Gå til sidens hovedinnhold

Kun været kan stoppe Halvor Egner Granerud

Halvor Egner Granerud har overtatt ledelsen sammenlag i Hoppuka. Søndag er han den store favoritten til å vinne i Innsbruck.

En herlig sportssøndag står foran oss. I Bundesliga gjør Erling Braut Haaland et etterlengtet comeback etter skade, og i Hoppuka er Halvor Egner Granerud storfavoritt til å vinne det tredje rennet i den tysk/østerrikske hoppuka i Innsbruck.

Onsdag er det ca 46 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Hopp Innsbruck - Halvor Egner Granerud vinner - 2,00 (spillestopp kl 12.00)
Før årets sesong stod Halvor Egner Granerud med en 4. plass som best i verdenscupen. Det resultatet oppnådde han i januar i fjor i ett av rennene i Sapporo. Han innledet denne sesongen med to 4. plasser i hhv Wisla og Ruka i slutten av november. Men i Ruka kom også karrierens første individuelle seier da vant han søndagsrennet overlegent foran Markus Eisenbichler, og siden har det bare gått en vei.

Klikk her for å levere dette tipset

Fem strake seire

Han kom til Hoppuka som den store forhåndsfavoritten etter fem strake seire. Seieren i Ruka ble etterfulgt av dobbeltseire i både Nizhny Ragil og Engelberg. Var klar favoritt i åpningsrennet i Obertsdorf, men misset litt i førstehoppet der og lå på niendeplass etter 1. omgang. Hoppet et strålende andrehopp og endte på 4. plass. Kun 11 poeng bak vinneren Karl Geiger. I Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag hopper Granerud to bunnsolide hopp, men klarte ikke å straffe Dawid Kubackis fenomenale andrehopp med der polakken satta bakkerekord. Tok uansett en sterk andreplass og overtok samtidig ledelsen i Hoppuka sammenlagt. Før de to siste rennene i Hoppuka, har Granerud fire poeng ned til Karl Geiger på 2. plass og 6,7 poeng ned til Kamil Stoch på 3. plass.

Best i kvalifiseringen

I lørdagens kvalifisering til dagens renn i Innsbruck var Halvor Egner Granerud både lengst og best. Med 129 meter og fem ganger 19 i stil, vant han kvalifiseringen med 3,3 poeng ned til Daniel Huber på 2. plass. Granerud har sett veldig avslappet og fin ut og ingenting tyder på at han kommer til å svikte.

Det er naturligvis sammenlagtseieren som er viktigst, men slik Granerud hopper på gårsdagens kvalifisering blir Asker-gutten lei å hanskes med i dag. Det er været og vinden som kan skape vansker for Granerud, en faktor det et vanskelig å gardere seg imot.

Halvor Egner Granerud har hatt en sensasjonell utvikling denne sesongen og er storfavoritt til å vinne dagens renn. 2,00 er oddsen på Granerud og det er helt ok odds og spilles.

Klikk her for å levere dette tipset

Kommentarer til denne saken