TABELLTIPS ELITESERIEN:
1.-plass: Molde

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Stian Gregersen?

- Det er klart at vi skal være i toppen og krige med de tre andre lagene. Rosenborg, Bodø/Glimt, Vålerenga og oss. Det er gullet vi går for.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Det har vært mye fokus på David Fofana, så da tror jeg at jeg går for Emil Breivik.. Han var på utlån i fjor og kom tilbake og har tatt store steg. Han har blitt voksen og fikk muligheten mot Granada i Europa League og gjorde bra. Han har gjentatt det på trening, så jeg håper han får sjansen i år.

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Jeg må jo si oss selv siden det er ambisjonene våre. Vi har ligget der oppe i flere år og det er målsetningen. Det er derfor vi holder på med dette.

LES OGSÅ: Helland før sin første LSK-sesong: - Jeg har null problemer med å score på Lerkendal

- Hvem rykker ned?

- Den er vanskelig. Kanskje Mjøndalen da. Jeg tror de nyopprykkede lagene holder seg. De er på en måte Eliteserie-klubber. Jeg tror de kommer til å bite godt fra seg. Mjøndalen var litt heldig i fjor da de bare var minutter unna å rykke ned.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Der går jeg for Fofana. Han er veldig bra, kvikk og god med ballen. Spør du meg er han kanskje den vanskeligste spissen jeg har spilt mot. Han må bare lære seg kulturen og norsk fotball. X-faktor har han masse av. Han har vært god når han har kommet innpå. Det blir spennende å se han.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Christian Michelsen i Kristiansund har et godt forhold til han. Det er ikke et vanskelig valg. Vi har til og med spilt sammen i KBK også.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Det er vanskelig synes jeg. Det er jo Fofana eller Breivik jeg har mest oversikt over. For meg må det bli en av de.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Om fem år er jeg forhåpentligvis i Europa og spiller i en topp-5-liga. Det er målsetningen og det har vært en del interesse. England var drømmen fra jeg var liten, men om det er det lureste nå er en annen sak. Vi får se.

LES OGSÅ: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappaen til Ødegaard prøve

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg har gode minner borte mot Vålerenga. Intility trives jeg godt på og det er en bra matte.

- Det var mye interesse rundt deg rundt Arsenal-kampen i Europa League i London i fjor. Du ble skadet og måtte gå av i pausen. Hvordan opplevde du den kampen?

- Jeg hørte rykter om det, men jeg tenker ikke så mye på det da. Det var tungt at jeg måtte ut der og da, men jeg fikk forhåpentligvis vist meg frem i 1.omgang der. Det gikk også ut over den første landslagssamlingen jeg ble tatt ut til, noe som var surt selv om den samlingen ble ødelagt av korona. Det var jo litt hell i uhellet sånn sett.

- Du ble tatt ut i Lagerback sin siste tropp i fjor høst. Deretter var du rett inn i Solbakken sin første tropp og etterhvert startellever. Hvordan var den perioden for deg?

- Det var veldig intensivt. Masse nytt som skulle inn på kort tid. Det var masse nytt om hvordan Ståle ville at vi skulle spille. Det var bare å forholde seg til det. Jeg fikk ikke så mye informasjon om hvorfor jeg ikke var med i den første troppen mot Gibraltar, men jeg synes jeg var god på trening og fikk noen tøffe dueller mot Joshua King som hjalp på. Kvelden før Tyrkia-kampen fikk jeg beskjed av Brede Hangeland om at jeg skulle starte. Han kom opp på rommet og ga beskjeden. Det var ganske brutalt, det kan jeg si. Fra å ikke være i tropp til å starte. Det var Solbakken også ganske klar på at kunne skje, så han holdt jo ord der.

- Ble du satt ut av den beskjeden?

- Absolutt. Jeg ble satt ut og litt overrasket, det ble jeg. Jeg fikk ingen hint eller tydelige beskjeder om at jeg skulle starte før det, men jeg fikk forberedt meg godt. Gjennom hele samlingen hadde jeg masse dialog på trening og utenfor banen med Brede Hangeland. Jeg lærte mye av han på den samlingen.

- Kampen mot Tyrkia ble en stor nedtur. Hvordan opplevde du det?

- Det var veldig surt og vi fikk en i trynet med en gang. Jeg synes vi gjorde en god kamp, men det ble hvisket ut av resultatet. Alexander Sørloth hadde en stor sjanse like før vi slapp inn på en corner, som ikke skal skje. Det var litt blandet følelse.

- Har du vært med på en like intens periode som den samlingen med tre kamper på så kort tid?

- Nei, absolutt ikke. Jeg har ikke flust av landskamper. Det var noe nytt for min del.

- Din historie er ganske unik. Du har to landskamper på U18-nivå før du fikk starte mot Tyrkia på A-landslaget. Har du gjort deg opp noen tanker om din egen utvikling de siste årene?

- Ja, det viser at man aldri må gi opp og at det fortsatt er håp. Det viser jo min historie. Hardt arbeid over tid lønner seg. Det er ikke mange på landslaget som ikke har U-kamper på de fleste nivåene. Jeg har to U18-landskamper. Det er kanskje en unik historie sånn sett. Det har vært en del fartsdumper. Det er godt at det begynner å blomstre nå.

- Hva har vært den viktigste faktoren i din utvikling de siste årene?

- Hardt arbeid og at jeg har holdt meg skadefri. Det er de viktigste faktorene. Der har jeg fått til en fin balansegang og fått kontroll. Jeg var på utlån i Sverige hos Elfsborg i 2019 der jeg fikk spille hver helg. Det var et smart trekk. Å komme tilbake til Molde og en fantastisk trener i Erling Moe var også viktig for meg.

- Dere var veldig nære å kvalifisere dere for Champions League-gruppespillet i fjor. Hvor surt var det å gå glipp av den muligheten?

- Det var jævlig surt, det var det, men så hadde vi en liten godbit med Europa League som allerede var sikret. Det kunne vært verre om vi hadde endt opp uten noe som helst. Det er ikke mange som får oppleve Champions League. Vi var nære, men om vi tenker på det litt i ettertid så kan man jo sette opp mot hverandre, om man hadde blitt pissa på i gruppespillet i Champions League eller å gjøre det bra i Europa League.

- Det er mye interesse for for deg etter en god sesong. I vinter var det også bud fra en MLS-klubb. Hvor interessant var det og har du slått fra deg tanken om å spille i USA nå?

- Ja, det har jeg. Jeg satser på Europa og sportslig utvikling. Det er en del klubber nå som er bra sportslig for meg og jeg føler jeg er klar for å ta steget. Jeg føler selv at jeg har vist at jeg har nivået inne, så hvorfor ikke.

Overganger

INN:

Emil Varhaugvik Breivik (tilbake fra Raufoss etter lån)

Björn Bergmann Sigurdarson (Lillestrøm)

David Datro Fofana (Abidjan City FC, Elfenbenkysten)

UT:

Mattias Moström (lagt opp)

Leke James (Al Qadisiyah FC, Saudi-Arabia)

Henry Wingo (Ferencvaros, Ungarn)

Ole Sebastian Sundgot (Ull/Kisa)

Alex Craninx (lån til Lillestrøm ut sesongen)

Tobias Christensen (Vålerenga)

Jakob Nyland Ørsahl (Raufoss)

Markus Eiane (Øygarden)

Tobias Hestad (lån til Raufoss ut sesongen)

Treningskamper:

2. mai MOLDE- BODØ/GLIMT1-1

28. april MOLDE- SOGNDAL 2-0

17. april MOLDE- STJØRDALS-BLINK 2-1

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2,35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill