to dager etter de hadde røket hele 3-6 borte mot Manchester City. Det er litt vrient å vite hva man får her, for de siste kampene spriker mildt sagt i både resultat og kvalitet. 4-0 over Newcastle ble til et tap 3-4 for Liverpool i Ligacupen, deretter 3-6 for Manchester City i serien og 1-0 sist mot Liverpool. Uansett så ligger de iallfall ganske greit plassert på tabellen med en 10.plass og 25 poeng, og med ni poeng opp til E-cupplass og 14 poeng ned til nedrykk kan FA-cupen være det siste som kan gi de europacup og sølvtøy i skapet denne sesongen. De er blant de bedre i Premier League på hjemmebane, og 16 poeng på ni kamper på King Power Stadium er godt innafor. De slo Watford 4-2 her i seriekampen for litt over en måned siden.

Man kan ikke si det samme om Watford. Joshua Kings nye klubb strever noe voldsomt, og kommer hit med seks strake tap. Sist holdt de tett lenge hjemme mot Tottenham, men på overtid sprakk nullen og dermed ble det 0-1 og nok et tap. Utrolig nok ligger de fortsatt over streken i Premier League med 13 poeng, men nå har de kun tre poeng ned til Norwich på sisteplass. Watford kommer nok til å ha fokus på serien fremover, og et avansement her blir nok en hyggelig overraskelse om så skulle skje.

Leicester er kurante hjemme, og det er ikke sikkert Watford kommer med sitt sterkeste mannskap. Uansett bør hjemmelaget ha gode muligheter til å ta hjem seieren her på samme måte som i serien sist. H.

4. Peterborough - Bristol Rovers
Peterborough rykket opp til League One foran denne sesongen, men enn så lenge klarer de ikke å komme seg opp av nedrykkssumpa. De ligger nemlig tredje sist med 19 poeng, og de har tre poeng opp til trygg plass. Det er særlig bakover de sliter, og 44 baklengs på 23 kamper er flest i League One denne sesongen. Likevel er de absolutt ikke så verst her på eget gress, for her har de hentet 16 av sine 19 poeng, og 16 poeng og 14-11 i målforskjell på elleve kamper er helt kurant levert. Det ble et nytt bortetap 1-3 for Blackpool sist, men de to siste hjemmekampene viser 2-1 over Millwall og 0-0 mot Barnsley.

Bristol Rovers er for tiden lillebror til Bristol City, og ligger nede i League Two å strever. Dessverre ser det ikke ut som det blir noe opprykk denne sesongen, for de er ikke bedre enn nummer 18 med 26 poeng. Med sju poengs klaring ned til nedrykk er det ikke noe som tyder på det heller, og det blir fort en sesong midt i haugen til slutt. De strevde stort for å klare å komme seg hit, men etter at de gjorde en sterk bortekamp i første runde mot Oxford (2-2) ble det nok en maratonkamp i returen hvor Bristol Rovers snudde det i ekstraomgangene og til slutt vant 4-3. I neste runde lå de også under 0-1 mot Sutton, men to mål i 2.omgang gjorde at det endte med seier 2-1.

Bristol Rovers har vist en sterk evne til å komme tilbake i de forrige rundene, men her tar nok ferden slutt mot Peterborough som er mye bedre hjemme enn borte. H.

5. Port Vale - Brentford
Port Vale er kanskje mest kjent som "laget" til den kjente artisten Robbie Williams som vokste opp rett i nærheten og i dag eier en stor andel aksjer i klubben. Sportslig sett går det vel ikke mer enn middels for laget som pr nå ligger på 6.plass i League Two. Det er jevnt, og med tanke på at tre lag rykker opp ligger de fint an med 35 poeng og fire poeng opp til Sutton med to kamper til gode. I serien har de 2-1-3 på de seks siste kampene, men de har tatt seg forbi både Accrington (5-1) og Burton (2-1) i forrige rundene for å komme seg hit.

For Brentford sin del har tilbakekomsten til Premier League vært av det positive slaget så langt, selv om formen fikk seg en real knekk med 1-1-3 før det kom en fin hjemmeseier 2-1 over Aston Villa nå sist. De ligger på en meget respektabel 12.plass med 23 poeng, og de har fått seg en relativt stor luke på tolv poeng ned til Burnley på den siste nedrykksplassen. Norske Kristoffer Ajer var endelig tilbake på benken igjen mot Aston Villa sist, og etter to måneders skadefravær gjør han muligens comeback igjen i forsvaret til Brentford her.

Brentford har ikke gjort seg bort på bortebane så langt i Premier League, og skal være klare favoritter her mot Port Vale. B.

6. QPR - Rotherham
QPR kommer hit med fin form, og etter to strake 2-1 seire på bortebane over Bristol City og Birmingham har de nå fine 6-2-2 på de ti siste kampene de har spilt. Dermed har de sakte men sikkert tatt steg oppover på tabellen, og nå ligger Stefan Johansens klubb helt oppe på playoffplass med sin 5.plass og 41 poeng. Hjemmeformen er også ganske kurant med 21 poeng og 16-11 på tolv kamper, og etter to tap mot Stoke (0-2) og Bournemouth (0-1) i de to siste er de nok lystne på å gi supporterne noe å juble for igjen.

Rotherham rykket ned fra Championship etter forrige sesong, men det kan se ut som det blir en kjapp retur igjen hvis man skal dømme etter nåværende form. De leder League One med 50 poeng, og formen viser sterke 6-1-1 på de åtte siste i serien i tillegg at de altså har slått ut både Bromley (3-0) og Stockport (1-0) i FA-cupen. Faktisk har de kun tapt en av de 24 siste kampene hvis man tar med alle turneringer, og det er nok et lag full av selvtillit som kommer hit til Kiyan Prince Foundation Stadium.

Begge lag viser flott form for øyeblikket, og selv om QPR ligger en divisjon over har nok ikke Rotherham planer om å gi seg uten sverdslag. Vi prøver H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. West Bromwich - Brighton
West Bromwich ligger fortsatt fint plassert i Championship på en 4.plass, men selv om de bare har fire poeng opp til Blackburn på 2.plass kan man ikke si at formraden imponerer noe særlig. Kun to seire og 2-5-2 siste ni er skrøpelig, og når man ser på resultatene blir man skeptisk. Hjemmekampene i det siste viser 1-1 mot Middlesbrough, 0-0 mot Nottingham Forest, 1-0 over Reading og 1-1 mot Cardiff. Det store problemet er fremover på banen hvor de kun har scoret fem mål å de ni siste. Bakover er det mer kurant, men effektiviteten må opp hvis de har planer om å rykke opp igjen til Premier League.

Brighton er en annen klubb som lenge har slitt. De sto uten seier på elleve ligakamper før de endelig vant 2-0 hjemme mot Brentford tredje sist. Den seieren har de fulgt opp med 1-1 borte mot Chelsea før de igjen tok en sterk trepoenger borte mot Everton sist (3-2). Det har nok fått ned skuldrene til både spillere og supportere en god del, og ikke minst har det gjort at håpet om E-cup ikke er helt borte der de nå ligger på 9.plass med 27 poeng sju poeng bak West Ham på 5.plass.

En av kupongens tøffere kamper dette, og her må vi dekke helt opp. HUB.

8. Wigan - Blackburn
Wigan har sitt daglige virke nede i League One, og med en skikkelig oppsving i form ligger de helt oppe på en 3.plass med 45 poeng. Det er fire poeng bak Sunderland på den andre opprykksplassen, men Wigan har hele tre kamper til gode på både de og topplaget Rotherham som har 50 poeng. 5-2-0 i serien er flott, og sist tok de en viktig borteseier med 32 over Oxford. De måtte slite seg forbi Solihull Moors i den første runden, men etter 0-0 hjemme ble det tilslutt 2-1 etter ekstraomganger i returkampen før de så tok seg av Colchester med 2-1 i den forrige runden.

Blackburn har den beste formen i Championship for øyeblikket, og etter seks strake seire fikk de sitt første poengtap på en stund etter 0-0 hjemme mot Huddersfield sist. Men den flotte formen har likevel ført de helt opp til en opprykksplass (2.plass med 46 poeng) selv om det primært er en meget sterk hjemmestatistikk som er den største grunnen til det. Borte er de litt mer på det jevne med 16 poeng på elleve kamper, selv om de fire siste viser fine 3-1-0 mot Derby, Stoke, Bournemouth og Bristol City.

Wigan har vist sterk form i League One, og selv om Blackburn har kalasform i Championship er de klart best på eget gress. Wigan kan fort holde tritt her, og vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Birmingham - Plymouth
Etter tre tap og kun ett poeng på de fire siste i serien er nok ikke stemningen på topp hos Birmingham som ikke helt finner flyten for øyeblikket. De kaver langt nede på en 18.plass i Championship, men heldigvis har de fortsatt hele åtte poeng ned til streken. det ble skuffende 1-2 hjemme mot QPR sist, og etter at den nest siste hjemmekampen også var av det skuffende slaget med 2-2 mot Cardiff trenger de en opptur her etter 1-2-5 på de åtte siste.

En slik opptur har Plymouth akkurat fått i League One, for etter at de sto med labre 0-1-4 på fem kamper nylig har de nå slått tilbake med to fine seire over Charlton (1-0) og Cheltenham (2-0). To seire uten baklengs gjør at Plymouth på nytt har tatt grep om den viktige 6.plassen som gir opprykksplayoff. Nå har de fire poeng ned til MK Dons, mens det er jevnt oppover på tabellen hvor det kun skiller to poeng opp til Wigan på 3.plass. Også Plymouth måtte ha omkamp for å ta seg av Sheffield Wednesday i den første runden (0-0 og 3-0), men i den forrige runden gjorde de kort prosess mot Rochdale og vant 2-1 på bortebane.

Tross at Birmingham både har hjemmefordel og ligger divisjonen over føler vi oss ikke sikre her. Vi dobler opp med HU.

10. Hull - Everton
Hull viste flott fremgang etter den begredelige seriestarten når de plutselig smelte inn seks strake uten tap (4-2-0) og 14 poeng på seks kamper. Men i det siste har de falt tilbake til gamle synder, og nå står de plutselig med fire kamper uten seier etter 1-2 mot Nottingham Forest og 0-1 mot Blackpool i de to siste. 19.plassen i Championship er fire poeng unna nedrykk og hjemmeformen i ligaen er også blant de dårligste i serien med tolv poeng på elleve kamper.

Everton er den store skuffelsen i årets Premier League, og det kan virke som at de som spådde at dette ble en tøff sesong med tanke på trenerbytte etc fikk rett. For det murrer på mange kanter i klubben etter kun en seier på de tolv siste i serien. 1-3-8 er rett og slett forferdelig, og etter at mange kanskje fikk opp håpet etter 2-1 over Arsenal og 1-1 borte mot Chelsea ble det i stedet et nytt tap sist med 2-3 hjemme mot Brighton. En 15.plass er langt unna målsettingen til Everton, men kanskje kan FA-Cupen bli en etterlengtet gulrot for den trofaste Everton-fansen som har fått mang en skuffelse denne sesongen.

Everton blomstrer ikke akkurat for tiden, men et Hull som strever i bunnen av Championship bør være mulig å slå. Feelingen sier at Everton tar denne, men vi dobler likevel opp med UB.

11. Swansea - Southampton
Svanene i Swansea har havnet inn i en blindgate og står med tre strake tap mot Reading (2-3), Middlesbrough (0-1) og Nottingham Forest (1-4). Særlig det sistnevnte hjemmetapet mot Nottingham Forest var alarmerende, og kun en seier på de siste seks har sendt Swansea ned til en meget skuffende 17.plass i Championship med 27 poeng. Likevel er det vanskelig å vite nøyaktig hvordan ståa er i klubben, for de har ikke spilt en kamp siden 11. desember i fjor grunnet Covid-19. Nå skal situasjonen være i bedring for hjemmelaget, men man står altså med mange spørsmålstegn foran denne kampen som også skal spilles uten tilskuere.

Southampton kommer heller ikke med den beste raden, og 1-4-3 på de åtte siste seriekampene borger ikke akkurat for et lag i toppform. Men 3-2 borte mot West Ham nest sist og 1-1 hjemme mot Tottenham nå sist kan tyde på at noe er i gjære, og med en 14.plass og 21 poeng har de ti poeng ned til streken og kan koste på seg å ha litt fokus på FA-cupen fremover uten at de havner i skikkelig trøbbel pga det. Problemet de har hatt på bortebane er i forsvar, hvor de har sluppet inn hele 21 mål på ti kamper. Dermed har det kun blitt hentet ni poeng, men her kommer en litt enklere bortekamp mot en lag fra Championship.

Klarer Southampton å ta hjem denne da? Njaaa, vi er ikke helt sikre på det. Swansea kommer med dårlig form, men underdogs får gjerne et ekstra gir foran slike kamper. Ingen publikum er et minus, men vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Yeovil - Bournemouth
Yeovil befinner seg helt nede i National League hvor de etter en flott periode med 5-1-0 nå har fått to strake tap i trynet mot Torquay med 0-3 og 1-2. Dermed ligger de trygt plassert på en 11.plass med 31 poeng foran denne, hvor de nå har sju poeng opp til playoff. Dermed ser FA-cupen ut til å bli Yeovils høydepunkt denne sesongen, og etter 5-0 over Yate Town og 1-0 over Stevenage har de nå blitt premiert md en hjemmekamp mot Bournemouth.

Bournemouth ligger tre divisjoner over i Championship, og der leder de fortsatt tabellen med 49 poeng. Det til tross for en aldri så liten formdupp der de faktisk hadde 0-3-3 og seks kamper uten seier før de igjen har tatt seg sammen i de siste kampene og vunnet over QPR (1-0) og Cardiff (3-0). De har ligaens beste borteform med 25 poeng og 15-7 på 13 kamper, og særlig sju baklengs på 13 bortekamper er uhyre sterkt.

Yeovils reise ender nok her, for divisjonsforskjellen bør komme til sin rett å gi Bournemouth en grei seier. Klar B.

Sportspills 96-rekker:
1. Barnsley - Barrow H

2. Boreham Wood - AFC Wimbledon UB

3. Leicester - Watford H

4. Peterborough - Bristol Rovers H

5. Port Vale - Brentford B

6. QPR - Rotherham H

7. West Bromwich - Brighton HUB

8. Wigan - Blackburn UB

9. Birmingham - Plymouth HU

10. Hull - Everton UB

11. Swansea - Southampton UB

12. Yeovil - Bournemouth B

Sportspills 432-rekker
1. Barnsley - Barrow H

2. Boreham Wood - AFC Wimbledon UB

3. Leicester - Watford H

4. Peterborough - Bristol Rovers H

5. Port Vale - Brentford B

6. QPR - Rotherham HU

7. West Bromwich - Brighton HUB

8. Wigan - Blackburn HUB

9. Birmingham - Plymouth HU

10. Hull - Everton UB

11. Swansea - Southampton HUB

12. Yeovil - Bournemouth B