Costa Rica - Tyskland

Odds: Tyskland vinner og under 3,5 mål - 2,45 i odds

Kampstart torsdag . 1. desember kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Al Bayt Stadium, Al Khor

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Tyskland vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

Det er ca. 588 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Tyskland - 11

Costa Rica - 31

Tyskland trenger å vinne med to mål

Etter sjokktapet mot Japan trodde vi det var game over for Tyskland mot Spania, men vi tok feil.

Tyskland har fått en gratisbillett inn igjen i VM-turneringen etter at Japan rotet vekk alle tre poengene mot Costa Rica.

Innbytter Niclas Füllkrug var bare 13 minutter på banen før han skaffet seg heltestatus i Tyskland. 29-åringen scoret det viktige 1-1-målet mot Spania som gjør at Tyskland fortsatt har mulighet til å ta seg videre i VM.

Om Japan ikke sørger for en ny skrell mot Spania, holder det for Tyskland å vinne mot Costa Rica for å sikre en plass i åttendedelsfinalene.

Det skal de klare.

Men de bør helst vinne med en del mål, for skulle Spania og Japan spille uavgjort, vil Tyskland trenge å vinne med minst to måls margin for å ta andreplassen i gruppen. Skulle Japan gå hen å slå Spania, må Hansi Flicks lag vinne med minst fem måls margin for å slå ut spanjolene. Det spørs om de klarer, men vi tror de kan putte noen mål mot Costa Rica.

Costa Rica er et av VMs absolutt svakeste lag. De tapte 0-7 i VM-åpningen mot Spania, og i den kampen så den tidligere Fredrikstad-spilleren Celso Borges og hans lagkamerater ut som et svakt 4. divisjonslag som møter Rosenborg i cupen.

Costa Rica skapte ingenting offensivt mot Spania, og vi trodde aldri de skulle klare å score mot Japan.

Men fotballen er definitivt rund. Også i VM.

En målsjanse mot Japan var tilstrekkelig til å vinne kampen, til tross for at de var fullstendig underlegen spillemessig. De kvalifiserte seg for mesterskapet på samme måte i playoffen mot New Zealand. I den kampen var de også det svakeste laget, men klarte likevel å vinne.

Onsdag tror vi motstanden blir for tøff. Costa Rica har møtt Tyskland én gang tidligere i VM-sammenheng. Det var i 2006. Den gangen vant tyskerne 4-2.

Tyskland har alt å spille for, og de kommer til å slå det aldrende costaricanske landslaget i onsdagens kamp.

Før onsdagens kamper hadde 28 av 36 kamper i VM endt med under 3,5 mål, og statistikken viser også at kun én av de siste ti VM-sluttspill-kampene til Tyskland har endt med over 3,5 mål. Det var semifinale-seieren mot Brasil i VM i 2014. Da vant Tyskland 7-1.

Vi tror at Tyskland vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her