*Nettavisen* Sportspill.

Kun seier som gjelder for Norge mot Danmark

Kumamoto, Japan 20191206. Stine Bredal Oftedal under VM kampen mellom Nederland og Norge

Stine Bredal Oftedal var en få norske spillere som leverte i gruppefinalen mot Nederland fredag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norge er under press etter tapet mot Nederland fredag og må vinnee søndagens kamp i mellomrunden mot Danmark.

08.12.19 09:11

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Leicester er eneste trussel mot Liverpool
Oddstips: Fyldig oddsprogram søndag - sjekk våre analyser
Oddsstips cupfinale: Viking kroner verket
Oddssingel PL: Newcastle gjør eksperttipsene til skamme
Oddssingel Skottland: Gerrard jakter sitt første trofe som manager
V75 Färjestad:
Per Ludvig Nilsen fikser V75-suksess
V64 Jägersro
: Årets siste V64-galopp
Julekalender: Sjekk dagens luke

Søndagens langoddsprogram har sitt aller største høydepunkt i den norske cupfinalen mellom Haugesund og Viking. De norske håndballjentene spilles første kamp i mellomrunde mot Danmark i håndball-VM. Det spilles fire kamper i Premier League og det er kamper i både Bundesliga, La Liga, Serie A og Ligue 1. I tillegg er det ligacupfinale mellom Rangers og Celtic i Skottland. Det er ellers masse verdenscup på menyen.

NB! Onsdag er det ca 184 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Norge - Danmark handikap fulltid 0-3 - B 1,88 (spillestopp søndag kl 12.25)

Norge fikk som ventet en tøff utfordring i gruppefinalen mot Nederland fredag. Ledet den kampen lenge, men utover i 2. omgang overtok Nederland ledelsen og vant 30-28 tilslutt. Det betyr at Nederland fikk med seg fire poeng til mellomrunde, mens Norge kun fikk med seg to poeng. Tyskland fikk med seg tre poeng, mens SydKorea fikk med seg to poeng, mens søndagens motstander Danmark fikk med seg ett poeng fra gruppe B og det er altså disse tre nasjonene Norge skal møte i mellomrunden. Trolig må Norge vinne mot alle tre.

Danmark innledet håndball-VM med 37-12 seier mot Australia, og deretter 26-26 mot Sør-Korea. I tredje kamp ble det ettmålstap mot Tyskland og Danmark måtte således vinne både mot Brasil og Frankrike i de to siste. 24-18 seier mot Brasil og slo altsåut regjerende Europamester Frankrike med 20-18 fredag i en rysare av en håndballkamp.

Norge har ni strake seire mot Danmark inkludert vennskapskamper og vant hele 31-20 i Møbelringen Cup i mars i år. Men har ikke møtt hverandre i mesterskap siden EM i 2016, da vant Norge 22-20 i hovedrunden.

Norge må vinne, Danmark må ihvertfall vinne søndagens kamp med tanke på at de kun har ett poeng med seg inn i hovedrunden. Et lag som slår ut Frankrike blir ingen walkover for Norge. Vi setter pengene på handicapspillet Norge - Danmark 0-3 til fine 1,88 i odds. For at det spillet skal gå inn, må altså Danmark maks tape denne med to mål, mens uavgjort eller dansk seier naturligvis også gir treff.

Klikk her for å levere dette tipset


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag